14
Juni
2019
|
08:14
Europe/Amsterdam

Epson satsar på EcoTank-skrivare för företag

Nya svartvita EcoTank-skrivare minskar utskriftskostnader, sparar tid och kapar energiförbrukningen

Epson bygger vidare på framgångarna med EcoTank-konceptet och lanserar två nya svartvita skrivare – ET-M1170 och ET-M2170. Skrivarna är ett utmärkt alternativ till laserskrivare – de är hållbara, snabba och energieffektiva – och passar perfekt för företag och privatpersoner som behöver en skrivare som kan skriva ut stora mängder dokument till låg kostnad.

”Våra EcoTank-färgskrivare har sålt fler än 30 miljoner exemplar världen över och har bevisat att vår lösning är pålitlig, kostnadseffektiv och effektiv”, säger Chris Jones, produktchef på Epson i Europa. ”Våra nya svartvita EcoTank-skrivare bygger vidare på de framgångarna och gör det nu möjligt för allt från bilverkstäder till revisionsbyråer och andra som skriver ut stora mängder dokument att dramatiskt minska sina utskriftskostnader.”

EcoTank-skrivare erbjuder en helt annan lösning än laserskrivare. Med en extremt låg kostnad per utskrift kan företag skriva ut så många som 11 000 sidor med det bläck som skrivaren levereras med.[1]

De nya svartvita skrivarna kommer med en stor bläcktank som enkelt fylls på med de medföljande flaskorna, och man slipper således hantera toners eller bläckpatroner. När det är dags att köpa nya flaskor med bläck är även det kostnadsmässigt fördelaktigt – besparingarna jämfört med laserskrivare kan vara så mycket som 90 procent per utskriven sida.[2]

I och med lanseringen av de två nya modellerna är portföljen med svartvita EcoTank-skrivare komplett – där finns allt från mindre, renodlade skrivare till större 3-i-1- och 4-i-1-maskiner. Det finns kort sagt en modell som passar alla, oavsett om man har behov av dubbelsidiga utskrifter, automatiska dokumentmatare eller pappersmagasin med plats för 150 eller 250 ark. Dessutom finns en uppsjö alternativ för anslutning, bland annat USB, Wi-Fi och Ethernet.

EcoTank-skrivarna behöver ingen uppvärmning och är redo att skriva ut direkt, med snabba utskriftshastigheter på upp till 20 sidor/minut.[3] Samtliga skrivare kommer med en frikostig garanti på ett år eller 100 000 sidor.

Bakom designen finns en målsättning att erbjuda bästa möjliga prestanda med ett kompakt yttre. Bläcktankarna är placerade på framsidan så att det ska vara så enkelt som möjligt att se när de börjar bli tomma – och att fylla på dem. Påfyllning av bläck sker enkelt och spillfritt tack vare ett snillrikt system som fungerar utan att man trycker på flaskorna. De nya EcoTank Mono-skrivarna är energieffektiva vilket bidrar till minskad energianvänding och därigenom också kostader. Jämfört med svartvita laserskrivare kan besparingar göras på upp till 95% i strömförbrukning.[4]

De monokroma EcoTank-skrivarna finns tillgängliga i handeln nu.

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com/

[1] Gäller ET-M1140, ET-M1170, ET-M2140, ET-M2170, ET-M3140 och ET-M3170. Utskriftskapaciteten är extrapolerad baserad på Epsons simuleringar med grund i ISO/IEC 19752, inte ISO/IEC 24711. Kapaciteten kan variera beroende på vad som skrivs ut, papperstypen som används, hur ofta du skriver ut och på omgivningen, exempelvis temperaturen. Under den första installationen används en viss mängd black för att fylla skrivarhuvudena.

[2] Baserat på rekommenderat pris på EcoTank-ersättningsbläck och den toner med högst kapacitet på marknaden, justerat för Europamarknaden i enlighet med IDC EMEA Semiannual Consumables Tracker 2018H1 för 12 månader fram till juni 2018 (inklusive moms på 21 procent). Tonerkapacitet i enlighet med vad som kommuniceras på tillverkarens hemsida.

[3] Uträknat i enlighet med ISO/IEC 24734, genomsnittlig ESAT från ”Office Category Test/default simplex”. Läs mer på www.Epson.eu/testing.

[4] Energiförbrukningen vid utskrift med Epsons modeller ET-M1120, ET-M2170 och ET-M3170 jämfört med med de genomsnittliga toppsäljarna bland monokroma A4 laserskrivare (i klasser under 20ppm) listade i IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2018Q3 data under 12 månader, med slut september 2018. Energiförbrukningen värderas enligt det som kommunicerats på tillverkarnas hemsida.

Standardtext

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med målet att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, armbandsur och industrirobotar fokuserar företaget på att främja innovation och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen leds av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har över 76 000 anställda i 87 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och över sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

https://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1 830 anställda och sålde för 1,7 miljarder euro under räkenskapsåret 2017. http://www.epson.se

Miljövision 2050 

http://eco.epson.com/