Amsterdam,
21
juni
2018
|
15:45
Europe/Amsterdam

Epson’s volledige reeks robotica te zien op automatica 2018

Officiële Europese lancering van autonome tweearmige robot, de WorkSense W-01

Epson onthult de WorkSense W-01, de kijkende, voelende, denkende en werkende autonome tweearmige robot op automatica 2018 (stand B5-319, Messe München), ook wel Bertie the Robot genoemd. Deze intelligente tweearmige robot is voorzien van een groot aantal interne sensoren, zoals camera’s en druksensoren en is ontworpen voor grotendeels autonome productie. De WorkSense W-01 is een snelle student, die alles ziet!

Op automatica toont Epson zijn volledige reeks robotica. Van de volgende generatie SCARA-robots tot precisiemachines met zes assen, ze zijn allemaal ontworpen om aan de veranderende behoeften van Europese bedrijven te voldoen. Zo is er onder midden- en kleinbedrijven meer vraag naar betaalbare automatisering.

Epson nodigt daarnaast een aantal partners uit om te laten zien hoe ze de oplossingen van Epson bij bedrijven uit allerlei Europese landen integreren. Dit jaar voegen langdurige partners Compar uit Zwitserland, MiniTec uit Oostenrijk en PacTech uit Duitsland zich bij Epson op de beurs.

Volker Spanier, hoofd robotica bij Epson in de EMEAR-regio: “Als vooraanstaand technologiebedrijf met meer dan dertig jaar Europese marktervaring op het gebied van robots, blijft Epson zijn reeks uitbreiden van efficiënte, compacte en precieze robots die uitstekende technologie combineren met goed begrip van wat klanten nodig hebben. Onze WorkSense W-01 tweearmige robot is een grote stap richting de toekomst – een toekomst van verbeterde robotintelligentie en fantasierijke ontwerpen die perfect bij de werkplek van de toekomst passen.

Ook te bewonderen op de stand:

T-Series SCARA

Epson is marktleider op het gebied van betaalbare SCARA-robots en beschikt over verreweg de grootste reeks producten op de markt. Het portfolio wordt verder uitgebreid met de introductie van de T6-SCARA, met een bereik van 600mm en een draagkracht tot zes kilogram.

Zie bijgevoegde PDF voor het volledige persbericht over de T-Series SCARA

VT-Series

Deze nieuwe reeks robots met gewrichten is geoptimaliseerd volgens het ‘precies genoeg-principe’: de VT-serie biedt toegankelijke en betaalbare oplossingen die eenvoudig in bestaande systemen kunnen worden geïntegreerd, zonder dat daar ingewikkeld programmeerwerk bij nodig is dankzij de ingebouwde controller. De VT06 is een robot met zes assen, een bereik van 900 mm en een draagkracht tot zes kilogram.

Zie bijgevoegde PDF voor het volledige persbericht over de VT-Series

N-series

Deze compacte robot met zes assen, maximale efficiëntie en een minimale voetafdruk is extreem manoeuvreerbaar dankzij de naar binnen gerichte tweede as. De N6 heeft een bereik van 1000 millimeter en beschikt over een draagkracht tot zes kilogram.

Zie bijgevoegde PDF voor het volledige persbericht over de N-Series

 

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 76.000 werknemers in 87 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com