Zaventem,
03
oktober
2018
|
12:11
Europe/Amsterdam

Epson toont modieuze kant op Brussels Fashion Days

Epson pakt uit met een grote samenwerking met de Belgische modewereld op de Brussels Fashion Days. De Japanse technologiereus wil zo de capaciteiten en de veelzijdigheid van zijn textielprinters in de verf zetten.

  • Alter Era ontwerpt modecollectie met de hulp van een Epson-grootformaat-textielprinter.
  • Epson stelt textielprinter ter beschikking aan Belgische modescholen.
  • Samenwerkingen worden in de verf gezet tijdens de Brussels Fashion Days.

De Japanse technologiereus Epson verenigt zijn krachten met de Belgische modewereld in de marge van de Brussels Fashion Days van 12 tot 14 oktober. Op het evenement zet Epson de capaciteiten van zijn textielprinters in de verf. Centraal daarvoor is de samenwerking met zowel de organisatie achter de Brussels Fashion Days, als het getalenteerde ontwerperscollectief Alter Era.

Om de kracht van Epson-printers in de mode- en textielwereld te illustreren, stelde Epson een SC-F9300 grootformaat textielprinter ter beschikking aan Alter Era, samen met kalander, inkt en andere benodigdheden. Zo kunnen ontwerpsters Alicia Declerck en Zhanna Belskaya zich helemaal laten gaan bij het bedenken van hun nieuwste collectie.

Tijdens de Brussels Fashion Days is een pronkstuk uit de laatste collectie van Alter Era te bewonderen in de pop-up store op de stand van Epson. Verder maakt Epson van de gelegenheid gebruik om de mogelijkheden van textielprinten door middel van sublimatie in de kijker te zetten en worden er live demo’s en workshops gehouden op de SC-F2100 direct-to-garment t-shirt-printer.

“Een samenwerking als die met de Brussels Fashion Days en Alter Era geeft Epson de kans om de capaciteiten van de kwalitatieve toestellen op een heel tastbare manier aan een professioneel publiek te tonen”, zegt Henk Geesink, Regional Sales Manager Pro Graphics Nordics & Benelux. “Het is niet de eerste keer dat Epson zich zij aan zij laat zien met toppers uit de modewereld. Eerder ging het bedrijf al een samenwerking aan met de internationaal gerenommeerde Richard Quinn.”

Omdat Epson ervan overtuigd is dat de textielprinters een essentieel onderdeel zijn van de Belgische modetoekomst, stelt de technologiespecialist in de marge van deze samenwerking nog een ander toestel gratis ter beschikking, deze keer aan de modescholen van België. De studenten zullen de kleinere SC-F6200 gebruiken zodat ze hun carrière kunnen starten met de nodige technische kennis om meteen aan de slag te gaan met de mogelijkheden van textielprinten.