29
september
2015
|
13:29
Europe/Amsterdam

Epson maakt fotoprint ruilbeurs tussen professionele fotografen mogelijk

Samenvatting
Epson heeft fotoprint ruilbeurs PhotoSwap ondersteund met een SureColor SC-P800. PhotoSwap werd gehouden op 18, 19 en 20 september jongstleden. Het idee achter PhotoSwap is dat twee collega-fotografen in elkaars oeuvre duiken en een lang gewilde print ruilen tegen een foto uit het eigen repertoire. Met de SureColor SC-P800 werd een groot aantal van de geruilde prints direct afgedrukt.

Tijdens ‘PhotoSwap’ geruilde prints direct afgedrukt op SureColor SC-P800

Amsterdam, 29 september 2015 – Printerfabrikant Epson heeft fotoprint ruilbeurs PhotoSwap ondersteund met een SureColor SC-P800. PhotoSwap is een initiatief van Photo Gallery Untitled en werd gehouden op 18, 19 en 20 september jongstleden. Het idee achter PhotoSwap is dat twee collega-fotografen in elkaars oeuvre duiken en een lang gewilde print ruilen tegen een foto uit het eigen repertoire. Met de SureColor SC-P800 werd een groot aantal van de geruilde prints direct en kosteloos in de Gallery afgedrukt. Daarnaast werden de geruilde prints ook in het klein afgedrukt en tijdens het weekend geëxposeerd.

Laagdrempelige manier om kunst van elkaar te verkrijgen
PhotoSwap. ‘Het weekend van Unseen leek ons een mooi moment om een plek te bieden waar fotografen samen konden komen. Maar ook een laagdrempelige manier om kunst van elkaar te verkrijgen’, aldus fotograaf Janus van den Eijnden, een van de organisatoren van PhotoSwap. ‘Maar fotografen konden ook zelf prints meenemen naar Photo Gallery Untitled en die ter plekke of op een later moment ruilen.’ Meer dan 50 fotografen hebben geparticipeerd in PhotoSwap en er hebben 100 ruilingen plaatsgevonden. Fotografen die aan PhotoSwap hebben deelgenomen zijn onder andere Martijn van de Griendt, Janus van den Eijnden, Arjan Benning, Irina Popova, Christian Kryl, Pavel Prokopchik, Anne Claire de Breij en Marieke van der Velden. ‘Door de PhotoSwaps tussen de fotografen hebben we elkaar en elkaars werk allemaal beter leren kennen wat tot nog meer enthousiasme leidde onder de fotografen. Ik merk dat er een enorm animo voor is om dit project voor te zetten en dat gaan we dan ook doen.’

Epson voor hoogwaardige fotoprints
Voor de gelegenheid stelde Epson de SureColor SC-P800 A2+ professionele fotoprinter beschikbaar. Volgens Van den Eijnden een geweldig mooi en betaalbaar apparaat. De SureColor SC-P800 printer reproduceert op nauwkeurige wijze levendige kleuren en rijke, diepe zwarttinten. “Al sinds jaar en dag trachten wij met onze fotografische printers het werk van fotografen zo natuurgetrouw mogelijk af te drukken. Wij zien het dan ook als een groot compliment dat de organisatie van PhotoSwap zich tot ons richtte,” vertelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. “Wij hebben dan ook met veel plezier de SureColor SC-P800 met bijbehorend papier gesponsord.”