Amsterdam,
15
maart
2018
|
10:31
Europe/Amsterdam

Epson zorgt voor scherpe heldere projectie

System integrator AVEX is specialist in toonaangevende audiovisuele oplossingen. Toen één van de klanten van AVEX, een zakelijke dienstverlener in Amsterdam-Zuid, vroeg om een herinrichting van de boardroom en auditorium, wist Marcel Brinkhof (accountmanager bij AVEX), met welke projectoren hij aan die eis zou kunnen voldoen: die van Epson.

Omdat beide ruimtes veel ramen tellen en dus veel daglicht, was het een uitdaging voor projectie. De vorige projectoren waren niet sterk genoeg om boven het daglicht uit te komen. Daardoor moesten bij presentaties de gordijnen altijd worden gesloten.

AVEX heeft al 30 jaar ervaring bij bedrijven uit allerlei sectoren en helpt ze met de integratie van systemen voor beeld, geluid, licht en content. “Toen de klant een aantal jaar geleden het kantoor liet renoveren, hebben we het hele pand ingericht. We waren daardoor al bekend met de klant en de situatie. We hebben de nieuwe functionele omschrijving geïnventariseerd en op basis daarvan een advies uitgebracht”, zegt Brinkhof. “Toen dat werd goedgekeurd, hebben we de nieuwe opstelling gerealiseerd.

Scherp beeld, weinig onderhoud

Het bedrijf gaf aan dat het, om de beste te kunnen zijn, over de beste technologie moest kunnen beschikken. Daarvoor was de projectie niet alleen niet meer helder genoeg, het beeld moest ook scherper. AVEX raadde daarom de Epson projectoren EB-L1300U en EB-L1500U aan, deze projectoren maken gebruik van lasertechnologie. “We hadden meerdere redenen om voor dit model en deze technologie te kiezen. Enerzijds is er de ongeëvenaarde scherpte, maar de duurzaamheid en lage onderhoudskosten maken het zeker ook tot een uitstekende keuze. Projectoren die gebruik maken van andere technieken vragen in de regel meer onderhoud”, zegt Brinkhof. “Bovendien moeten lampen daarbij vaker vervangen worden. Bij laserprojectie gaat de lichtbron veel langer mee. Epson geeft daarbij tot 5 jaar of 20.000 uur garantie. Dit alles scheelt uiteraard in de kosten.

AVEX maakte de installatie perfect op maat: de projector in de boardroom beschikt over een lichtsterkte van 8.000 ANSI-Lumen; in het auditorium is dat zelfs 12.000 ANSI-Lumen. “Op verzoek van de klant hebben we de touchscreen-besturing gebruiksvriendelijker gemaakt”, besluit Brinkhof. “Daardoor is het systeem voor gebruikers plug-and-play – precies zoals dat in een auditorium en boardroom hoort.

Ga voor meer informatie over AVEX naar www.avex-int.com.

Zie ook de onderstaande video m.b.t. de Epson 3LCD technologie in onze EB-L1000 serie laserprojectoren en ga voor meer informatie over de laserprojectoren van Epson naar www.epson.nl/verticals/business-projectors.

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 80.000 werknemers in 86 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.750 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2016 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com