14
lokakuu
2016
|
08:00
Europe/Helsinki

Epson ryhtyy DJI:n kumppaniksi ja alkaa kehittää lisätyn todellisuuden älylasiratkaisuja kauko-ohjattavien ilma-alusten lennätykseen

Yhteenveto

Lisätyn todellisuuden (AR) Moverio®-älylasien valmistaja Epson on ilmoittanut kumppanuudestaan DJI:n kanssa, joka on maailman johtava kauko-ohjattavien ilma-alusten valmistaja. Kumppanuuden myötä Epsonin Moverio-älylaseille kehitetään kiintoisia uusia sovelluksia, jotka parantavat DJI:n ilma-alusten lennätys­kokemusta huomattavasti niin harraste- kuin ammattikäytössäkin.

Epsonin Moverio BT-300 ‑älylaseilla pyritään parantamaan DJI:n ilma-alusten lennätyksen turvallisuutta ja ominaisuuksia; kyseessä on ensimmäinen kuluttajille tarkoitettu ilma-alusten kauko-ohjauksen AR-älylasisovellus massamarkkinoille

 

Lisätyn todellisuuden (AR) Moverio®-älylasien valmistaja Epson on ilmoittanut kumppanuudestaan DJI:n kanssa, joka on maailman johtava kauko-ohjattavien ilma-alusten valmistaja. Kumppanuuden myötä Epsonin Moverio-älylaseille kehitetään kiintoisia uusia sovelluksia, jotka parantavat DJI:n ilma-alusten lennätys­kokemusta huomattavasti niin harraste- kuin ammattikäytössäkin.

Yhtenä kumppanuuden ensimmäisistä hankkeista DJI optimoi DJI GO ‑sovelluksen Epson Moverio BT-300 ‑älylaseja varten. Kun sovellusta käytetään Moverio-laseilla, lennättäjät näkevät ilma-aluksen kameran kuvaaman lentäjän näkymän (FPV) selkeänä ja läpinäkyvänä. Samalla lennättäjän näköyhteys ilma-alukseen säilyy. DJI GO ‑sovellus on yhteensopiva DJI Phantom-, Inspire- ja Matrice-sarjan ilma-alusten kanssa sekä Osmo-käsivakaimen ja ‑kameran kanssa.

Sekä Epson että DJI markkinoivat Moverio BT-300 ‑laseja DJI:n hyväksymänä lisävarusteena yhdessä DJI GO ‑sovelluksen kanssa tämän vuoden loppupuolelta alkaen. Epson-älylasit tulevat saataville DJI.com-sivustoon, ja DJI GO ‑sovelluksen voi ladata Moverion sovelluskaupasta.

Epsonin ja DJI:n kumppanuuden ansiosta täytetään monet maakohtaiset ilmailu­viranomaisten määräykset ja kauko-ohjattuja ilma-aluksia koskevat suositukset Euroopassa. Näistä tärkein on se, että lennättäjän on säilytettävä suora näköyhteys ilma-alukseen. Nyt monet erilaiset yritykset voivat käyttää ilma-aluksia ilmakuvaustarkoituksiin. Nykyään kauko-ohjattavia ilma-aluksia hyödynnetään esimerkiksi rakentamisessa, asunnonvälityksessä, vakuutusalalla, maataloudessa, pelastuspalveluissa, ympäristönsuojelussa, tutkimustyössä ja elokuva- ja videotuotannossa.

”Moverio BT-300 parantaa kokonaisuuden suorituskykyä merkittävästi. Lentämisestä ja kuvaamisesta tulee turvallisempaa, ja käyttäjien on entistä helpompi noudattaa määräyksiä”, toteaa DJI:n strategisista kumppanuuksista vastaava johtaja Michael Perry. ”Odotamme innolla upeita sovelluksia, joita Moverio BT-300 ‑älylasien ja äskettäin uudelleen julkaistujen DJI-kehitystyökalujen yhdistelmällä saadaan aikaan. Mahdollisuuksia on vaikka mihin.”

Epsonin puettavan teknologian markkinakehityksestä EMEA-alueella vastaava Valerie Riffaud-Cangelosi kuvailee julkistusta näin: ”Kyseessä on todellinen merkkipaalu. Tämä on ensimmäinen kerta, kun lisätyn todellisuuden älylasit tuodaan laajamittaiseen jakeluun massamarkkinoiden kuluttajasovelluksen yhteydessä. Kauko-ohjattavien ilma-alusten markkinoista on tullut Epsonin älylasien painopistealue. Uskommekin, että kumppanuus DJI:n kanssa mullistaa tavat, joilla ilma-aluksia jatkossa ohjataan tällä suosiotaan nopeasti kasvattavalla alalla. Epsonin Moverio BT-300 -älylasit on räätälöity kauko-ohjattavien ilma-alusten ohjaukseen: pään liikkeitä seuraavien anturien ansiosta lennättäjällä on käytettävissään 360 asteen näkymä, kun hän seuraa laitetta ja samalla varmistaa, että näköyhteys siihen säilyy. Tämä on tärkeää määräysten kannalta ja myös ohjaustuntumalle, sillä näin ohjaajat pystyvät keskittymään kulloiseenkin tehtävään ja kykenevät tekemään nopeita päätöksiä.”

Kumppanuudella tavoitellaan parannusta kauko-ohjattavien ilma-alusten lennätys­turvallisuuteen. Lisäksi halutaan tarjota ohjaajille ja elokuvantekijöille uudet lisätyn todellisuuden työkalut, jotka parantavat ilma-aluksen käytön tuottavuutta. Tulevaisuudessa Epson ja DJI työstävät yhdessä täysin uusia kokemuksia kasvavalle harrastus- ja yrityskäyttäjien joukolle. Kumppanuutta hyödynnetään maailmanlaajuisesti myös myynnissä ja markkinoinnissa.

Epson julkisti älylasiensa ensimmäisen sukupolven jo vuonna 2011. Uusi Moverio BT-300 on maailman kevein kaksiokulaarinen, OLED-näytöllä varustettu läpinäkyvä älylasimalli. Uraauurtava piipohjainen OLED-digitaalinäyttötekniikka ja Android 5.1 ‑käyttöjärjestelmä antavat mahdollisuuden aidosti läpinäkyviin ja mobiileihin lisätyn todellisuuden kokemuksiin. Epson Moverio BT-300 ‑älylasit tulevat saataville vuoden 2016 loppupuolella. Ne voi tilata ennakkoon osoitteessa www.epson.eu/See-Through-Smart-Glasses. Tuotteen yleisesittelyvideon voi katsoa täällä.

Epson ja DJI esittelivät DJI GO ‑sovellusta Moverio BT-300 ‑älylaseissa InterDrone 2016 ‑messuilla Las Vegasissa (osasto 81, 7.–9.9.) ja Photokina-messujen COPTER WORLD ‑tapahtumassa Kölnissä (halli 6, 20.–25.9.).