28
april
2015
|
13:03
Europe/Amsterdam

Epson steunt eindexamenstudenten Koninklijke Academie voor de Beelden Kunsten

Samenvatting
Printerfabrikant Epson ondersteunt een groep van 46 eindexamenstudenten Fotografie aan de Koninklijke Academie voor de Beelden Kunsten in Den Haag met een Epson Stylus Pro 3880 grootformaatprinter. Tijdens een door de studenten georganiseerde pop-up Print-Sale werd van elke fotograaf een werk op A2-formaat opgehangen. Het werk werd op aanvraag direct afgedrukt met de Epson Stylus Pro 3880.

Pop-up Print-Sale in Melkweg Expo met Epson Stylus Pro 3880 grootformaatprinter

Printerfabrikant Epson ondersteunt een groep van 46 eindexamenstudenten Fotografie aan de Koninklijke Academie voor de Beelden Kunsten in Den Haag met een Epson Stylus Pro 3880 grootformaatprinter. Tijdens een door de studenten georganiseerde pop-up Print-Sale werd van elke fotograaf een werk op A2-formaat opgehangen. Het werk werd op aanvraag direct afgedrukt met de Epson Stylus Pro 3880. In totaal zijn er ruim 80 afdrukken verkocht aan zowel consumenten als galeriehouders.


Kunst is niet moeilijk en onbetaalbaar

De groep studenten profileert zichzelf onder de naam “Dear”, een initiatief waarin zij naar het werkveld en het algemene publiek uitreiken in plaats van andersom. Het initiatief heeft geleid tot een unieke samenwerking met Melkweg Expo, een expositieruimte in hartje Amsterdam voor jong talent, waarin de studenten van 17 tot en met 19 april een Pop-up Print-Sale hielden onder de titel “DEAR..: The Print Factory”. Projecten van ruim 40 afstuderende fotografen werden tentoongesteld. In het midden van de Melkweg Galerie stond de zogeheten “Factory”: een productielijn in de vorm van een lange tafel, waarop prints van hoge kwaliteit ter plekke voor de klant werden geprint en ingelijst. Het idee achter dit concept is dat het kopen van kunst niet moeilijk of onbetaalbaar hoeft te zijn.

Epson voor hoogwaardige fotoprints

De studenten van ‘Dear’ printen al standaard met de Epson Stylus Pro 3880, omdat men overtuigd is van de hoge kwaliteit van de afdrukken die met de printer gemaakt kunnen worden. Voor de Pop-up Print-sale hadden de studenten de beschikking over een Epson Stylus Pro 3880 van een medestudent, maar om zeker te weten dat ze de drukte tijdens de opening aan zouden kunnen, vroegen zij Epson een tweede printer van hetzelfde model beschikbaar te stellen. “Wij vonden het een mooi initiatief,” vertelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson. “Bovendien is het groot compliment dat deze aanstormende fotografie professionals overtuigd zijn van het merk Epson als het aankomt op hoogwaardige afdrukken van foto’s. Wij hebben dan ook met veel plezier een extra Epson Stylus Pro 3880 met bijbehorende inkt gesponsord.”