Amsterdam,
10
oktober
2019
|
09:51
Europe/Amsterdam

Epson verkoopt wereldwijd 40 miljoen inkttankprinters met hoge capaciteit

EcoTank-printers groot succes

Een nieuwe mijlpaal voor Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson"): het bedrijf laat weten dat het wereldwijd 40 miljoen hoge capaciteit inkttank-inkjetprinters heeft verkocht. In Nederland zijn deze printers beter bekend als EcoTank-printers.

De hoge capaciteit inkttankprinters werden in oktober 2010 voor het eerst op de markt gebracht in Indonesië en worden inmiddels in ongeveer 150 landen en regio’s verkocht. De inkttankprinters vertegenwoordigen elk jaar een groeiend percentage van de totale inkjetmarkt. Zo kon Epson, een merk dat kan bogen op een sterke merkherkenning en een uitgebreide productlijn, zijn wereldwijde topaandeel in de markt voor hoge capaciteit inkttankprinters voor negen opeenvolgende jaren behouden.1

In het fiscale jaar (FY) 2019 zal Epson de overgang van inktcartridgeprinters naar hoge capaciteit inkttankprinters versnellen, door aandacht te blijven vestigen op de enorme voordelen op het gebied van kosten per afdruk en de milieuprestaties. Het bedrijf zal zich ook blijven richten op het vervangen van laserprinters met zijn line-up van razendsnelle en duurzame zakelijke inkjetprinters, waarmee gebruikers in alle segmenten kunnen printen zonder zich zorgen te hoeven maken om de kosten.

Op deze manier wil Epson in FY2019 10,2 miljoen hoge capaciteit inkttankprinters verkopen – een stijging van 13% ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Naar verwachting zal dit ongeveer 64% van Epson’s totale verkoop van inkjetprinters uitmaken.

 

1. Topaandeel in termen van het aantal wereldwijde inkttankproducten met hoge capaciteit dat is verkocht van 2010 tot 2018, onderzocht door IDC (Bron: IDC's Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2019Q1)

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 85 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com