Zagreb,
26
rujan
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Epson podiže svijest poslovnjaka o trostrukoj koristi tintnog ispisa

Epson je ovaj tjedan lansirao kampanju “It’s your choice” (Izbor je vaš) koja odražava stav tvrtke kako poslovni sektor u cijeloj Europi ima mogućnost izbora tehnologije ispisa. Cilj kampanje je podizanje svijesti o trostrukoj koristi tintnog ispisa te o učincima izbora tehnologije poslovnog ispisa na društvo i okoliš.

Unatoč tome što testovi i analize ukazuju na prednosti tintnog ispisa pred laserskim, činjenice još nisu doprle do brojnih organizacija koje posluju širom Europe. Održivost poslovanja i budućnost društva visoko su na ljestvicama korporativnih prioriteta, ne-financijska izvješća postala su prioritet, a upravo tintna tehnologija može donijeti značajan pozitivan učinak na ekološku učinkovitost i produktivnost djelatnika.

Epson smatra kako poslovnim organizacijama treba bolje razumijevanje stvarnog odnosa tintne i laserske tehnologije ispisa te je pripremio dvo-minutni interaktivni kviz kojim će potencijalne korisnike informirati o činjenicama. Pokušajte, jer rezultati će vas vjerojatno iznenaditi.

Više informacija o Epsonovoj posvećenosti tintnoj tehnologiji možete pronaći u ovoj obavi: Epson zauzeo 40 % europskog poslovnog tržišta povećanim ulaganjem u tintnu tehnologiju.

IZBOR JE NA VAMA

Jeste li znali da vaš odabir uredske tehnologije može promijeniti budućnost? Može imati velik utjecaj na okoliš, način na koji radite i više...

Čak i vaš odabir podcijenjenih uredskih tehnologija – kao što je pisač – uistinu može imati velik utjecaj. Suočeni s činjenicama o tintnim naspram laserskih pisača, što biste odabrali?

Činjenice bi vas mogle iznenaditi:

OTPAD: Tintni pisači proizvode do 99 % manje otpada od laserskih pisača 1

POTROŠNJA ENERGIJE: Tintni pisači troše 96 % manje energije od laserskih pisača 2

BRZINA: Tintni pisači su do 3,5 puta brži od laserskih pisača 3

PRODUKTIVNOST: Tintni pisači smanjuju vrijeme utrošeno na intervencije za do 98 % u usporedbi s laserskim pisačima 4

CO2: Tintni pisači proizvode do 92 % manje CO2 od laserskih pisača 5    

„Izvješća, ispitivanja i usporedbe u industriji pokazuju ono u što već dugo vjerujemo: Tinta nadmašuje druge tehnologije što se tiče izvedbe i učinkovitosti. Budući da je ispisivanje i dalje važan dio naših života – i kod kuće i na poslu – tvrtke koje odluče uložiti u tintni pisač mogu postići do 99 % manje otpada, 96 % manju potrošnju energije i 98 % manje vremena utrošenog na održavanje i intervencije [1] .

Inovacije u području tintnih pisača izravno se odnose na ispunjavanje potreba današnjih tvrtki, a kao rezultat toga svjedočimo prijelazu s laserskih na tintne pisače na europskom tržištu poslovnog ispisa“, kaže Epson Europe. „Zahvaljujući toj tehnologiji, tvrtke počinju uviđati stvarne financijske, ekološke i društvene koristi.“
Epson

Osim uredskog ispisa, tintna tehnologija dokazala je svoju fleksibilnost kako se tržišne potrebe mijenjaju te daje novi oblik čitavim tržišnim segmentima, uključujući modni i dekorativni tekstilni tisak, pakiranja i oglase širokog formata te omogućuje kratkoročne proizvodne postupke uz istovremeno smanjenje troškova i otpada.

Bilješke:

1. Testirao BLI tijekom dva mjeseca do veljače 2017. u usporedbi s odabranim konkurentnim uređajima po nalogu Epsona

2. Testirao BLI tijekom dva mjeseca do veljače 2017. u usporedbi s odabranim konkurentnim uređajima po nalogu Epsona

3. Testirao BLI tijekom dva mjeseca do veljače 2017., vrijeme potrebno za ispis prve stranice nakon stanja mirovanja tijekom noći, u usporedbi s odabranim konkurentnim uređajima po nalogu Epsona

4. Testirao BLI tijekom dva mjeseca do veljače 2017. u usporedbi s odabranim konkurentnim uređajima po nalogu Epsona

5. Na temelju izvlačenja i obrade sirovina i proizvodnje potrošnih materijala. Testirano Epsonovom metodologijom: 5.1. Izračun se odnosi samo na emisiju CO2 kao utjecaj globalnog zatopljenja na okoliš.

5.2. Rezultati izračuna temelje se na samostalnoj izjavi. (potvrda treće strane nije primljena).

5.3. Upotrebljavamo koeficijent CO2 (kg-CO2/jedinica) objavljen u bazi podataka „LCA Pro“ udruženja JEMAI.