Amsterdam,
06
juni
2018
|
15:51
Europe/Amsterdam

Epson nieuwe nummer één op het gebied van projectoren met meer dan 6000 lumen

Volgens Futuresource is Epson na drie jaar gestage groei de marktleider in heel EMEAR op het gebied van professionele projectie

Epson is nu de grootste projectorfabrikant voor de professionele AV- en installatiesector bij modellen van meer dan 6000 lumen, volgens de meest recente marktaandeelgegevens van Futuresource. Epson's aandeel in de markt voor professionele projectoren is nu 26,7%, wat neerkomt op een groei van bijna 11% vergeleken met dezelfde periode afgelopen jaar en dat nog verder zal stijgen in 20181.

De aankondiging bevestigt Epson's fenomenale groei in alle projectorsegmenten, waar het bedrijf nu de grootste fabrikant is van alle zakelijke projectoren in heel EMEAR en de rest van CIS (Rusland en de Gemenebest van Onafhankelijke Staten). Epson's volumeaandeel in de totale projectormarkt in EMEAR en de rest van CIS bedraagt momenteel 31,3%, wat neerkomt op een toename met 120% wat betreft verkochte apparaten vergeleken met 6 jaar geleden2.

Wereldwijd is Epson al 17 opeenvolgende jaren marktleider op het gebied van projectoren, met een totale wereldwijde verkoop van 22,3 miljoen apparaten sinds 20063. Epson is nu ook wereldwijd marktleider voor projectoren met meer dan 6000 lumen.

In de woorden van Neil Colquhoun, Executive Director Professional Displays bij Epson Europe: "Epson is nu duidelijk dé marktleider op het gebied van projectoren in EMEAR – we hebben Panasonic ingehaald. De snelle groei in marktaandeel voor professionele projectie en zakelijke projectoren is het gevolg van onze niet-aflatende gretigheid om te luisteren naar de behoeften van de klant en op basis van die inzichten de allerbeste producten te maken met unieke door Epson zelf ontwikkelde technologie. Bovendien willen onze klanten niet alleen de beste producten, maar ook de beste service en ondersteuning, die wij ze bieden met onze geweldige commerciële en technische teams. Met onze pan-EMEAR investering op zich zijn we al leidend op de markt. We zijn wellicht niet altijd de eerste op de markt, maar dankzij deze unieke samenwerking met onze klanten, zijn we wel altijd de beste op de markt, zoals deze cijfers bevestigen."

 

"De introductie van onze eerste reeks laserprojectoren twee jaar geleden, waaronder de eerste 25.000 lumen projector, was een belangrijk moment voor Epson. Onze eerste native 4K-projector, dit jaar tijdens de ISE aangekondigd, is een uitmuntend staaltje technologie waarmee Epson zich een positie verwerft in een nieuwe wereld van haarscherpe resolutie. We hebben het sterkste productaanbod voor de professionele AV-sector tot nu toe, waaraan binnenkort een nieuw compact 20.000 lumen model wordt toegevoegd, evenals innovatieve oplossingen voor signage en vergaderruimten, plus gebruiksvriendelijke software van Epson die geavanceerde projectietechnieken beschikbaar maakt voor niet-technische gebruikers. Ik ben onze partners en klanten geweldig dankbaar voor deze resultaten. Ze zijn allemaal bijzonder waardevol voor ons.", vervolgt Colquhoun.

De snelle groei van het marktaandeel is het gevolg van de aankondiging eerder dit jaar van een aantal succesvolle nieuwe projectoren voor de professionele, zakelijke en onderwijssector. Zoals:

  • Epson's eerste native 4K-projector. De EB-L12000Q is een krachtige 3LCD-laserprojector van 12.000 lumen, die is ontworpen voor onder andere geavanceerde verhuur- en vaste installaties tijdens evenementen, op festivals, bij bezoekersattracties, in grote auditoria, op beurzen en in winkelcentra. Bovendien kan deze projector dezelfde 4K-compatibele lenzen gebruiken als de projectoren uit de bestaande Epson EB-L1000-serie, voor maximale veelzijdigheid.
  • Epson's entree in de populaire compacte 20.000 lumen WUXGA-categorie met de EB-L20000U. Deze vormt een aanvulling op de Epson laser-installatieprojector van 25.000 lumen, de EB-L25000U, die twee jaar geleden werd geïntroduceerd. Beide modellen hebben dezelfde behuizing, ontworpen voor de stalen buizenframes die standaard in de industrie worden gebruikt, zodat ze gemakkelijk kunnen worden ingepast in bestaande infrastructuur en de betrouwbaarheid van zorgeloos installeren en projecteren bieden vanuit elke hoek, inclusief portrait-modus.
  • Een nieuwe reeks 3LCD-laserprojectoren, speciaal ontworpen voor vergaderruimten, onderwijsinstellingen en bezoekersattracties. De EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U en EB-L400U zijn ontworpen ter vervanging van bestaande op lampen gebaseerde projectoren in situaties waarbij oplossingen met 4.500 tot 6.000 lumen zijn vereist. De reeks voorziet in een serie functiesets, van basic instapmodellen tot meer gespecialiseerde modellen die functies bieden zoals HDBaseT-connectiviteit, screen mirroring en lens-shift, zodat er een model beschikbaar is voor elk budget en elke specificatie.
Volume - per regioEMEAREMEAREuropaEuropaCISMEACISMEA
KwartaalFY16 Q4FY17 Q4FY16 Q4FY17 Q4FY16 Q4FY17 Q4
Marktomvang842884397968813115371139
Marktaandeel Epson18%28,9%18%28%15%36%
Marktaandeel Panasonic27%24,3%27%27%28%9%
Marktaandeel NEC13,3%13,7%13,8%13,1%11,5%19,4%
 
1. Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2017 - 2018
2. Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2012 - 2018 
3. Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2006 - 2018

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com