Høvik,
31
Augusti
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Epson presenterar nya skrivare för hemmabruk

Moderna, utrymmesbesparande bläckstråleskrivare med flexibla funktioner

Epson har presenterat de senaste tillskotten till sitt utbud med bläckstråleskrivare för hemmabruk, med en elegant och kompakt estetik (XP-6100, XP-6105, XP-7100, ET-2710 och ET-2711).

Expression XP-6100, XP-6105 och XP-7100

Expression Premium XP-6100-serien och XP-7100 är utmärkta alternativ för hushåll som vill ha en elegant och mycket funktionell skrivare. Dessa kompakta allt-i-ett-enheter passar utmärkt för att framställa både högkvalitativa foton och skapa dokument. Dubbelsidig utskrift och separata bläckpatroner gör den också ekonomisk. Trådlös utskrift och skanning genomförs enkelt – bärbara datorer kan utnyttja Wi-Fi och Wi-Fi Direct, medan smartphones och surfplattor också kan använda de kompatibla och kostnadsfria Epson-apparna- iPrint och Creative Print. XP-7100 erbjuder dessutom en dubbelsidig automatisk dokumentmatare för flersidig skanning och kopiering - något helt nytt för Expression Premium-sortimentet.

EcoTank ET-2710 och ET-2711​

Epsons senaste patronfria EcoTank-skrivare ET-2710 och ET-2711 är de första modellerna på ingångsnivå att integrera den omgjorda designen med framsida bläckbehållare. Den här designen ger förbättrad användarvänlighet och en mer kompakt storlek. Som typiskt för EcoTank-serien minimerar dessa skrivare påfyllning och sänker kostnaderna för bläck med i genomsnitt 90 %2 och gör det möjligt att skriva ut upp till 4 500 sidor i svartvitt och 7 500 i färg från bara en enda uppsättning bläckbehållare med hög kapacitet3  Det är också enkelt att skriva ut från mobiler och surfplattor med lösningar för flexibla anslutningsmöjligheter inklusive Wi-Fi, Wi-Fi Direct och de kompatibla samt  kostnadsfria Epson-appar - iPrint och Creative Print1.

XP-6100, XP-6105, XP-7100 och ET-2710 kommer att visas på IFA-mässan 2018 i Berlin, monter nummer 103, hall 21. XP-6100, XP-6105 och XP-7100 är tillgängliga från oktober 2018. ET-2710 och ET-2711 är tillgängliga från september 2018.

1. Epson iPrint och Epson Creative Print kräver en trådlös anslutning och Epsons utskriftsappar. Epson Email print, Epson Remote Print Driver och Epson Scan-to-Cloud kräver en internetuppkoppling. Mer information och en lista med de språk och enheter som stöds finns på www.epson.se/connect
2. Genomsnittligt antal patroner/besparingar för utskrift av sidoantalet vid användning av de bläckflaskor som medföljer EcoTank-sortimentet, exklusive priset för hårdvaran. Jämförelsen gjordes på ett genomsnitt av EcoTank A4-serien och den genomsnittliga kostnaden för de 10 mest sålda modellerna i Västeuropa under perioden januari - december 2017, enligt GfK. Utskriftskostnader beräknade på andelen standard- och XL-patroner för samma referensperiod för den västeuropeiska marknaden enligt GfK, på grundval av genomsnittliga detaljhandelspriser. Bläckpatronernas kapacitet enligt vad som är angivet på tillverkarnas webbplatser.
3. Angiven bläckåtgång är extrapoleringar som baseras på Epsons ursprungliga metodik för utskriftssimulering av testmönster enligt ISO/IEC 24712 baserat på utbytesbläckflaskorna. Bläckåtgången baseras INTE på ISO/IEC 24711. Den angivna bläckåtgången kan variera beroende på bilderna som skrivs ut, vilket papper som används, hur ofta utskrifter sker samt driftmiljön och förhållanden i omgivningen såsom temperatur. I samband med den första skrivarinstallationen används en viss bläckmängd i syfte att fylla skrivarhuvudets munstycken. Av detta skäl kan utskriftskapaciteten hos den första, medföljande uppsättningen vara lägre.

 

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med målet att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, armbandsur och industrirobotar fokuserar företaget på att främja innovation och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen leds av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har över 76 000 anställda i 87 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och över sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

https://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1 830 anställda och sålde för 1,7 miljarder euro under räkenskapsåret 2017. http://www.epson.se

Miljövision 2050 

http://eco.epson.com/