03
december
2015
|
15:33
Europe/Amsterdam

Epson ontwikkelt ‘s werelds eerste papiermachine voor kantoor die oud papier omzet naar nieuw papier

Samenvatting
PaperLab belooft een revolutie in recycling op kantoor door met een volledig watervrij proces vertrouwelijke documenten veilig om te zetten naar nieuw papier.

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") heeft ‘s werelds eerste1 compacte kantoorpapiermachine ontwikkeld waarmee van veilig versnipperd oud papier2 nieuw papier kan worden gemaakt - zonder verbruik van water3. Epson is van plan om in 2016 met de productie van “PaperLab” voor commercieel gebruik in Japan te starten, en eventueel op een later tijdstip over te gaan tot verkoop in andere regio’s. Bedrijven en overheidskantoren die een PaperLab installeren zullen in staat zijn papier van verschillende formaten, diktes en typen te produceren – van kantoorpapier en visitekaartjes, tot gekleurd en geurend papier aan toe.

Een PaperLab-prototype zal gedemonstreerd worden op de Epson-stand (locatie: 4-002) tijdens Eco-Products 2015, een milieubeurs die plaatsvindt op de Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Center) van 10 tot 12 december 2015.

De voortdurende aantrekkingskracht van papier schuilt in de eenvoud van papier als communicatiemiddel. Uit recent onderzoek, uitgevoerd door Epson in Europa, blijkt dat 77% van de werknemers in Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk printers als een onmisbaar hulpmiddel ziet bij het effectief uitvoeren van hun werkzaamheden, en dat 49% stelt dat niet kunnen printen significanteimpact op hun productiviteit zou hebben. Informatie op draagbaar en handzaam papier is eenvoudig te lezen, te verwerken en te onthouden. Verder stelde 61% van de respondenten te vinden dat “de kans op fouten groter is bij het aanpassen van een digitaal document, dan bij een geprint exemplaar”, en print 88% van de ondervraagden gemiddeld 21 stukken per dag, wat neerkomt op gemiddeld 83 pagina’s per persoon.

Aan de andere kant wordt dit essentiële hulpmiddel gemaakt uit beperkte bronnen. Als een leidend bedrijf in de printwereld, is Epson nauw betrokken bij het papier dat in zijn printers wordt gebruikt. Het bedrijf heeft zich daarom toegelegd op de ontwikkeling van technologie die de papiercyclus zal veranderen. Met PaperLab wil Epson papier nieuwe waarde creëren en recycling stimuleren.

PaperLab specificaties

1. Het recycleproces op kantoor

Gewoonlijk wordt papier gerecycled via een uitgebreid proces waarbij oud papier van het kantoor naar een recycleplaats wordt gebracht. Met PaperLab wil Epson het recycleproces verkorten door dit binnen het kantoor te houden.

2. Veilige vernietiging van vertrouwelijke documenten

Tot nu toe huurden bedrijven gespecialiseerde partijen in om vertrouwelijke documenten te vernietigen, of versnipperden ze deze zelf. Met een PaperLab is een bedrijf echter in staat om documenten veilig op het eigen kantoor te verwerken, in plaats van ze aan een andere partij ter vernietiging aan te bieden. PaperLab verandert papier in papiervezels, dus de informatie wordt volledig vernietigd.

3. Snelle productie van verschillende soorten papier

Met één druk op de knop maakt PaperLab binnen drie minuten na invoer van oud papier een nieuw vel papier. Het systeem is in staat gemiddeld 14 A4’tjes per minuut te produceren, wat neer komt op 6,720 vellen op een achturige dag.

Gebruikers kunnen allerlei soorten papier naar behoefte produceren – van A4 en A3-vellen tot papier van verschillende dikten voor business cards, gekleurd papier en zelfs papier met een geur.

4. Milieubewust proces

PaperLab maakt papier zonder verbruik van water. Gewoonlijk is om één A4’tje te maken een kopje water nodig. Aangezien water een kostbare bron is, zag Epson het belang van een watervrij proces in.

Daarnaast maakt recycling van papier op kantoor het recyclingproces korter en simpeler. Gebruikers mogen aanschaf van minder papier en vermindering van CO2-uitstoot, veroorzaakt door transport, verwachten.

PaperLab technologie

Epson’s basis van compacte, energiebesparende en hoge precisietechnologie stelt het bedrijf in staat om compacte, efficiënte producten te ontwikkelen die nauwkeurigheid en prestaties leveren. Dankzij ervaring met printers voor thuisgebruikers, kantoor, en commerciële en industriële sectoren, beschikt Epson over expertise op het gebied van inkt en media, evenals het vermogen om betrouwbare, duurzame en stabiele systemen te produceren.

Daarnaast heeft Epson voor de PaperLab Dry Fiber Technology ontworpen, een nieuwe groep technologieën.

Dry Fiber Technology bestaat uit drie losse technologieën: vervezelen, verbinden en vormen.

Vervezelen

Dankzij de inzet van een uniek mechanisme, wordt oud papier omgezet in lange, dunne katoenachtige vezels. Dit proces vernietigt vertrouwelijke documenten onmiddellijk en volledig. Omdat de PaperLab geen gebruik maakt van water, hoeft deze niet op de leiding te worden aangesloten. Dat, samen met het compacte formaat, maakt het systeem eenvoudig te installeren in een kantoor.

Verbinden

Verschillende verbindingen kunnen aan het vervezelde materiaal worden toegevoegd, om de stevigheid of witheid van het papier te vergroten of kleur, geur, weerstand tegen vuur of andere eigenschappen die benodigd zijn, toe te voegen.

Vormen

Gebruikers kunnen vellen van A4 of A3-papier en zelfs papier voor visitekaartjes produceren dankzij vormingstechnologie die hen in staat stelt om dichtheid, dikheid en maat van het papier te bepalen.

Epson stelt zich tot doel gebruikers te helpen de operationele efficiëntie te vergroten door snelle en energiezuinige inkjetprinters te leveren die in staat zijn tot afdrukken van hoge kwaliteit en een lage prijs. Met de inzet van PaperLab om oud papier om te zetten naar nieuw papier, streeft Epson ernaar dat kantoren de manier waarop ze over papier denken gaan veranderen.

  • Klik hier voor de specificaties van het prototype product
  • Klik hier om een conceptfilm van het product te zien


1 Epson meent dat het ‘s werelds eerste papierproductiesysteem is dat gebruik maakt van een watervrij proces.

2 Het systeem maakt gebruik van papier van A3- en A4-formaat als ruw materiaal.

3 Een kleine hoeveelheid water wordt gebruikt om een bepaald niveau van vochtigheid in het systeem te behouden.

Over het onderzoek

The research was conducted online by FTI Consulting’s Strategy Consulting & Research team from 5th-13th October 2015 with white collar works in offices on location in the United Kingdom, France, Germany, Italy and Spain in their local languages. A total of n=3,639 white collar workers completed the survey. The breakdown of the respondents who completed the survey in each country are as follows: United Kingdom (768), France (750), Germany (737), Italy (696), Spain (688). The n=3,639 completes yields a 3% +/- margin of error with an industry standard 95% confidence interval. Please note that the standard convention for rounding has been applied and consequently some totals do not add up to 100%. For further information on the research methodology or FTI Consulting’s market research services: Market.Research@fticonsulting.com