Amsterdam,
10
oktober
2019
|
09:51
Europe/Amsterdam

Epson verkoopt wereldwijd 40 miljoen inkttankprinters met hoge capaciteit

EcoTank-printers groot succes

Een nieuwe mijlpaal voor Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson"): het bedrijf laat weten dat het wereldwijd 40 miljoen hoge capaciteit inkttank-inkjetprinters heeft verkocht. In Nederland zijn deze printers beter bekend als EcoTank-printers.

De hoge capaciteit inkttankprinters werden in oktober 2010 voor het eerst op de markt gebracht in Indonesië en worden inmiddels in ongeveer 150 landen en regio’s verkocht. De inkttankprinters vertegenwoordigen elk jaar een groeiend percentage van de totale inkjetmarkt. Zo kon Epson, een merk dat kan bogen op een sterke merkherkenning en een uitgebreide productlijn, zijn wereldwijde topaandeel in de markt voor hoge capaciteit inkttankprinters voor negen opeenvolgende jaren behouden.1

In het fiscale jaar (FY) 2019 zal Epson de overgang van inktcartridgeprinters naar hoge capaciteit inkttankprinters versnellen, door aandacht te blijven vestigen op de enorme voordelen op het gebied van kosten per afdruk en de milieuprestaties. Het bedrijf zal zich ook blijven richten op het vervangen van laserprinters met zijn line-up van razendsnelle en duurzame zakelijke inkjetprinters, waarmee gebruikers in alle segmenten kunnen printen zonder zich zorgen te hoeven maken om de kosten.

Op deze manier wil Epson in FY2019 10,2 miljoen hoge capaciteit inkttankprinters verkopen – een stijging van 13% ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Naar verwachting zal dit ongeveer 64% van Epson’s totale verkoop van inkjetprinters uitmaken.

 

1. Topaandeel in termen van het aantal wereldwijde inkttankproducten met hoge capaciteit dat is verkocht van 2010 tot 2018, onderzocht door IDC (Bron: IDC's Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2019Q1)

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com