Amsterdam,
15
februari
2018
|
11:00
Europe/Amsterdam

Finse Formule 1™-ster Valtteri Bottas helpt Epson aan te tonen waarom Finland aan kop ligt in het basisonderwijs

Epson bevestigt wederom het belang van interactieve technologie en het gebruik van een groot schermformaat als norm voor het onderwijs

In een nieuwe video van Epson zien we Mercedes-AMG Petronas Motorsport-coureur Valtteri Bottas bij een bezoek aan zijn voormalige basisschool in Finland, waar hij zijn steentje bijdraagt om aan te tonen dat interactieve technologie en het gebruik van een groot schermformaat belangrijke aspecten zijn voor een superieur leerproces in de klas. In de korte video #FinnishClass zijn we getuige van de levendige en aandachtsvolle dynamiek in een klaslokaal in Finland, wereldwijd koploper op gebied van goed basisonderwijs1. In de video zien we een demonstratie van een interactieve projector van Epson, 's werelds grootste fabrikant van projectoren2.

De video is hieronder te zien.

Behalve dat Finland nu al twee jaar achtereenvolgens wereldwijd op nummer één staat in het basisonderwijs, volgens het Global Competitiveness Report over 2017-2018 van het World Economic Forum, staat het land op de tweede plek in de lijst voor het hoger onderwijs. Aangezien Finse studenten slechts één standaard examen krijgen tijdens hun schoolgaande leven, ligt de verantwoordelijkheid om de meest effectieve lesmethoden voor hun studenten te vinden geheel bij de docenten. Als 's werelds grootste fabrikant van interactieve projectoren 3 is Epson ervan overtuigd dat samenwerking en interactiviteit centraal moeten staan in de leeromgeving om studenten te motiveren en bij de les te houden. Blijkbaar deelt Finland deze passie voor innovatie, gezien het feit dat het gebruik van interactieve projectoren in het land naar verhouding 57% hoger ligt dan het totaalgebruik in andere landen wereldwijd.

Als het gaat om schermformaat, toont marktonderzoek aan dat 50% van de studenten het moeilijk vindt om de content op een standaard 70-inch scherm te lezen 4. En als het aankomt op effectief lesgeven: 80% van de lesinhoud wordt onthouden door visuele aanknopingspunten en 90% via interactieve lessen, vergeleken met de amper 25% die wordt onthouden in lessen waarbij de docent alleen een voordracht houdt 5. De dynamiek van het interactieve klaslokaal en de goed leesbare content, zoals weergegeven in de video #FinnishClass, laten zien hoe groot de impact van technologie kan zijn in het hedendaagse klaslokaal. Natuurlijk is een klaservaring altijd veel spannender wanneer een wereldberoemde sportheld meedoet, vooral als hij een voormalig leerling van de school is.

Hans Dummer, directeur van Visual Instruments bij Epson Europe, zegt: 'Met het assortiment interactieve projectoren realiseert Epson de voordelen van een groot schermformaat en interactieve onderwijsoplossingen, waardoor we innovatieve onderwijsinstellingen in landen zoals Finland de gelegenheid kunnen bieden om het beste uit hun studenten te halen. Het is geweldig om te zien welke impact onze producten hebben in het klaslokaal en we kijken met enthousiasme uit naar de toekomstige rol van de onderwijsoplossingen van Epson in scholen wereldwijd.'

Het voelt altijd geweldig om terug te keren naar mijn 'thuishaven' in Finland, waar mijn autosportcarrière ooit begon', aldus Valtteri. 'Ik heb genoten van het bezoek aan mijn oude klaslokaal en het was geweldig mee te doen aan de interactieve les, ondanks dat ik zelf niet eens in hetzelfde lokaal zat als de rest van de klas! Ik ben trots op mijn Finse nationaliteit en het is geweldig om te zien hoe Epson de leservaring van kinderen naar een hoger plan brengt.'

Voor meer informatie over het assortiment Epson-projectoren kunt u terecht op onze website, en voor meer informatie over onze zakelijke oplossingen voor het onderwijs, gaat u naar www.epson.nl/educatie.

- einde -

 

1. Global Competitiveness Report over 2017-2018 van het World Economic Forum
2. Futuresource Consulting Limited
3. Futuresource Consulting Limited
4. Op basis van onderzoek uitgevoerd door Radius Global Market Research in de Verenigde Staten in april 2016, en in Singapore en het Verenigd Koninkrijk in april 2017.
5. Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com