Zaventem,
03
oktober
2019
|
09:28
Europe/Amsterdam

Epson onthult de ‘Exceed Your Vision’ muurschildering op Labelexpo 2019

Het kunstwerk toont de flexibiliteit en creativiteit van Epson-etiketten

Brussel, dinsdag 24 september Epson onthult ‘Exceed Your Vision’, een muurschildering van etiketten die zijn afgedrukt met de nieuwe, on-demand en industriële inkjet labelprinters van het bedrijf. De muurschildering bestaat uit honderden etiketten die zijn afgedrukt door de nieuwe SurePress industriële etiketpers van Epson en de nieuwste reeks ColorWorks on-demand inkjetprinters. In de installatie is te zien hoe eenvoudig het is om etiketten on-demand af te drukken. Zo kunnen op maat gemaakte etiketten onmiddellijk en helemaal naar eigen wens worden gemaakt.

Muurschilder Sarah Hodgkins van Charlotte’s Designs ontwierp het kunstwerk en zegt het volgende: “Deze muurschildering is een samensmelting van kunst en technologie en vormt een aantrekkelijk middelpunt van de stand. “Ik vond dat een afbeelding van een oog een leuke draai gaf aan de tagline van Epson: ‘Exceed Your Vision’. Door een mozaïekformaat te gebruiken, kon ik de verschillende afwerkingen, kleuren en texturen die Epson-printers kunnen bereiken, laten zien. Ik heb een matte finish gebruikt voor de huid rondom het oog en een reflecterende finish voor het oog zelf. Het gebruik van een Epson-printer bracht een ander groot voordeel met zich mee: ik kon namelijk een subtiel kleurverloop toepassen zodat het kunstwerk van een afstand op een schilderij leek.

Jacob Kallergis, productmanager van de ColorWorks-printerreeks voor Epson Europe voegt daaraan toe: “Voor Labelexpo wilden we iets maken dat een ode vormt aan labels in alle vormen, afmetingen, texturen en kleuren. Bedrijven die duidelijke, aantrekkelijke en mooie etiketten afdrukken zijn de concurrentie een stap voor.

Etiketten zijn ontzettend belangrijk voor veel branches, maar vaak wordt het belang daarvan onderschat. Voor farmaceutische producten zijn etiketten van vitaal belang, zowel vanuit commercieel oogpunt als vanuit gezondheids- en veiligheidsperspectief. Voor de voedingsmiddelenindustrie zijn etiketten nodig om de aandacht van consumenten te trekken en belangrijke informatie over ingrediënten te vermelden. In de logistiek bevatten etiketten essentiële locatiegegevens die identificatie vereenvoudigen en efficiënte levering van producten mogelijk maakt.

Epson Belgium

EPSON Europe B.V. Sales Office Belgium is een Europese sales- en marketing dochteronderneming van Seiko Epson Corporation, wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en producent van een uitgebreid productgamma, variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten op het gebied van printing, visuele communicatie, kwaliteit van leven en productie te overtreffen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printsystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën. De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 80.000 werknemers in 86 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieubelasting te beperken.global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.750 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2016 een omzet van 1.7 miljard euro.http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com/