Høvik,
17
Desember
2019
|
08:16
Europe/Amsterdam

Epson tildelt EcoVadis Gold for samfunnsansvar

Plasserer Epson blant de to prosent beste i sin bransje* for bærekraft

Epson har fått gullrangering for Corporate Social Responsibility av uavhengige EcoVadis for tredje året på rad. Topprangeringen, som gjenspeiler Epsons dedikasjon til høyest mulig internasjonal CSR-standard, anerkjenner også Epson som «outstanding» innen bærekraftige innkjøp og «excellent» innen arbeidskraft og menneskerettigheter.

De samlede resultatene representerer en fremgang på fem prosent sammenlignet med året før, med en signifikant forbedring innen arbeidsvilkår og menneskerettigheter. Epson er nå blant de to prosent beste i sin bransje innen CSR.

- CSR er hjertet i alt vi gjør i Epson og denne utmerkelsen er viktig for forretningen og den finansielle suksessen vår, sier Minoru Usui, global president i Epson.

- Epsons mål er å være et uunnværlig selskap, som betyr at vi må skape unik, langsiktig verdi ved å produsere utmerkede produkter og overgå våre kunders forventninger, adressere sosiale behov og viktigst; ta vare på miljøet. Som virksomhet har vi harmonisert alle våre aktiviteter med FNs Sustainable Development Goals (SDGs) og vi er dedikert til å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid, legger Usui til.

EcoVadis er en uavhengig og anerkjent samarbeidsplattform som vurderer virksomheters policyer og handlinger, i tillegg til rapporter om miljø, arbeidskraft, menneskerettigheter, etikk og bærekraftige innkjøp.

- Vi har gjort store fremskritt i 2019, særlig innen arbeidsvilkår og menneskerettigheter og er glade for at dette resulterer i en enda bedre totalscore av EcoVadis. Men det er alltid mer å gjøre og vi vil fortsette å undersøke alle aspekter av vår virksomhet og levere ytterligere forbedringer i vårt bærekraftsarbeid, sier Henning Ohlsson, CSR-direktør i Epson Europe.

For mer informasjon om Epsons CSR-resultater, se Integrated Report. Mer informasjon om Epson Europes CSR-resultater, se Green Report.

* Manufacture of computers and peripheral equipment industry.