29
oktober
2015
|
10:26
Europe/Amsterdam

Epson onderdeel van succesvol concept ‘A Print Factory’ tijdens Art Fair Den Haag

Samenvatting
Printerfabrikant Epson heeft het initiatief ‘A Print Factory’ tijdens de Art Fair in Den Haag ondersteund met inkt voor de Epson Stylus Pro 3880 grootformaat printer. Het evenement vond plaats van 7 tot en met 10 oktober en was een initiatief van afgestudeerde jonge kunstenaars van de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten in Den Haag.

Printerfabrikant Epson heeft het initiatief ‘A Print Factory’ tijdens de Art Fair in Den Haag ondersteund met inkt voor de Epson Stylus Pro 3880 grootformaat printer. Het evenement vond plaats van 7 tot en met 10 oktober en was een initiatief van afgestudeerde jonge kunstenaars van de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten in Den Haag. Epson heeft eerder al meegewerkt aan de eerste editie van A Print Factory in de Melkweg Expo in Amsterdam, waar ook geëxposeerd werk van jong talent direct na aanschaf hoogwaardig werd geprint, ingelijst en ingepakt. Dankzij dit initiatief kan de aanschafprijs van kunstwerken laag gehouden worden voor kopers.


Pop-up succes

Trendbeheer noemt de Pop-up Printsale ‘verreweg de leukste stand van Art the Hague!’. Nick van Tiem, een van de vier jonge initiatiefnemers van A Print Factory kan zijn enthousiasme nauwelijks verbloemen. “We hebben de beurs flink opgeschud met ons concept en we hebben A Print Factory geïntroduceerd bij een breed en ontzettend positief publiek. De reacties en interesse van zowel kopers, galeries, curators en magazines was fantastisch.’’ Er zijn veel partijen die interesse hebben getoond in het concept waarbij jonge talenten hun werk kunnen exposeren, verkopen, on the spot de hoogwaardige afdrukken printen en inlijsten voor een betaalbare prijs.


Interessant concept

Het idee van A Print Factory ontstond tijdens het eindexamenjaar Fotografie 2015. Als eindexamencollectief waren Nick van Tiem, Lynne Brouwer, Anna Klevan en Daan Liu op zoek naar een eigengereide manier om hun expositie te financieren, om zichtbaarheid te genereren en zo meer publiek te trekken. “Afgelopen zomer heeft Nena Milinkovic, curator van de Haagse galerie A Gallery named Sue, ons benaderd. Nena was zo enthousiast over ons concept, dat ze ons haar stand heeft aangeboden op Art Fair the Hague. We hebben onze printfabriek opnieuw ontworpen en een groep van getalenteerde beeldmakers geselecteerd. Zo werd A Print Factory een feit.”


Publiek geïntrigeerd door het printproces zelf

“Tijdens de Pop-up Print-Sale bleek dat de interesse voor het printproces zelf heel groot was,” aldus Nick van Tiem. “In plaats van dat het publiek een rondje ging lopen door de beurs, bleven ze liever (met de camera in de hand) kijken naar het print- en inlijstproces. Ze zagen de printer aan het werk en kregen extra informatie over de workflow met de Epson printer.”


Epson voor hoogwaardige grootformaat prints

Voor de gelegenheid stelde Epson de inkt voor de Stylus Pro 3880 A2+ grootformaat printer beschikbaar. “Al sinds jaar en dag trachten wij met onze fotografische printers het werk van fotografen en kunstenaars zo natuurgetrouw mogelijk af te drukken. Wij zien het dan ook als een groot compliment dat de organisatie van A Print Factory zich ook voor dit project tot ons richtte,” vertelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. “Wij hebben dan ook met plezier de inkt voor de Stylus Pro 3880 gesponsord en we kijken uit naar een volgende samenwerking, bijvoorbeeld met de onlangs geïntroduceerde SC-P800 professionele fotoprinter.”