Ljubljana,
06
September
2019
|
16:05
Europe/Amsterdam

Epson na sejmu IFA predstavil alternativo televizorjem z velikimi zasloni

Uživajte v do 130-palčni diagonali in ločljivosti 4K PRO UHD*, ki jo prikaže laserski projektor z ultra kratko projicirno razdaljo, ki je videti tako čudovito kot slika sama.

Epsonova projektorja EH-KS500B in EH-LS500W znata projicirati sliko v ločljivosti 4K.1 Projektorja z ultra kratko projicirno razdaljo se ponašata tudi s stilskim oblikovanjem. Na ogled bosta na sejmu IFA 2019, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali diskretno zasnovo, kupci pa izbirali med črno in belo barvo. 

Projektorja EH-KS500B in EH-LS500W omogočata enostavno namestitev, saj ju je moč namestiti povsem blizu projicirne površine. Obenem sta tudi cenovno ugodno pozicionirana v razredu laserskih projektorjev. Za razliko od klasičnih projektorjev ustvarita sliko diagonale do 130 palcev na zelo kratki razdalji od stene. Vitka zunanja podoba projektorjev pa poskrbi, da se zlijeta z okolico v dnevni sobi ali sobi za zabavo.

S tema 4K PRO-UHDlaserskima projektorjema z ultra kratko projicirno razdaljo lahko enostavno projicirate filme, serije in druge vsebine iz najrazličnejših virov, tudi povezanih naprav kot sta Amazon Fire TV ali Roku ključek za pretočne vsebine, ki se prikladno vstavijo v skrit predel na prednji strani. Dodatno lahko uporabniki gledajo vsebino, predvajano s predvajalnikov DVD, set-top-boxov igralnih konzol in drugih naprav, ki se s projektorjem povežejo preko vmesnika HDMI (na voljo so kar trije). Projektorja imata vgrajen tudi par zvočnikov moči 10 W in povezavo HDMI ARC za prenos zvoka na namenski zvočni ali AV-sprejemnik.

Epsonovi projektorji svetijo do trikrat bolj svetlo od drugih DLP-projektorjev z enim barvnim kolesom2 projektorja iz družine EH-LS500 premoreta tudi tehnologiji interpolacije slike in izboljševanja podrobnosti v sliki. Visoka svetilnosti 4.000 lumnov ob visoko zanesljivi in dolgoživi laserski tehnologiji je kos tako občasnemu gledanju kot neprestanemu projiciranju slike ob ogledu filmov ali športnih dogodkov. Projektorja obvladata prikaz tudi najmanjših podrobnosti, odlikuje pa ju izjemno kontrastno razmerje 2.500.000 : 1. Za dodatno kakovost slike skrbijo izdatne nastavitve predvajanja vsebin z visokim dinamičnim razponom barv (HDR).

Đenifer Domba Rogović, vodja prodaje v Epson Balkan, je povedal: "Stilsko zavedni uporabniki lahko uživajo v sliki ločljivosti 4K na res velikem zaslonu - to jim omogoča eleganten projektor, ki je enostaven za namestitev, obvlada pretočne vsebine in bo vrhunsko sliko projiciral vrsto let. Izdelali smo projektor z ultra kratko projicirno razdaljo, ki je lep, prilagodljiv in enostaven za uporabo ter brez vzdrževanja. Ta dostopen laserski projektor stavi na kakovost izdelave in obliko, zato smo prepričani, da bo veliko ljudi raje zamenjalo svoj televizor zanj."

Projektorja EH-LS500W/B bosta naprodaj oktobra letos. Razstavljena sta na sejmu IFA 2019 v Berlinu  in na ogled med 6. in 11. septembrom v dvorani 21 na razstavnem prostoru z oznako 103. Razstavljeni so tudi projektorji EF-100W/B, EH-TW7000 in EH-TW7100.

EH-LS500W/B ključne lastnosti:

 • ultra kratka projicirna razdalja
 • diagonala slike do 130 palcev
 • 4K PRO-UHD1
 • HDR10 & HLG (18Gbps)
 • 100 – 10.000 nit HDR razpon
 • laserski vir svetlobe
 • tehnologija 3LCD
 • enakomerna svetilnost bele in drugih barv: 4.000 lumnov
 • 2.500.000 : 1 dinamično kontrastno razmerje
 • izboljšava podrobnosti
 • dolgotrajen vir laserske svetlobe - svoje najljubše vsebine lahko gledate kar 10 let2
 • 5 let garancije (ali 12.000 delovnih ur)
 • dodatna Wi-Fi povezljivost (preko vmesnika ELPAP10)
 • 2x vgrajena zvočnika moči 10W
 • iProjection
 • 3x HDMI vmesnik
1. Tehnologija za izboljšanje slike v ločljivost 4K zamakne vsako piko po diagonali na dvojno ločljivost Full HD. V 3D-načinu je ločljivost Full HD.
2. Barvna svetlost (barvna svetloba) v najsvetlejšem načinu, izmerjena s strani neodvisnega laboratorija v skladu z IDMS 15.4. Barvna svetlost se razlikuje glede na pogoje uporabe. Najbolje prodajani projektorji Epson 3LCD v primerjavi z najbolj prodajanimi projektorji DLP z enim čipom na podlagi podatkov NPD za maj 2017 - april 2018.
3. Na podlagi povprečja gledanja vsebine pet ur vsak dan z projektorjem, delujočim v varčnem načinu.