Zagreb,
16
svibanj
2019
|
15:23
Europe/Amsterdam

Epson pojačava vanjsku prodaju tintnih glava pisača s dodatkom PrecisionCore linije u svoj asortiman

Epson vodi u tintnim inovacijama kako bi ubrzao pomak prema digitalnom tisku

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") objavljuje kako će pojačati vanjsku prodaju tintnih glava pisača tako što će dodati PrecisionCore glave pisača u svoj asortiman. Potez je nastao kao odgovor širenju digitalnog tiska u komercijalnom i industrijskom sektoru. Prodaja globalno započinje s početkom fiskalne 2019. godine, dakle 1. travnja.

Epson se fokusirao na jačanje vlastite linije velikih komercijalnih i industrijskih pisača, dok su se u isto vrijeme također prodavale tintne glave pisača iz F1440 asortimana za pisače velikog formata. Dovršavanjem novog pogona u Japanu u srpnju 2018. godine, što je povećalo kapacitete proizvodnje čipova za ispis, Epson odlučuje pojačati ponudu glava pisača za vanjsku prodaju tako što dodaje S3200 seriju PrecisionCore i L1440 seriju MACH glava pisača. Glave pisača iz cjenovno konkurentne S3200 serije utjelovljuju diferenciranu tehnologiju koja omogućuje vrhunsku kvalitetu slike, produktivnost, trajnost i skalabilnost glave pisača. U isto vrijeme L1440 serija MACH glaca podržava korištenje i do osam boja i nudi smanjeni faktor oblika za uporabu u konfiguracijama s više glava. Obje serije su kompatibilne s UV tintom, čija je korist sve više očigledna u industrijskom ispisu.

Epson se trudi proširiti mogućnosti digitalnog tiska, koja manje utječe na okoliš od tradicionalnijih postupaka ispisa. Cilj je gurati inovacije dalje tako što će povećavati poslovanje gotovim proizvodima i prodaju glavi pisača putem partnerskih odnosa. Uz to, nastaviti će razvijati tehnologiju za glave pisača koje su optimizirane za komercijalnu i industrijsku upotrebu. Također će stvarati nova tržišta tako što će prigrliti inovaciju u raznolikoj i rastućoj paleti tiskarskih aplikacija, kao i u područjima koja su u nastajanju, poput elektronike i biološkog ispisa.

Asortiman glava pisača za vanjsku prodaju

Linija proizvoda

S3200 serija (novo)

L1440 serija (novo)

F1440 serija

Kategorija glave pisača

PrecisionCore

MACH

MACH

Kompatibilna tinta*

UV, na bazi vode, s otapalom

UV, na bazi vode, s otapalom

Na bazi vode, s otapalom

Dimenzije (visina x dubina x širina)

150.4 × 30.4 × 52.0 mm

46.9 × 60.4 ×70.9 mm

49.7 × 106 × 41.7 mm

Broj brizgalica

3,200

1,440

1,440

Rezolucija

600 dpi(300 dpi × 2 reda)

360 dpi(180 dpi × 2 reda)

360 dpi(180 dpi × 2 reda)

Stvarna širina ispisa

120.2 mm

25.4 mm

25.4 mm

Maksimalan broj boja tinte

2 boje

8 boja

8 boja

*Kvaliteta ispisa i trajnost glave pisača ovisi o vrsti tinte koja je korištena

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, satova i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 81.000 djelatnika u 85 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

https://global.epson.com