Zagreb,
24
rujan
2020
|
14:20
Europe/Amsterdam

Epson predstavlja svoj prvi resin ink pisač velikog formata

64-inčni SureColor SC-R5010 nudi precizne ispise konzistentnih boja koji se brzo suše na širokoj paleti podloga

Lansiranjem SureColor SC-R5010 serije Epson je proširio svoju ponudu pisača za natpise, koja sada uključuje i resin ink rješenje, nudeći uslužnim djelatnostima ispisa i kreativnim dizajnerskim agencijama mogućnost proizvodnje širokog spektra reklama i drugih proizvoda visoke vrijednosti, uz izvanredne rezultate koji su pritom i ekološki prihvatljivi.

Nova serija R nudi idealno rješenje na industrijske izazove koji nastaju prilikom rada s resin ink tintom, zahvaljujući Epsonovoj dugogodišnjoj tradiciji i postignutim rezultatima na poljima kvalitete slike, upravljanja bojama i kontroli podloge.

Novi 64-inčni pisač nudi izuzetne performanse ispisa i kontrolu boja zahvaljujući PrecisionCore Micro TFP ispisnoj glavi. Precizna kontrola temperature koju osiguravaju četiri temperaturna senzora, osigurava da boje budu postojane od ruba do ruba i od vrha do dna. Tri nezavisne stanice za grijanje (zagrijavanje prije rada / grijanje valjka / toplina poslije učvršćivanja) osiguravaju uniformiranost boja i napredno rukovanje medijima.

Efikasan postupak sušenja i očvršćivanja omogućava laminaciju i isporuku istog dana, tako da korisnici mogu računati na smanjeno vrijeme izrade.

Dugotrajna PrecisionCore Micro TFP ispisna glava donosi točne boje na koje možete računati od prvog do posljednjeg ispisa. Kako Piezo ispisne glave nisu podvrgnute toplinskim degradacijama, pozicioniranje kapljica i veličine točaka ostaju dosljedni tijekom čitavog vijeka upotrebe ispisne glave. Kada je potrebno mijenjati ispisnu glavu, operater to može sam izvršiti, na taj način povećavajući produktivnost.

Vodeća napredna automatska kontrola zatezanja (Ad-ATC) nudi izuzetno preciznu stabilnost dimenzija, potrebnu za radove na površinama koje se uzastopno ponavljaju, kao što su izlozi i zidne tapete. Ova dosljedna ponovljivost štedi rasipanje materijala, vrijeme instalacije i pruža pouzdane rezultate za kupca.

Novi UltraChrome RS set tinte u 6 boja je bez mirisa, resin ink na bazi vode i pogodan je za upotrebu u bilo kojem okruženju poput škola, bolnica, hotela i drugih zatvorenih prostora. Rješenje za tintu dostupno na SC-R5010L ima opciju spremnika s tintom od 1,5 litara za srednji obujam ispisa, kao i dva kompleta tinte za veliki obujam ispisa koji se mogu zamijeniti.

Ana Bajagić, voditeljica marketinga tvrtke Epson za regiju Balkan, ovom prilikom je izjavila: „Slušali smo naše kupce i razumjeli smo da postoji potražnja za kvalitetom, produktivnošću, pouzdanošću i stabilnim performansama u boji na tržištu resin ink tinte. Uz SC-R5010, sada smo u mogućnosti udovoljiti svim ovim zahtjevima. S našom linijom tinti koje su ekološki-solventne, UV otporne, a od sada i u resin varijanti, Epson nudi sve na jednom mjestu kada je u pitanju ispis reklama, POS materijala i uređenja interijera.

Ključne karakteristike modela SC-R5010 su:

  • Epson UltraChrome RS tinta – resin ink uz bogat izbor nijansi boja
  • Visoka razina otpornosti na ogrebotine
  • GreenGuard Gold, AgBB iFrench-VOC certifikati
  • Precizan sustav namotavanja i prihvaćanja medija – osigurava ispis role za rolom, za visoku razinu produktivnosti
  • Napredna automatska kontrola zatezanja (Ad-ATC) za točno i stabilno uvlačenje medija
  • Dijelovi koje može zamijeniti operater (ispisna glava koju korisnik sam može zamijeniti)
  • Novo dizajnirani grijač s tri stanice (zagrijavanje prije rada / grijanje valjka / toplina poslije učvršćivanja)
  • Rješenje za velike količine tinte - spremnik s tintom od 1,5 litara za korisnike sa srednjim obujmom ispisa i 2 spremnika s tintom od 1,5 l za korisnike s velikim obujmom ispisa, koji podržavaju funkciju jednostavne zamjene
  • 4,3-inčni panel na dodir za intuitivan rad
  • Epson Edge Print RIP softver za jednostavno podešavanje

SC-R5010 bit će dostupan od prosinca 2020. u zapadnoj Europi, a tijekom proljeća sljedeće godine u regiji Balkana.