Amsterdam,
22
november
2017
|
07:00
Europe/Amsterdam

Bedrijf bevestigt inzet voor mensen, de planeet en processen

Epson kondigt aan dat het als corporate member is toegetreden tot CSR Europe (European Business Network for Corporate Social Responsibility), ter versterking van de inzet en focus van het bedrijf op gebied van CSR, zowel wereldwijd als binnen Europa. Dit lidmaatschap valt samen met de steeds grotere betekenis van CSR voor bedrijven in Europa. Zowel Epson als CSR Europe zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat dit ook in de toekomst hoog op de corporate agenda blijft staan. Bovendien is dit een belangrijk moment om de onderlinge conversatie verder aan te moedigen en internationale vooruitgang wat betreft CSR te stimuleren, gezien de groeiende aandacht van Europa voor het belang van de 'Triple Bottom Line' (resultaat op economisch, sociaal en milieugebied) en de richtlijn van de Europese Commissie inzake niet-financiële rapportage die in juni 2017 werd gepubliceerd.

Van het geleidelijk uitbannen van het gebruik van CFC's in de jaren '90 van de vorige eeuw, tot de huidige doelstelling om uiterlijk in het jaar 2050 de CO2-uitstoot voor alle producten en services met 90% terug te dringen, Epson neemt de inzet voor duurzaamheid op gebied van milieu uitermate serieus. Als toonaangevende leverancier van technologie, met efficiënte en compacte precisietechnologie voor inkjetprinters, visuele communicatie, wearables en robotics, streeft Epson voortdurend naar het verbeteren van de eigen milieu-impact en die van de klanten van het bedrijf. Bovendien maken maatschappelijke verantwoordelijkheid en hoge normen voor het beheer van de internationale toeleveringsketen een belangrijk deel uit van de zakelijke ethos van het bedrijf. Epson streeft voortdurend naar het verbeteren van bedrijfs- en werkprocessen teneinde een toekomst te kunnen bewerkstelligen waarin mensen zijn bevrijd van herhaaldelijk handmatig werk en waarin klanten kunnen profiteren van innovatieve technologie met hoge prestaties, met grotere productiviteit, nauwkeurigheid en creativiteit als resultaat.

Henning Ohlsson, CSR Director bij Epson Europe
Wij vinden dat er in Europa als geheel meer kan worden gedaan aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom zijn we zo verheugd om ons aan te sluiten bij de 48 overige corporate members van CSR Europe, die allemaal achter de gemeenschappelijke doelstelling van het versneld invoeren van de principes, best practices en normen van CSR in Europa staan. Wij zijn er samen van overtuigd dat we een duurzamere Europese toekomst kunnen bewerkstelligen, en een maatschappij waarin mensen kunnen profiteren van een veilige, productieve en gezonde levenswijze.
Henning Ohlsson, CSR Director bij Epson Europe
Stefan Crets, Executive Director CSR Europe
Dat Epson lid is geworden van een toonaangevende duurzaamheidsorganisatie als CSR Europe, onderstreept het streven van het bedrijf naar Europese en wereldwijde duurzaamheid. Dit biedt de mogelijkheid voor verdergaande en voortdurende verbeteringen en kennisuitwisseling. Bovendien kunnen we in samenwerking ons leiderschap tonen op de belangrijkste gebieden die zijn gedefinieerd in de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN, die de kern vormen van de zakelijke agenda van CSR Europe.
Stefan Crets, Executive Director CSR Europe

Epson wordt lid van CSR Europe

De traditie en de belangrijkste technologieën van Epson zijn doordrongen van de geest van Japans vakmanschap, hetgeen bekendstaat als monozukuri . 'Hierdoor en dankzij onze fundamentele overtuiging dat uitmuntende hardware kan leiden tot vooruitgang van de samenleving, konden we innovatieve, maar duurzame technologie op de markt brengen', voegt Henning Ohlsson, CSR Director voor Epson Europe verder toe. Hij vervolgt: 'Als we bijvoorbeeld naar de testresultaten en -vergelijkingen in de branche voor onze inkjetprinters kijken, spreken de cijfers voor zichzelf. Wanneer bedrijven kiezen voor een investering in de inkjet-printtechnologie, kunnen ze hun afval met maximaal 99% verminderen, stoten ze geen ozongas uit, produceren ze tot 92% minder CO2 en verbruiken ze 96% minder energie 1 . Als we dit in bredere context plaatsen: als alle bedrijven zouden overstappen op inkjet printing, zou dat voldoende energie besparen voor ten minste 507.000 huishoudens in heel Europa 2 .”

 

Informatie over CSR Europe

CSR Europe is het toonaangevende Europees zakelijk netwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Via een netwerk van  http://www.csreurope.org/corporate-members 48 aangesloten bedrijven  en  http://www.csreurope.org/national-partner-organisations 42 nationale CSR-organisaties , zijn meer dan 10.000 bedrijven verenigd. De organisatie dient als platform voor bedrijven die duurzame groei willen stimuleren en een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. De missie is om de duurzaamheidsagenda te verwezenlijken en daarbij werkt CSR Europe grensoverschrijdend en buiten Europa samen met CSR-organisaties in andere delen van de wereld. CSR Europe bouwt voort op het Enterprise 2020-initiatief via de Sustainable Business Exchange, dat initiatieven van meerdere belangenorganisaties stimuleert die de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling van de VN in praktijk willen brengen.

- einde -

 

[1] Onderzoek uitgevoerd door BLI, 2015

[2] Cijfers per Europees land: Duitsland (170.000 huishoudens), Verenigd Koninkrijk (60.000 huishoudens), Frankrijk (56.000 huishoudens), Italië (95.000 huishoudens), Spanje (24.000 huishoudens), WE15 en Griekenland (507.000 huishoudens)

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 80.000 werknemers in 86 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. www.global.epson.com

Over Epson Europe 

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.750 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2016 een omzet van 1,7 miljard euro. www.epson.eu

Ecologische visie 2050 - http://eco.epson.com/