20
juli
2015
|
17:45
Europe/Amsterdam

Geprinte stoffen domineerden collecties tijdens modeweek

Samenvatting
Geprinte stoffen hebben collecties gedomineerd die werden getoond tijdens de modeweken van onder andere 2014 in Londen, Parijs, Milaan en New York. Collecties zoals die van Marni, Pucci en Gucci toonden allemaal weelderige geprinte ontwerpen die niet alleen een plaatsje op de catwalk verdienen, maar tevens de manier waarop wij ons in het openbaar kleden veranderen.

Geprinte stoffen hebben collecties gedomineerd die werden getoond tijdens de modeweken van 2014 in onder andere Londen, Parijs, Milaan en New York. Collecties zoals die van Marni, Pucci en Gucci toonden allemaal reeksen weelderige geprinte ontwerpen die niet alleen een plaatsje op de catwalk verdienen, maar tevens de manier waarop wij ons in het openbaar kleden veranderen.

Net als in 2013, werden de toonaangevende collecties van 2014 tot leven gewekt door gedurfde en kleurrijke geprinte textielmaterialen. Internationale merken zoals Zara, H&M, Desigual, BCBG en Mango pikten eveneens een graantje mee van de trend door van alles aan te bieden: van zijden blouses tot zomerjurken en wintersjaals in kleurige prints.

Aangezien ik zo nauw ben verbonden met textiel printen (en aangezien mijn echtgenote en dochter verwachten dat ik enige interesse toon in kleding en mode), vind ik het mooi om te bedenken dat Epson een steentje heeft bijgedragen aan het bevorderen van deze modetrend. Epson heeft ongelofelijke mogelijkheden gecreëerd voor ontwerpers om met geprinte textielmaterialen te werken, door uiterst nauwkeurige digitale textielprinters in groot- en middenformaat te creëren die een revolutie in de industrie teweeg hebben gebracht.

Eerder hoorden we uit eerste hand van de Japanse modeontwerper Kansai Yamamoto hoe Epson zijn ontwerpen had beïnvloed tijdens zijn 'Fashion in Motion'-tentoonstelling in het Victoria & Albert Museum in hartje Londen. Via deze link is een video van hem hierover te bekijken: 

https://www.youtube.com/watch?v=xzYREzeOivU

Wanneer ik de volgende keer een nieuwe sjaal voor mijn vrouw koop, kan ik dat doen in het vertrouwen dat ik onbewust mijn eigen keuze qua materiaal en print heb gemaakt. Bekijk hier wat ik bedoel…

Klik hier om meer te weten te komen over Epson's assortiment textielprinters.

Dit blog is geschreven door Duncan Ferguson, Director Pro-Graphics bij Epson