Ljubljana,
16
Maj
2019
|
15:25
Europe/Amsterdam

Epson načrtuje krepitev prodaje z ločeno prodajo brizgalnih tiskalniških glav PrecisionCore

Epson pospešuje inovacije na področju digitalnega tiskanja z brizgalniki

Munchen, Nemčija, 15. maj 2019 – Korporacija Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") je najavila novo prodajno ponudbo, saj bo strankam odslej nudila tudi tiskalniške glave PrecisionCore. Poteza je odziv na širitev digitalnega tiska v komercialne in industrijske sektorje. S prodajo novih brizgalnih tiskalniških glav bo podjetje začelo v prvi polovici poslovnega leta, ki se je za družbo začelo 1. aprila.

Epson se osredotoča na krepitev ponudbe velikoformatnih in industrijskih tiskalnikov, obenem pa je strankam v omejenem obsegu že nudil tudi tiskalniške glave F1440 za tiskalnike velikega formata. Z dokončanjem nove tovarne na Japonskem, ki je začela obratovati julija 2018 in znatno povečala proizvodne zmogljivosti, pa je podjetje Epson sprejelo odločitev, da v prodajo doda tudi tiskalniške glave PrecisionCore S3200 in MACH L1440. Cenovno konkurenčne tiskalniške glave iz družine S3200 se ponašajo s tehnologijo, ki zagotavlja izjemno kakovost tiskanja, produktivnost, trpežnost in možnost sočasne uporabe več tiskalniških glav. Tiskalniške glave MACH L1440 pa podpirajo sočasno uporabo do osem barv in so na voljo v miniaturizirani različici za konfiguracije, ki vsebujejo več tiskalniških glav. Obe vrsti tiskalniških glav sta združljivi z UV-črnili, ki postajajo čedalje bolj priljubljena na področju industrijskega tiskanja.

Epson želi še razširiti področje digitalnega tiskanja, ki ima veliko manjši okoljski odtis kot običajni tiskalniški procesi. Podjetje bo še dodatno pospešilo razvoj inovacij v svetu brizgalnih tiskalnikov, od katerih si obeta rast poslovanja tudi s povečanjem prodaje tiskalniškh glav prek partnerjev. Poleg tega bo Epson razvil tehnologijo za tiskalniške glave, optimizirane za komercialne in industrijske aplikacije, in bo vstopil nove trge z najrazličnejšimi inovacijami in razširjenim obsegom tiskalniških aplikacij. Podjetje načrtuje vstop tudi na povsem nova področja tiskanja, kot sta elektronika in bio-tiskanje.

Ponudba tiskalniških glav

Družina izdelkov

S3200 (novo)

L1440 (novo)

F1440 series

Vrsta tiskalniške glave

PrecisionCore

MACH

MACH

Združljiva črnila*

UV, na vodni osnovi, solventna

UV, na vodni osnovi, solventna

na vodni osnovi, solventna

Dimenzije (višina x globina x širina)

150.4 × 30.4 × 52.0 mm

46.9 × 60.4 ×70.9 mm

49.7 × 106 × 41.7 mm

Število šob

3,200

1,440

1,440

Ločljivost tiskanja

600 dpi(300 dpi × 2 vrstici)

360 dpi(180 dpi × 2 vrstici)

360 dpi(180 dpi × 2 vrstici)

Širina tiskanja

120.2 mm

25.4 mm

25.4 mm

Največje število črnil

2 barvi

8 barv

8 barv

* Zmogljivost tiskanja in vzdržljivost glave se razlikujeta glede na vrsto uporabljenega črnila.

O podjetju Epson

Epson je globalni tehnološki velikan, ki si prizadeva postati nepogrešljiv za družbo, tako da povezuje ljudi, stvari in informacije preko učinkovitih, kompaktnih in natančnih tehnologij. Podjetje je osredotočeno na spodbujanje inovacij in preseganje pričakovanj kupcev na področjih brizgalnih tiskalnikov, vizualnih komunikacij, oblačil in robotike. Epson je ponosen na svoj prispevek k uresničevanju trajnostne družbe in svoja stalna prizadevanja za uresničevanje ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj.

Skupina Epson, ki jo vodi japonska korporacija Seiko Epson, dosega letno prodajo več kot 10 milijard ameriških dolarjev.

global.epson.com