Amsterdam,
15
mei
2019
|
14:30
Europe/Amsterdam

Epson stimuleert externe verkoop van inkjet-printkoppen met de toevoeging van PrecisionCore printkoppen aan assortiment

Epson motor achter inkjet-innovatie om verschuiving naar digitaal printen te versnellen

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") kondigt vandaag aan dat het de externe verkoop van inkjet-printkoppen kracht bij zet door de PrecisionCore-printkoppen toe te voegen aan het productassortiment. Deze aankondiging is Epson’s antwoord op de expansie van digital printing in de commerciële en industriële sectoren. Epson zal wereldwijd beginnen met de verkoop van de nieuwe inkjet-printkoppen in de eerste helft van Epson’s fiscale jaar 2019, dat op 1 april jl. begon.

Epson heeft zich gericht op het versterken van de eigen lijn grote commerciële en industriële printers, terwijl het ook inkjet-printkoppen uit de F1440-serie verkoopt ten behoeve van grootformaatprinters. Met de voltooiing van een nieuwe fabriek in Japan in juli 2018, waardoor het bedrijf zijn productiecapaciteit voor printchips heeft uitgebreid, heeft Epson echter besloten om zijn assortiment printkoppen voor externe verkoop te versterken door toevoeging van de S3200-serie PrecisionCore printkoppen en de L1440-serie MACH-printkoppen. De printkoppen in de kostenconcurrerende S3200-serie bevatten gedifferentieerde technologie die een uitstekende beeldkwaliteit, productiviteit, duurzaamheid en schaalbaarheid van de printkop mogelijk maakt. De L1440-serie MACH-koppen ondersteunen het gebruik van maximaal acht kleuren en bieden een geminiaturiseerde vormfactor voor gebruik in configuraties met meerdere koppen. Beide nieuwe series printkoppen zijn compatibel met UV-inkt, waarvan het gebruik in industrieel drukwerk toeneemt.

Epson wil de horizon van digital printen verbreden, omdat deze een veel kleinere ecologische voetafdruk heeft dan conventionele printprocessen. Espon zal de inkjet-innovatie verder versnellen door de activiteiten voor het gebied van eindproducten en de verkoop van printkoppen te verhogen door middel van partnerschappen. Daarnaast zal Epson technologie voor printkoppen ontwikkelen die geoptimaliseerd is voor commerciële en industriële toepassingen, maar ook nieuwe markten creëren door open innovatie te omarmen in een gevarieerde en groeiende reeks printtoepassingen en in opkomende gebieden zoals elektronica en bio-printing.

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 85 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com