Amsterdam,
06
september
2018
|
16:27
Europe/Amsterdam

Epson lanceert "Win-een-robot-wedstrijd"

Leg technologie in handen van de toekomst: Epson opent EMEAR-brede wedstrijd met drie robots als prijs

Industry 4.0 is werkelijkheid en Epson, de wereldwijde marktleider op het gebied van SCARA-robots en leverancier van automatiseringsoplossingen sinds 1980, is als koploper klaar om deze verandering te leiden. Automatisering reikt steeds verder en er worden veel nieuwe, innovatieve applicaties ontwikkeld voor robots. Deze vormen een revolutie in de productie- en andere sectoren en kunnen mogelijk de kwaliteit van ons werkende leven sterk verbeteren.

De wedstrijd: win tot drie robots

Epson legt onze nieuwste technologie in handen van de toekomst: universiteiten, hoge scholen en onderzoeksinstellingen in de hele EMEAR-regio. Waarom onderwijs- en onderzoeksinstellingen? Om de groei, ontwikkeling en concurrentiepositie van industrie en automatisering te stimuleren.

Deelnemen aan de wedstrijd kan via www.epson.eu/robots-contest

  • Deelnemers dienen hun voorstel vóór 15 december 2018 in te dienen en maken vervolgens kans om tot drie Epson-robots te winnen ter ondersteuning van hun project.
  • Inzendingen worden beoordeeld op verschillende criteria, zoals innovatie, onderwijs, ontwikkeling van vaardigheden, uniek robotgebruik en duurzaamheid.
  • De geselecteerde deelnemers ontvangen een uitnodiging om hun inzending te presenteren aan een jury.

Vaardigheden en creativiteit vormen de kern van innovatie. Epson weet hoe hard het nodig is om de ontwikkeling van talent en vaardigheden te ondersteunen. Bijna 50% van de wereldbevolking bestaat nu uit millennials en zij krijgen te maken met een wereld die radicaal anders werkt dan nu. We weten dat jongeren het potentieel hebben. Onze wedstrijd is er daarom op gericht om de technologie van de toekomst in hun handen te leggen," zegt Volker Spanier, hoofd robotica-oplossingen bij Epson Europe.

Het aantal industriële robots dat wereldwijd wordt geïmplementeerd, neemt naar verwachting toe tot 2,6 miljoen apparaten in 2019. Voornamelijk in Midden- en Oost-Europa wordt verwacht dat het gebruik van robots de komende twee jaar 20% per jaar toeneemt. Na China is dit het hoogste groeipercentage wereldwijd.

Met deze groei staat robotica centraal in de toekomst van productie, de gezondheidszorg en een groot aantal andere sectoren. Robots kunnen ook helpen bij opleidingen, het verminderen van afval en het terugdringen van het energieverbruik. Epson biedt jongeren in EMEAR de mogelijkheid om een betere wereld te creëren met robots.

Voor aanvullende informatie en deelname aan de wedstrijd ga naar www.epson.eu/robots-contest

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com