Zagreb,
02
prosinac
2020
|
13:30
Europe/Amsterdam

Epson objavio svoje „Green Choice“ izvješće vezano za Europsku održivost 2020.

"Svatko od nas može odabrati ekološki pristup” – Kazuyoshi Yamamoto, predsjednik tvrtke Epson Europe

Tvrtka Epson je objavila svoje izvješće o održivosti „Green Choice”. Nefinancijsko izvješće na 48 stranica sadrži sve pojedinosti o održivosti i mjere društveno odgovornog poslovanja koje tvrtka Epson poduzima u čitavom svom poslovanju EMEA-e. Tijekom 2020. godine, tvrtka Epson je značajno napredovala u usklađivanju svojih poslovnih aktivnosti s ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (United Nation’s Sustainable Development Goals, SDG), obveza koju je preuzela nakon Pariškog sporazuma iz 2016. i Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime (UNFCCC).

Značajna postignuća navedena u izvješću su:

  • Tvrtka Epson dobila je EcoVadis Platinum ocjenu za održivost, što znači da tvrtka zadovoljava najviše standarde za ljudska prava, uvjete rada, okoliš, etiku i održivu nabavu. Ovo postignuće svrstava tvrtku Epson u top 1 % tvrtki u svojoj industriji.
  • Emisije stakleničkih plinova po zaposleniku smanjile su se za 8,56 %.
  • Emisije opsega 1 i 2 smanjile su se za 18 % (što je jednako 485 753 tona CO2).
  • Tvrtka Epson je reciklirala 23 700 tona materijala, uključujući baterije, papir, drvo, plastiku i električnu opremu.
  • Tvrtka Epson sada upotrebljava 100 % obnovljivu energiju u svim svojim zgradama.
  • Tvrtka Epson je uštedjela potencijalnih 1,1 milijuna tona potrošnog materijala na bazi plastike prodajom preko 50 milijuna pisača bez uložaka EcoTank. [1]
  • Tvrtka Epson angažirala je više od 11 000 studenata svih dobi u sklopu programa „New Horizons” i upoznala mlade ljude s održivom tehnologijom te ih nadahnula u postizanju ciljeva karijere.
  • Tvrtka Epson prijavila se kao tehnološki partner programa Ujedinjenih naroda za provedbu pametnih održivih gradova koji je usmjeren na upotrebu tehnologije radi postizanja ciljeva održivog razvoja (SDG-ovi) u gradovima diljem svijeta.

Kazuyoshi Yamamoto, predsjednik tvrtke Epson Europe, „Epsonovo izvješće o Ekološkom pristupu našim kupcima pruža sigurnost da poduzimamo sve dostupne mjere za postizanje održivosti u cijelom našem europskom poslovanju.

„Održivost je u našem DNK, ona prolazi kroz sve što radimo. Radi se o neprekidnom rješavanju i poboljšanju svakog aspekta našeg globalnog utjecaja, od naše proizvodnje i distribucije do upotrebe resursa i ponašanja naših ljudi.

„Rad s našim klijentima je moja strast, razumijevanje njihovih potreba i slušanje onoga što kažu vrlo je važno jer neprekidno radimo na poboljšanju onoga što nudimo. Izvješće Ekološki pristup nudi jamstvo da je tvrtka Epson potpuno ozbiljna u pogledu održivosti i budućnosti našeg planeta.

„Svatko od nas može odabrati ekološki pristup. Dok se suočavamo s izazovima u ovom „novom normalnom”, svi moramo još više raditi kako bismo donijeli ispravne odluke i stvorili održiviju budućnost za naše ljude i planetu.”

Kazuyoshi Yamamoto, predsjednik tvrtke Epson Europe, dodao je: „Naše izvješće Ekološki pristup odnosi se na donošenje pravog izbora za našu budućnost. Potražnja za ekološki prihvatljivijim proizvodima i uslugama nikada nije bila jača, a to je posebno naglašeno kod mlađih generacija koje s istinskom zabrinutošću i strahom gledaju naprijed. Njihova strast prema održivosti potiče tvrtke na promjene i ovo je dobra stvar. Robne marke koje ne dijele svoje vrijednosti ili ne pokazuju isti osjećaj za hitnost nemaju dugoročnu budućnost.

„Epson je u potpunosti predan ciljevima održivog razvoja. Integrirani su u naše srednje i dugoročne planove; vode nas kao kompas za naše poslovanje i usmjeravaju na sve naše postupke za održivost. Naše izvješće Ekološki pristup pokazuje točno i transparentno kako nastavljamo ispunjavati našu predanost održivoj dugoročnoj budućnosti.

„Moramo još puno toga obaviti. Kao tvrtka i kao pojedinci, moramo pokazati da smo predani, odgovorni i transparentni. U Epsonu smo predani etičkom vodstvu i dobrom upravljanju kroz strategije temeljene na vrijednosti i pozitivnim postupcima za održivo poslovanje u boljem svijetu.”

Preuzmite Epsonovo "Green Choice" izvješće ovdje www.epson.eu/greenreport

[1] Na temelju Epsonovih izračuna, pri ispisu 100 000 stranica EcoTank Mono zahtijeva 85 % manje potrošnog materijala na bazi plastike u prosjeku od konkurentskih jednobojnih laserskih A4 uređaja 1 – 20 str./min.