Amsterdam,
16
juli
2020
|
11:00
Europe/Amsterdam

Epson-technologie onderdeel van het Smart Sustainable City-programma van de Verenigde Naties in samenwerking met Ålesund Futurlab

Wereldwijd technologiebedrijf Epson heeft een overeenkomst gesloten voor een technologische samenwerking met Ålesund Futurlab - U4SSC (het United for Smart Sustainable Cities-implementatieprogramma), dat onderdeel is van het VN-implementatieprogramma voor het gebruik van technologie om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) te realiseren in steden over de hele wereld.

Ålesund Futurelab is gevestigd in de zeehaven van de Noorse gemeente Ålesund en bestaat uit een interdisciplinair partnernetwerk dat de academische wereld, de publieke sector, de industriële sector en de commerciële sector omvat. Het is in het leven geroepen om duurzame ontwikkeling te versnellen en om samen te werken aan slimme en duurzame projecten, waaronder de ontwikkeling van een digitaal samenwerkingsplatform voor het realiseren van slimmere steden wereldwijd.

Epson werkte al nauw samen met het Offshore Simulator Center (OSC) op Campus Ålesund, dat Epson-technologie gebruikt om het Norwegian Maritime Competence Center (NMK) te ondersteunen. Bij het NMK spelen Epson-laserprojectoren een essentiële rol in de ontwikkeling van slimmere oplossingen, zoals het creëren van virtuele vergaderruimten, de ontwikkeling van controleruimtes voor autonome schepen waarmee het scheepvaartverkeer in realtime gevolgd kan worden en het vormgeven van de toekomst van de wereldwijde maritieme sector.

De expertise en de visualisatietechnologie van Epson die in de scheepssimulator van NMK wordt gebruikt, wordt nu ingezet voor planning bij calamiteiten, zoals scenario's voor de brandweer en reddingsdiensten om de responstijden te verkorten zonder dat er nieuwe wegen hoeven te worden aangelegd. Deze visualisatietool is ook de officiële tool voor de VN geworden om stadsontwikkeling te simuleren.

“We zijn vereerd dat we zijn gevraagd om deel te nemen aan dit sociaal transformerende project,” zegt Henning Ohlsson, Director Sustainability & CSR bij Epson Europe. “Het U4SSC-implementatieprogramma zal steden en samenlevingen wereldwijd helpen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN om te zetten in actie en resultaat. In 2020 zal het programma bouwen aan een solide kader voor lokale ontwikkeling en de beste technologie inzetten voor slimmere oplossingen voor steden en gemeenschappen wereldwijd.”

“Door de samenwerking met U4SSC maakt Epson deel uit van een wereldwijd netwerk waarin steden hun kennis en vaardigheden uitwisselen om duurzame en slimme oplossingen te vinden. Epson streeft ernaar de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN te realiseren en dit initiatief sluit goed aan bij SDG17, door het ontwikkelen van effectieve samenwerking om positieve sociale verandering teweeg te brengen.”

“Epson is een belangrijke toevoeging aan het programma en Ålesund Future Lab is verheugd een van 's werelds grootste technologieproducenten als IT-partner te verwelkomen,” voegt Marielle Furnes Mannseth, algemeen directeur van Ålesund Future Lab, hieraan toe. “Dit geeft het partnerschap een nieuw perspectief en een nog grotere reikwijdte. We zien ernaar uit om samen met Epson nieuwe technologische oplossingen te ontwikkelen voor slimme steden.”

einde

 

Over het implementatieprogramma van de U4SSC

Zestien verschillende VN-organisaties werken samen aan de ontwikkeling van een meetinstrument dat het mogelijk maakt om de prestaties van steden en gemeenschappen in elk land te evalueren en te bepalen waar de beste voorwaarden bestaan voor slimme en duurzame ontwikkeling en waardecreatie. Hierbij wordt gekeken naar elke locatie afzonderlijk, maar vooral in samenwerking met partners in alle sectoren en landen.

Ålesund als eerste regio

In de afgelopen drie jaar zijn met deze tool 100 steden over de hele wereld geëvalueerd. De nieuwe gemeente Ålesund was de eerste regionale stad die in dit netwerk werd opgenomen. Met behulp van de meettool heeft een team van internationale en lokale experts gegevens en KPI's verzameld om het smart city-profiel te ontwikkelen en de reputatie van de regio op het gebied van slimme technologieën en duurzaamheid te analyseren. Het onderzoek kijkt onder meer naar de gezondheid van mensen en hoe goed het gezondheidszorgsysteem werkt, waterverlies, openbaar vervoer, georganiseerde buitenruimtes, onderwijs, gelijkheid en meer. Het project heeft altijd onderkend dat het niet mogelijk zal zijn om de duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken zonder nauwe samenwerking met bedrijven en de academische wereld.

Andere gemeenten in Noorwegen, zoals Asker, Bærum, Trondheim, Bodø, Rana, Stavanger, Haugesund, Narvik, Karmøy, Molde en Kristiansund, voeren ook hun KPI-analyses uit of hebben deze inmiddels afgerond.

Bekijk de case study op YouTube.

Of lees er hier meer over.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com