Amsterdam,
21
juni
2018
|
15:45
Europe/Amsterdam

Epson’s volledige reeks robotica te zien op automatica 2018

Officiële Europese lancering van autonome tweearmige robot, de WorkSense W-01

Epson onthult de WorkSense W-01, de kijkende, voelende, denkende en werkende autonome tweearmige robot op automatica 2018 (stand B5-319, Messe München), ook wel Bertie the Robot genoemd. Deze intelligente tweearmige robot is voorzien van een groot aantal interne sensoren, zoals camera’s en druksensoren en is ontworpen voor grotendeels autonome productie. De WorkSense W-01 is een snelle student, die alles ziet!

Op automatica toont Epson zijn volledige reeks robotica. Van de volgende generatie SCARA-robots tot precisiemachines met zes assen, ze zijn allemaal ontworpen om aan de veranderende behoeften van Europese bedrijven te voldoen. Zo is er onder midden- en kleinbedrijven meer vraag naar betaalbare automatisering.

Epson nodigt daarnaast een aantal partners uit om te laten zien hoe ze de oplossingen van Epson bij bedrijven uit allerlei Europese landen integreren. Dit jaar voegen langdurige partners Compar uit Zwitserland, MiniTec uit Oostenrijk en PacTech uit Duitsland zich bij Epson op de beurs.

Volker Spanier, hoofd robotica bij Epson in de EMEAR-regio: “Als vooraanstaand technologiebedrijf met meer dan dertig jaar Europese marktervaring op het gebied van robots, blijft Epson zijn reeks uitbreiden van efficiënte, compacte en precieze robots die uitstekende technologie combineren met goed begrip van wat klanten nodig hebben. Onze WorkSense W-01 tweearmige robot is een grote stap richting de toekomst – een toekomst van verbeterde robotintelligentie en fantasierijke ontwerpen die perfect bij de werkplek van de toekomst passen.

Ook te bewonderen op de stand:

T-Series SCARA

Epson is marktleider op het gebied van betaalbare SCARA-robots en beschikt over verreweg de grootste reeks producten op de markt. Het portfolio wordt verder uitgebreid met de introductie van de T6-SCARA, met een bereik van 600mm en een draagkracht tot zes kilogram.

Zie bijgevoegde PDF voor het volledige persbericht over de T-Series SCARA

VT-Series

Deze nieuwe reeks robots met gewrichten is geoptimaliseerd volgens het ‘precies genoeg-principe’: de VT-serie biedt toegankelijke en betaalbare oplossingen die eenvoudig in bestaande systemen kunnen worden geïntegreerd, zonder dat daar ingewikkeld programmeerwerk bij nodig is dankzij de ingebouwde controller. De VT06 is een robot met zes assen, een bereik van 900 mm en een draagkracht tot zes kilogram.

Zie bijgevoegde PDF voor het volledige persbericht over de VT-Series

N-series

Deze compacte robot met zes assen, maximale efficiëntie en een minimale voetafdruk is extreem manoeuvreerbaar dankzij de naar binnen gerichte tweede as. De N6 heeft een bereik van 1000 millimeter en beschikt over een draagkracht tot zes kilogram.

Zie bijgevoegde PDF voor het volledige persbericht over de N-Series

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com