20
april
2015
|
14:31
Europe/Amsterdam

Epson wint TIPA Awards voor 'beste fotoprinter', 'beste fotoprojector' en 'beste fotoscanner'

Samenvatting
Epson heeft tijdens de uitreiking van de Technical Image Press Association (TIPA) Awards 2015 drie belangrijke Europese prijzen op het gebied van foto- en beeldtechnologie in de wacht gesleept: de TIPA Awards voor de ‘beste fotoprinter’, ‘beste fotoprojector’ en ‘beste fotoscanner’ van 2015 aan de SureColor P600 printer, de EH-LS10000 projector en de Perfection V850 Pro fotoscanner toegekend.

Epson krijgt wederom erkenning voor innovatieve en hoogwaardige fotografieproducten

Epson, toonaangevend producent van beeldverwerkingsproducten, heeft tijdens de uitreiking van de Technical Image Press Association (TIPA) Awards 2015 drie belangrijke Europese prijzen op het gebied van foto- en beeldtechnologie in de wacht gesleept. Uitgevers en journalisten van fotografietijdschriften van over de hele wereld hebben TIPA Awards voor de ‘beste fotoprinter’, ‘beste fotoprojector’ en ‘beste fotoscanner’ van 2015 aan de Epson SureColor P600 printer, de Epson EH-LS10000 projector en de Epson Perfection V850 Pro fotoscanner toegekend. Met de awards van 2015 heeft Epson sinds 1997 in totaal 37 TIPA Awards gewonnen.

Ian Cameron, General Manager voor wereldwijde verkopen en marketingondersteuning bij Epson Europe, zegt: “Het jurypanel heeft een enorme verscheidenheid aan keuze, dus we zijn zeer trots dat onze SureColor SC-P600 A3+ fotoprinter, de EH-LS10000 laser projector en de Perfection V850 Pro fotoscanner in de prijzen zijn gevallen.”

De leden van de jury zijn tijdschriften uit negen Europese landen, plus Australië, Canada, China, India, Zuid-Afrika, Brazilië en de Verenigde Staten. Het is daarmee één van de grootste en meest gezaghebbende persorganen voor fotografie en beeld wereldwijd.

Productbeoordelingen

De bekroonde producten ontvingen de volgende beoordelingen van TIPA:

SureColor SC-P600 A3+ fotoprinter

De SureColor SC-P600 8-kleuren fotoprinter biedt sheet en roll feed, de mogelijkheid om op cd's en dvd's te printen en USB- en ethernetaansluitingen, plus draadloze opties. De Epson UltraChrome HD-inkt is vernieuwd met gepigmenteerde inkten zoals de Light Black, Light Light Black, Photo Black en Matte Black cartridges, wat een goede indicatie geeft van hoe de printer de behoefte aan hoogwaardige zwart-wit en monochroom afdrukken kan vervullen op zowel glans als mat papier.

EH-LS10000 – Epson’s eerste laser projector

De EH-LS10000 laser projector levert 4K enhancement voor meer scherpte, een ongekende Absolute Black contrast ratio, en een gelijke output van wit en gekleurd licht van 1500 lumens. De EH-LS10000 beschikt over een breder kleurbereik, dat voor rijkere kleuren en vloeiender overgangen zorgt.

Perfection V850 Pro fotoscanner

De Perfection V850 Pro maakt het scannen van alle filmmaten tot 4x5 inch mogelijk met de bijgeleverde frames en tot 8x10 inch zonder de frames. De scanner gebruikt een lichtbron die tonale waarden opent, wat vooral belangrijk is bij zwart-wit negatieven. Een Anti-Newton ringplaat helpt bij het elimineren van moirépatronen en kleurverschuiving.

Ga voor meer informatie over de Epson SureColor SC-P600 printer, de EH-LS10000 projector en de Perfection V850 Pro fotoscanner naar www.epson.nl.