Amsterdam,
27
augustus
2018
|
09:21
Europe/Amsterdam

Epson opent nieuwe robotproductielijn in zijn Toyoshina-fabriek

Robotproductiecapaciteit meer dan verdrievoudigd tegen 2025

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724: “Epson,”) heeft een nieuwe productielijn geopend voor de productie van autonome dual-arm en andere geavanceerde robots in zijn Toyoshina-fabriek in Azumino in Japan. De nieuwe lijn, die in september 2018 opgestart wordt, past binnen de visie van het bedrijf om de activiteiten op het gebied van robotica-oplossingen te laten groeien.

De nieuwe productielijn zal een rol spelen in de ontwikkeling van efficiënte assemblagetechnologie en in de opleiding van personeel. Met de nieuwe lijn zal Epson zijn huidige industriële robotproductiecapaciteit meer dan verdrievoudigen tegen het fiscale jaar dat begint in april 2025, terwijl het tegelijkertijd innovaties in R&D en productietechnologie bevordert.

Als het R&D-centrum voor de robotica-oplossingen van Epson, werkt deToyoshina-fabriek nauw samen met de productielocaties van Epson over de hele wereld. De nieuwe productielijn in Toyoshina faciliteert de inspanningen van Epson om de efficiëntie van de cyclus te maximaliseren, die loopt van de ontwikkeling en het ontwerp van belangrijke componenten tot het realiseren van volumeproductie en fabricage. Het bedrijf verwacht dat dit voordelen oplevert als snellere time-to-market en verbeterde assemblage-efficiëntie.

Epson wil een bijdrage leveren aan de levensstijl van mensen en de samenleving in het algemeen. Het bedrijf streeft ernaar onmisbaar te worden door innovatie op het gebied van robotica te stimuleren om nieuwe en echte waarde voor zijn klanten te bieden.

Profiel van de nieuwe productielijn

Opstart

September 2018

Gefabriceerde items

Robots, inclusief autonome dual-arm robots

Totale vloeroppervlakte

Ongeveer 3.255 m2

Profiel van de Toyoshina-fabriek

Adres

6925 Tazawa, Toyoshina, Azumino-shi, Nagano-ken, Japan

Werkzaamheden

Ontwerp en ontwikkeling van zakelijke producten op het gebied van visuele communicatieOnderzoek naar en ontwikkeling van zakelijke producten op het gebied van roboticaoplossingen

Oppervlakte

109.004 m2

Gestart in

1983

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com