Amsterdam,
19
september
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

Epson wint de Keypoint Intelligence PaceSetter Award voor duurzaamheid

Erkenning voor duurzame kantoortechnologie

Epson heeft een Keypoint Intelligence PaceSetter Award voor duurzaamheid ontvangen als erkenning voor het bevorderen van milieuvriendelijke initiatieven. Op bovenstaande foto wordt de award door Tom Dailey (Keypoint Intelligence CEO) uitgereikt aan Suat Ozsoy (Business Unit Director, Epson Europe).

Epson richt zich op het verminderen van de impact van zijn producten op de omgeving voor de hele levenscyclus – van productie tot het einde van de levensduur - en op het creëren van oplossingen die eindgebruikers helpen hun eigen impact op het milieu te verminderen. Voorbeelden hiervan zijn de zakelijke inkjetprinters van Epson die het energieverbruik en de hoeveelheid afval die ze produceren verminderen in vergelijking met laserproducten. Bovendien maakt Epsons PaperLab-oplossing voor papierrecycling op kantoor een circulaire economie mogelijk.

Naast duurzame producten, heeft Epson operationele doelstellingen om de eigen prestaties scherp te houden en te verbeteren. In 2018 keurde het Science Based Targets-initiatief (SBTi) Epsons wereldwijde doelstellingen voor de reductie van broeikasgassen goed. En binnen de Europese tak zijn doelen gesteld om de opwekking en het gebruik van duurzame energie te verhogen, de CO2-uitstoot te verminderen en kunststoffen voor eenmalig gebruik te elimineren. Het bedrijf ondersteunt actief de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en heeft veertien van deze doelen aangewezen die door haar initiatieven kunnen worden ondersteund.

“Epson streeft ernaar een onmisbaar bedrijf te zijn, dat wereldwijd vertrouwen geniet vanwege onze focus op openheid, klanttevredenheid en duurzaamheid,” zegt Boris Manev, Head of CSR and Government Affairs bij Epson Europe. “Deze award is een erkenning van onze inspanningen en we zijn er dan ook enorm trots op.”

“Steeds meer bedrijven begrijpen dat ze moeten kiezen voor leveranciers en zakelijke partners die inspanningen op het gebied van duurzaamheid vooropstellen,” zegt George Mikolay, Associate Director Copiers/Production bij Keypoint Intelligence - Buyers Lab. “Deze partners spannen zich niet alleen in om hun eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ze inspireren ook anderen en stellen hun klanten in staat om milieuvriendelijker te werken. De winnaars van onze PaceSetter-prijs hebben laten zien dat ze de planeet willen beschermen met doordachte operationele en technologische verbeteringen.”

 

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 85 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com