Zagreb,
29
srpanj
2019
|
14:27
Europe/Amsterdam

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

Uštedite na troškovima ispisa, vremenu i potrošnji energije

Nastavno na uspjeh EcoTank asortimana, Epson je objavio dva nova modela kako bi kompletirao svoj portfelj jednobojnih tintnih pisača (M1170, M2170). Pružajući svu korist laserskog pisača, ali s impresivnom uštedom EcoTank asortimana, ovi izdržljivi, brzi i energetski učinkoviti pisači su stvoreni za korisnike i tvrtke kojima je potrebno rješenje za jeftini ispis velikog broja jednobojnih dokumenata.

Lee Withers, voditelj proizvodnje za Epson Europe "Naši tintni pisači su dosegli prodaju od preko 30 milijuna jedinica diljem svijeta zbog svoje pouzdanosti, uštede i efikasnog sustava za ispis.1 Novi modeli jednobojnih EcoTank pisača će se nadovezati na taj uspjeh, pružajući korisnicima i malim tvrtkama rješenje koje će znatno smanjiiti troškove ispisa, s uštedama do 50% u tri godine, u usporedbi s jednobojnim laserskim pisačima2."

Ekonomični EcoTank pruža skroz drukčije rješenje od laserskih pisača. S niskim troškovima po ispisanoj stranici, korisnici mogu tiskati i do 11,000 stranica u crno bijeloj boji iz punjenja koja su uključena s pisačem.3 Veliki nadopunjivi spremnik za tintu se, umjesto tonerom, puni tintom iz uključenih bočica. Zamjenska tinta je također cijenom pristupačna i može uštediti korisniku i do 90% po ispisanoj stranici.4

Portfelj EcoTank jednobojnih pisača služi cijelom nizu korisnika i tvrtki koji koriste pisače s jednom funkcijom (M1100, M1120, M1140 and M1170), 3-u-1 (M2140 i M2170) i 4-u-1 pisače (M3140 i M3170). Korisnici mogu naći model koji odgovara njihovim specifičnim potrebama uz modele koji nude obostrani ispis, Automatic Document Feeder tehnologiju, pretinac za 150 do 250 stranica papira, zajedno s različitim izborima povezivanja poput USB, Wi-Fi i Ethernet sučelja.

Prikladni za užurbana radna mjesta, ovi modeli smanjuju promjenu opskrbe i nemaju vrijeme zagrijavanja s brzinom ispisa do 20 stranica po minuti.5 Svjedočanstvo izdržljivosti i pouzdanosti ovih pisača je činjenica da svaki model uključuje i standardno godišnje, te promotivno trogodišnje jamstvo (sveukupno tri godine).

Pisač je pametno dizajniran u kompaktnoj veličini sa spremnikom koji je postavljen na prednjoj strani. To dopušta neometano praćenje razine tinte, koje nije stavljeno sa strane, a pridodaje fleksibilnosti što se tiče postavljanja pisača na željeno mjesto. Za iskustvo bez nereda, bočice imaju sustav ventilacije, tako da nije potrebno stiskanje tijekom punjenja. Jednobojni pisači su energetski štedljivi, te samim time smanjuju opći trošak. U usporedbi s jednobojnim laserskim pisačima, korisnici mogu uštediti do 95% na potrošnji energije.6

[1] Na temelju podataka o prodanim količinama dobivenih iz IDC WW HCP Trackers (Data Q4 2018).
[2] Ušteda ostvarena unutar 3 godine ispisivanja 406 stranica mjesečno. Usporedba troškova uključuje cijenu hardvera, uključenih i zamjesnkih bičica tinte/tonera. Usporedba cijene hardvera je temeljena na uvodnim cijenama za Epson M1100 i prosječne cijene najprodavanijih 77% jednobojnih A4 laserskih pisača s jednom funkcijom (brzine ispod 20 stranica u minuti) u Grčkoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, ostatku Jugoistočne Europe, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj za razdoblje siječanj-prosinac 2018., kao što je zabilježeno u IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker-u 2018Q4. Usporedba troškova tiska je napravljena na temelju uvodnih cijena Epson bočica s crnom tintom (110 serija) i prosječnih cijena originalnih OEM crnih tonera od najvećeg dostupnog prinosa za najprodavanijih 77% jednobojnih A4 laserskih pisača s jednom funkcijom (brzine ispod 20 stranica u minuti) u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Turskoj za razdoblje siječanj-prosinac 2018., kao što je zabilježeno u IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker-u 2018Q4 i IDC EMEA Semiannual Consumables Tracker-u 2018H2. Prinosi laserskog tonera konkurentskih modela su objavljeni na web stranicama proizvođača.
[3] Navedeni prinosi ekstrapolirani su na osnovu originalne Epsonove metodologije iz simulacije ispisa istraživanja uzoraka navedenih u ISO / IEC 24712. Navedeni prinosi NISU na osnovu ISO / IEC 24711. Navedeni prinosi mogu se razlikovati ovisno o slikama koje tiskate, vrste papira koju koristite, učestalosti ispisa i vremenskih uvjeta kao što je temperatura. Tijekom početnog postavljanja pisača, određena količina tinte se koristi za punjenje mlaznica glave pisača, tako da prinos početnog paketa može biti niži.
[4] Trošak po stranici se izračunava dijeljenjem cijene zamjenske bočice s tintom/tonera s njihovim prinosom po stranici. Usporedba cijena po stranici je zasnovana na uvodnim cijenama Epson crnih bočica (110 serija) i prosiječnim cijenama originalnih OEM crnih tonera od najvećeg dostupnog prinosa za najprodavanijih 77% jednobojnih A4 laserskih pisaača s jednom funkcijom (brzine ispod 20 stranica u minuti) u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Turskoj za razdoblje siječanj-prosinac 2018., kao što je zabilježeno u IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker-u 2018Q4 i IDC EMEA Semiannual Consumables Tracker-u 2018H2. Prinosi laserskog tonera konkurentskih modela su objavljeni na web stranicama proizvođača.
[5] Određeno u skladu s ISO/IEC 24734 koji pokazuje prosijek ESAT iz Office Category Test-a za zadani simpleks. Za više informacija posjetite www.Epson.eu/.testing.
[6] Usporedba potrošnje energije pri tiskanju modela Epson M1120, M2170 i M3170 u odnosu na prosječnu prodaju 75% jednobojnih A4 laserskih pisača (brzine ispod 20 stranica u minuti) u Grčkoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, ostatku Jugoistočne Europe , Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Turske za razdoblje siječanj-prosinac 2018., kao što je zabilježeno u IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker-u 2018Q4. Potrošnja energije je objavljena na web stranicama proizvođača.

 

O tvrtki Epson

Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, satova i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 81.000 djelatnika u 85 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

https://global.epson.com