Amsterdam,
15
mei
2019
|
14:30
Europe/Amsterdam

Epson stimuleert externe verkoop van inkjet-printkoppen met de toevoeging van PrecisionCore printkoppen aan assortiment

Epson motor achter inkjet-innovatie om verschuiving naar digitaal printen te versnellen

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") kondigt vandaag aan dat het de externe verkoop van inkjet-printkoppen kracht bij zet door de PrecisionCore-printkoppen toe te voegen aan het productassortiment. Deze aankondiging is Epson’s antwoord op de expansie van digital printing in de commerciële en industriële sectoren. Epson zal wereldwijd beginnen met de verkoop van de nieuwe inkjet-printkoppen in de eerste helft van Epson’s fiscale jaar 2019, dat op 1 april jl. begon.

Epson heeft zich gericht op het versterken van de eigen lijn grote commerciële en industriële printers, terwijl het ook inkjet-printkoppen uit de F1440-serie verkoopt ten behoeve van grootformaatprinters. Met de voltooiing van een nieuwe fabriek in Japan in juli 2018, waardoor het bedrijf zijn productiecapaciteit voor printchips heeft uitgebreid, heeft Epson echter besloten om zijn assortiment printkoppen voor externe verkoop te versterken door toevoeging van de S3200-serie PrecisionCore printkoppen en de L1440-serie MACH-printkoppen. De printkoppen in de kostenconcurrerende S3200-serie bevatten gedifferentieerde technologie die een uitstekende beeldkwaliteit, productiviteit, duurzaamheid en schaalbaarheid van de printkop mogelijk maakt. De L1440-serie MACH-koppen ondersteunen het gebruik van maximaal acht kleuren en bieden een geminiaturiseerde vormfactor voor gebruik in configuraties met meerdere koppen. Beide nieuwe series printkoppen zijn compatibel met UV-inkt, waarvan het gebruik in industrieel drukwerk toeneemt.

Epson wil de horizon van digital printen verbreden, omdat deze een veel kleinere ecologische voetafdruk heeft dan conventionele printprocessen. Espon zal de inkjet-innovatie verder versnellen door de activiteiten voor het gebied van eindproducten en de verkoop van printkoppen te verhogen door middel van partnerschappen. Daarnaast zal Epson technologie voor printkoppen ontwikkelen die geoptimaliseerd is voor commerciële en industriële toepassingen, maar ook nieuwe markten creëren door open innovatie te omarmen in een gevarieerde en groeiende reeks printtoepassingen en in opkomende gebieden zoals elektronica en bio-printing.

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com