Amsterdam,
25
september
2019
|
11:30
Europe/Amsterdam

Epson onthult de ‘Exceed Your Vision’ muurkunstwerk op Labelexpo 2019

Het kunstwerk toont de flexibiliteit en creativiteit van Epson-etiketten

Op de openingsdag van Labelexpo 2019 heeft Epson gisteren ‘Exceed Your Vision’ onthult, een muurkunstwerk van etiketten die zijn afgedrukt met de nieuwe, on-demand en industriële inkjet labelprinters van het bedrijf. Het kunstwerk bestaat uit honderden etiketten die zijn afgedrukt door de nieuwe SurePress industriële etiketpers van Epson en de nieuwste reeks ColorWorks on-demand inkjetprinters. In de installatie is te zien hoe eenvoudig het is om etiketten on-demand af te drukken. Zo kunnen op maat gemaakte etiketten onmiddellijk en helemaal naar eigen wens worden gemaakt.

Muurschilder Sarah Hodgkins van Charlotte’s Designs ontwierp het kunstwerk en zegt het volgende: “Dit muurkunstwerk is een samensmelting van kunst en technologie en vormt een aantrekkelijk middelpunt van de stand. “Ik vond dat een afbeelding van een oog een leuke draai gaf aan de tagline van Epson: ‘Exceed Your Vision’. Door een mozaïekformaat te gebruiken, kon ik de verschillende afwerkingen, kleuren en texturen die Epson-printers kunnen bereiken, laten zien. Ik heb een matte finish gebruikt voor de huid rondom het oog en een reflecterende finish voor het oog zelf. Het gebruik van een Epson-printer bracht een ander groot voordeel met zich mee: ik kon namelijk een subtiel kleurverloop toepassen zodat het kunstwerk van een afstand op een schilderij leek.”

Jacob Kallergis, productmanager van de ColorWorks-printerreeks voor Epson Europe voegt daaraan toe: “Voor Labelexpo wilden we iets maken dat een ode vormt aan labels in alle vormen, afmetingen, texturen en kleuren. Bedrijven die duidelijke, aantrekkelijke en mooie etiketten afdrukken zijn de concurrentie een stap voor.”

“Etiketten zijn ontzettend belangrijk voor veel branches, maar vaak wordt het belang daarvan onderschat. Voor farmaceutische producten zijn etiketten van vitaal belang, zowel vanuit commercieel oogpunt als vanuit gezondheids- en veiligheidsperspectief. Voor de voedingsmiddelenindustrie zijn etiketten nodig om de aandacht van consumenten te trekken en belangrijke informatie over ingrediënten te vermelden. In de logistiek bevatten etiketten essentiële locatiegegevens die identificatie vereenvoudigen en efficiënte levering van producten mogelijk maakt.

Kom tijdens Labelexpo langs op de Epson stand (hal 9, stand A50) om het muurkunstwerk te bewonderen, het aantal gebruikte etiketten te raden en een chocoladetraktatie met uw eigen, gepersonaliseerde etiket van de ColorWorks on-demand inkjetprinter van Epson te ontvangen. Ga voor meer informatie over Epson op de Labelexpo 2019 naar http://www.epson.eu/labelexpo

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com