29
november
2016
|
13:13
Europe/Amsterdam

Epson verdient Eco Passport by Oeko-Tex®-certificering

Samenvatting
De inkten en printers van Epson hebben de Eco Passport-certificering van de International Oeko-Tex® Association voor veilige en duurzame textielchemicaliën ontvangen. De Oeko-Tex® Eco Passport-certificering is een internationaal erkende veiligheids- en milieucertificering voor fabrikanten van textielverwerkingschemicaliën en chemische samenstellingen.

Eco Passport-certificeringslabel

Amsterdam, 8 november 2016 –De inkten en printers van Epson hebben de Eco Passport-certificering van de International Oeko-Tex® Association[1] voor veilige en duurzame textielchemicaliën ontvangen. De Oeko-Tex® Eco Passport-certificering is een internationaal erkende veiligheids- en milieucertificering voor fabrikanten van textielverwerkingschemicaliën en chemische samenstellingen zoals kleurstoffen, additieven, inkten, afwerkingsmiddelen en detergentia.

Voordat de Eco Passport-certificering wordt toegekend, voert Oeko-Tex uitgebreide tests uit op schadelijke substanties in textiel en textielaccessoires op basis van een groot aantal criteria en veiligheidsnormen.

De Oeko-Tex® Eco Passport-certificering biedt eindgebruikers en klanten de zekerheid dat de inkjetprinters en inkten van Epson aan hoge eisen van ecologische duurzaamheid voldoen en vrij zijn van schadelijke substanties. Epson's gecertificeerde Eco Passport-inktproducten omvatten onder andere de UltraChrome DS-inkt voor de SC-F6000, SC-F6200, SC-F7000, SC-F7100, SC-F7200 en SC-F9200-serie SureColor kleursublimatieprinters, alsmede UltraChrome DG-inkt en hulpproducten voor de voorbereiding van stoffen voor de SureColor SC-F2000-printer voor rechtstreeks afdrukken op kleding.

Henning Ohlsson, Epson Corporate Social Responsibility (CSR) Director for Europe, Middle East and Russia (EMEAR), merkt op: "Epson is opgetogen met de toekenning van een Eco Passport van Oeko-Tex®. Epson probeert voortdurend bij te dragen aan een duurzame samenleving door de milieubelasting van zijn producten en services te verminderen. Door middel van de Eco Passport-certificering bieden we onze klanten het vertrouwen en de zekerheid dat onze textielinkten en printers voldoen aan de hoogst mogelijke internationale veiligheidsnormen.

"Het milieu is van cruciaal belang voor Epson. Als onderdeel van ons streven naar duurzaamheid heeft Epson zijn ecologische visie voor 2050 gedefinieerd, waarin we aangeven dat we uiterlijk in het jaar 2050 de CO2-emissies voor de gehele levenscyclus van al onze producten en diensten met 90% willen hebben teruggedrongen. Epson heeft al grote stappen gedaan richting het verminderen van de milieubelasting over alle producten en productieprocessen heen."

Epson, dat een reeks van inkjetprinters biedt die zijn uitgerust met de krachtige Micro Piezo-technologie van het bedrijf, bevordert de digitalisering van afdrukken op textiel en kleding. De dye-sublimatieprinters, kledingprinters en digitale inkjetprinters voor afdrukken op textiel maken een natuurgetrouwe kleurenreproductie op textiel mogelijk, hetgeen moeilijk is te realiseren met analoge afdrukprocessen. Zij geven tevens de meest complexe ontwerpen tot in de fijnste details weer en verkorten tegelijkertijd het afdrukproces.

Epson heeft uniforme beleidsregels opgesteld voor kwaliteitsborging en veiligheidsbeheer voor producten om in elk land en elke regio ter wereld hetzelfde hoge niveau van productkwaliteit te kunnen waarborgen. Epson's vereisten voor productveiligheid en naleving van de milieuvoorschriften worden uitgelegd in de Epson Quality Standard (EQS). Deze uitgebreide reeks van uniforme normen is geïmplementeerd binnen de hele Epson-groep. EQS specificeert onafhankelijke controlemechanismen die het bedrijf op grote schaal implementeert om te voldoen aan de vereisten op het gebied van wet- en regelgeving in elk land of om deze te overtreffen.

[1] Het Eco Passport-certificeringssysteem werd in juni 2016 gelanceerd door Nissenken. Eco Passport, dat voortbouwt op de Oeko-Tex Standard 100, een wereldwijd veiligheidscertificeringssysteem waarbij textielproducten worden getest op schadelijke stoffen, is een nieuw test- en certificeringsmechanisme dat fabrikanten en leveranciers van textielchemicaliën kunnen gebruiken om aan te tonen dat hun kleurstoffen, hulpstoffen, hulpstoffen voor de afwerking en andere textielchemicaliën kunnen worden gebruikt bij de veilige en duurzame vervaardiging van textielproducten. Het Eco Passport-initiatief probeert de naleving te bevestigen van beperkingen die in april 2016 van kracht zijn geworden met betrekking tot het gebruik van bepaalde arylamines[1] en om de veiligheid en de duurzaamheid van chemicaliën, kleurstoffen en hulpstoffen hogerop in de supply chain van de textielindustrie te waarborgen.