Zagreb,
26
lipanj
2017
|
18:15
Europe/Amsterdam

Epsonovi solventni pisači SureColor SC-S vodeći su na europskom tržištu

Tvrtka Epson sa zadovoljstvom objavljuje kako su njeni pisači širokog formata iz serije SureColor SC-S u ovome trenutku najprodavaniji eko-solventni pisači u svojoj klasi, na tržištu zapadne Europe. Prema podacima neovisnog istraživanja koje je provela tvrtka Infosource, Epsonov tržišni udio porastao je sa svega 9 posto u 2015. godini (i petog mjesta na tržištu) na 28,4 posto, što je donijelo tržišno vodstvo krajem 2016. godine.

Ovaj je rezultat uslijedio nakon predstavljanja nove generacije 64-inčnih pisača Epson SureColor SC-S u siječnju 2016. Riječ je o modelima SureColor SC-S80600, SC-S60600 i SC-S40600 koji daju izbor ispisa u četiri do deset boja (uključujući bijelu i metalik) u brzinama do 95,3 m2/h u jednom prolazu. Uz permanentne glave PrecisionCore TFP s promjenjivom veličinom kapljica ovi pisači omogućavaju ispis konstantne kvalitete u razlučivosti 1440 x 1440 dpi. Ispisuju na različite podloge, s premazom i bez premaza, za uporabu na zatvorenim i otvorenim lokacijama, kako za plakate i oznake, tako i za reklame s pozadinskim osvjetljenjem, POS materijale, omatanje vozila, tapete i fotografije na platnu. Ovi su pisači odgovor na zahtjeve poslovanja – kvalitetu, produktivnost, fleksibilnost, jednostavnost uporabe i povrata uloženih sredstava.

“Izuzetno smo zadovoljni jer je serija SureColor SC-S u tako kratkom vremenu preuzela vodeću poziciju na tržištu“, kazao je Marc Tinkler, voditelj marketinga proizvoda za profesionalna ispisna rješenja u tvrtki Epson Europe. “Usredotočeni smo na daljnji razvoj naših pisača širokog formata SureColor jer samo tako možemo izići ususret strogim zahtjevima korisnika. Epsonova je strategija postati vodećim dobavljačem tintnih pisača u svijetu, temeljem ulaganja u istraživanje i razvoj[1], bez obzira o kojem se segmentu tržišta radi. Naš je cilj pružit najbolju kombinaciju pisača i tinti kako bismo osigurali visoku kvalitetu, pouzdanost i najbolji povrat uloženih sredstava u profesionalnom ispisu”.

Tehnologija tinte predstavlja važan dio Epsonovih rješenja produkcijskog ispisa. Epson je danas jedina tvrtka koja razvija i proizvodi čitav asortiman vodenih, solventnih, UV, tinti na bazi smole i boje te tinti za tekstil. Zbog toga su sve komponente Epsonovih rješenja, hardver, glave, tinte i softver, optimizirane za postizanje najboljih performansi.

Epson će demonstrirati pisače SureColor SC-a sajmu FESPA Digital 2017 (štand A1-D45, od 8. do 12. svibnja u Hamburgu).

[1] Epson ulaže dnevno oko 1,4 milijuna eura (oko šest posto godišnjeg prihoda) u istraživanje i razvoj kako bi potaknuo inovativnost i razvoj novih tehnologija, tinti i proizvoda za krajnje potrošače, poslovne korisnike, profesionalnu grafičku industriju, javni sektor, zdravstvo te financijski i maloprodajni sektoru u cijelom svijetu.

O tvrtki Epson
Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 72.000 djelatnika u 88 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.
www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe 
Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1750 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2016. iznosila je 1,7 milijardi eura. 
www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.
http://eco.epson.com/