13
November
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

Forældrepanik når printeren løber tør

Oversigt
Mere end halvdelen af europas forældre har oplevet at hjemmearbejde bliver leveret for sent, at de går glip af en rejse eller et arrangement eller endda en jobmulighed, fordi familieprinteren løber tør for blæk.

Af Peter Ravnhøj, Country Manager

Mere end halvdelen af europas forældre har oplevet at hjemmearbejde bliver leveret for sent, at de går glip af en rejse eller et arrangement eller endda en jobmulighed, fordi familieprinteren løber tør for blæk.

56 % af europæiske forældre har oplevet problemer, fordi deres hjemmeprinter løber tør for blæk. Forældrene siger, at panikoplevelser i forbindelse med en tom blækpatron kan være kostbare, tidskrævende og skabe forlegenhed. Det viser en ny undersøgelse, der offentliggøres i dag.

Tomme blækpatroner er et velkendt fænomen i de fleste husstande i Europa, hvor 87 % af de adspurgte siger, at de tidligere har oplevet ikke at kunne udskrive et dokument, fordi hjemmeprinteren var løbet tør for blæk eller ikke havde nok blæk til at fuldføre udskrivningen. Dette er tilfældet ifølge europæiske undersøgelser af forældre med børn i alderen 5-16 år, som Epson i egenskab af førende virksomhed inden for digital billedteknologi har gennemført . Men selvom 1 ud af 5 forældre finder det besværligt at købe nye blækpatroner til hjemmeprinteren, er den situation, de kan opleve, når de ikke kan udskrive derhjemme, meget værre.

I mere end halvdelen af tilfældene har situationer med en næsten tom eller helt tom blækpatron til printeren ført til problemer, som har berørt alle medlemmer af husstanden. Nogle forældre siger, at de værste situationer, de har oplevet, har været, at deres børn ikke kunne udskrive hjemmeopgaver eller vigtig dokumentation i forbindelse med en skoleudflugt. For arbejdende forældre gik eksemplerne fra situationer, hvor de var nødt til at køre på kontoret meget tidligt - eller køre en ekstra gang - for at udskrive dokumenter inden et kundemøde, til oplevelser, hvor de ikke kunne udskrive en ansøgningsformular eller et CV til en jobansøgning.

De værste oplevelser med printeren førte ofte til unødvendige udgifter for omkostningsbevidste familier - f.eks. at de ikke kunne udskrive en rabatkupon for en stor familiemiddag, eller at de måtte betale gebyrer for at udskrive familiens boardingkort i lufthavnen.

Mange forældre i Europa har ikke det fulde overblik over, hvordan familiens printer bruges, hvilket ofte kan være årsagen til situationer med en tom blækpatron, viste undersøgelsen. Mere end en tredjedel af forældre med børn fra 5-16 år sagde, at deres barn eller børn har brugt printeren uden deres viden.

I næsten halvdelen af tilfældene (46 %) har børns brug af printeren ført til situationer med en næsten tom eller helt tom blækpatron i hjemmet. Forældre anførte eksempler på, hvordan dette har ført til en vanskelig situation - f.eks. at de ikke kunne udskrive dokumentation til et møde på arbejdet, fordi deres barn havde udskrevet tegneserier i farve fra internettet og opbrugt alt blækket.

Ikke alene kan blækpatroner, der løber tør, føre til en ubehagelig oplevelse med printeren, men det er også besværligt og dyrt at udskifte blækpatronen. For at spare penge sagde mange europæiske forældre, at de har truffet strenge forholdsregler for at spare på udskrivningen ved at stoppe "printersynderne" i familien. Næsten halvdelen (45 %) indrømmer, at de har forhindret deres barn eller børn i at bruge hjemmets printer, og tre fjerdedele anfører udgiften til blæk som årsagen.

I en tid med on-demand-teknologi er det ikke overraskende, at vi forventer at kunne udskrive lige det, vi vil, når vi vil, fra vores hjemmeprinter. Når det ikke er muligt, fordi printeren er løbet tør for blæk eller ikke har tilstrækkeligt blæk til at gøre udskrivningen færdig, kan forældre befinde sig i meget svære situationer. Manglende evne til at udskrive rejsedokumentation, materiale til arbejdet eller hjemmeopgaver kan gøre europæiske familier frustrerede eller ophidsede.

Desuden er det hektisk nok at holde en husholdning i gang uden at skulle udskifte blækpatroner regelmæssigt. Det viser, at europæiske familier har brug for en pålidelig udskrivningsløsning i hjemmet. Det nye Epson EcoTank-sortiment er velegnet til brugere i hjemmet eller hjemmekontoret, som gerne vil slippe for at bekymre sig om, at familiemedlemmerne skal bruge alt blækket.

EcoTank-sortimentet tilbyder Vesteuropas første varemærkede printermodeller, der leveres med genopfyldelige blækbeholdere, som kontinuerligt leverer blæk til printeren og vil holde i to år for de fleste brugere og dermed betyder store besparelser i udskrivningsomkostninger[i].Disse nye inkjetprintere med ultrahøj kapacitet kombinerer en overkommelig pris, brugervenlighed, kvalitet og pålidelighed i en pakke.

De indeholder brugervenlig Wi-Fi-opsætning, mobil udskrivning, Micro Piezo-printhovedteknologi og leveres med garanti for op til 50.000 sider (afhængigt af modellen). Det er beregnet, at printerne i dette sortiment kan spare i gennemsnit 70 % i udskrivningsomkostninger[ii] og levere en kapacitet på op til 11.000 sider[iii] - hvilket gør dem ideelle til travle og omkostningsbevidste familier og brugere med hjemmekontorer.

[i]To års blæk baseret på brugernes gennemsnitlige månedlige udskriftsmængde (TNS Research - juni 2013)

[ii]Gennemsnitlig besparelse for udskrivning af det anførte antal sider ved brug af pakning med blækflasker med EcoTank inklusive prisen på hardware. Sammenligning foretaget på gennemsnittet af A4 EcoTank-sortimentet i forhold til den gennemsnitlige pris for de 10 mest solgte modeller i Vesteuropa i perioden maj 2014-april 2015, som registreret af GfK.

[iii]De anførte kapaciteter/priser pr. side er beregnet på grundlag af Epsons originale metodik fra udskriftssimulering af testmønstre, som angivet i ISO/IEC24712. De anførte kapaciteter/priser pr. side er IKKE baseret på ISO/IEC24711. De anførte kapaciteter/priser pr. side kan variere i forhold til de billeder, du udskriver, den anvendte papirtype, hyppigheden af dine udskrivninger samt miljøforhold som f.eks. temperaturen

Note - Udskrivningsomkostninger beregnet på fordelingen af standard- og XL-blækpatroner, som registreret af GfK for den samme referenceperiode på det vesteuropæiske marked på baggrund af gennemsnitlige forhandlerpriser. Kapacitet for blækpatroner i henhold til producenternes websteder.