10
Maj
2019
|
12:09
Europe/Amsterdam

Meet the team: Erik Åhsgren

För två månader sedan tillkom ytterligare ett nytt ansikte i det svenska Epson-teamet – Erik Åhsgren, Product Manager för VI. Vad gjorde Erik innan han började på Epson? Och vad tycker han om att göra på fritiden? Läs vidare för att lära känna Erik bättre!

Vad gjorde du innan du började på Epson?

Jag arbetade som Go To Market Manager på LG Electronic och ansvarade bland annat för kanalstrategier och supporterade säljare med data och analys. Jag arbetade också med promotions och beräknade hur stora våra kundkampanjer kunde förväntas bli, så att vi kunde lägga oss på rimliga nivåer.

I min nya roll kommer jag att jobba för med att supportera säljarna genom strategi och analys för att hjälpa dem öka försäljningen.

Hur har din första tid på Epson varit? Vad är viktigast för dig i din nuvarande roll?

Den har varit lärorik. Jag har hunnit studera hur Epson fungerar och kommit in i arbetet till viss del – men att arbeta med strategi innebär att man behöver lära sig mycket innan man faktiskt kan göra något vettigt. Man behöver lära sig affärsmodellerna, systemen, teamet, kunderna – och sen börja förbättra. Det tar tid!

Vad är det mest spännande som händer på Epson just nu?

Det är intressant att se hur projektormarknaden utvecklas – det finns stor potential inom allt från interaktiva lösningar till laserteknik. Projektorer har många intressanta användningsområden och Epson har bästa förutsättningarna att utveckla dem på nyskapande sätt.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag gillar att träna och har blivit förälskad i racketsporter. Tidigare har jag sysslat med kampsport. Annars gillar jag att spela schack, laga mat och äta på restaurang. Jag tycker också om att planera och bygga grejer, och att starta upp projekt oavsett om det är i jobbet eller privat. Jag har till exempel startat ett sällskapsspelsföretag med några vänner.

Du är på väg till jobbet, det regnar och du har glömt paraplyet hemma. Dessutom är tunnelbanan sen. Vad gör du för att vända en dålig start på dagen?

Jag tycker om att göra något fysiskt. Det är bra att bryta av det som skapar negativ energi och göra något som inte kräver tankekraft. Hugga ved är det absolut bästa sättet att sluta tänka på något – bättre terapi finns inte!

Epson värdesätter hållbarhet – vad gör du personligen för att värna om vår planet?

Jag köper kött av min svärfar som är bonde, jag tycker inte om att köpa importerade varor om de ändå finns nära. Annars köper jag ekologiskt och återvinner av två anledningar – det är enkelt och miljövänligt. Jag konsumerar också ganska lite grejer och tänker på kvalitet före kvantitet.