Amsterdam,
08
april
2019
|
15:59
Europe/Amsterdam

Glance & Vision maakt mooie dingen met de Epson SureColor SC-S80600

Mooie dingen maken, daar draait het bij Glance & Vision om. Dit zeskoppige familiebedrijf (zevenkoppig als je Hoofd Bewaking Ebby de hond meetelt) uit Eindhoven is sinds 1989 gespecialiseerd in signage, maar deinst ook zeker niet terug voor andersoortige projecten. Daarbij gaan ze vooral voor het ‘wow-effect’: ze willen de verwachtingen van hun klanten overtreffen en voegen net dat beetje extra toe om dat voor elkaar te krijgen, of het nou om een eenvoudig logobord gaat of de belettering van een compleet wagenpark. Na het zien van de kleurprestaties van de Epson SureColor SC-S80600 besloot medeoprichter Sandra van de Winkel twee jaar geleden de oude Roland-printer te vervangen voor een gloednieuwe Epson.

Glance & Vision onderscheidt zich van andere specialisten in signage door het uitgebreide machinepark: ze hebben alles in huis om de meest uiteenlopende projecten aan te nemen en succesvol uit te voeren. De Roland SC-540 was na veertien jaar trouwe dienst echter aan vervanging toe. “We zijn toen te rade gegaan bij onze leverancier Nautasign, die ook onze andere printer heeft geleverd,” vertelt Van de Winkel. “We hebben samen met hen diverse printers bekeken en toen Nautasign de Epson SureColor SC-S80600 aan ons voorstelde, waren we diep onder de indruk van de printkwaliteit. Dit maakte de keuze erg makkelijk.”

De Epson SureColor SC-S80600 is een 9-kleuren eco-solvent printer met een zeer groot kleurbereik en extra inkten in de kleuren oranje, rood, metallic en wit. De printer is geschikt voor veel verschillende afdruktoepassingen, variërend van eenvoudige signalisatiematerialen tot high-end displays en decors. Dankzij de Epson PrecisionCore TFP-printkoppen en de Epson UltraChrome GS3-inkten is er een zeer hoge printkwaliteit mogelijk en de automatische spanningscontrole en geavanceerde media-invoer voor materialen tot een breedte van 1.626 mm zorgen voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid.

Oranje boven

Inmiddels is de Epson al twee jaar het pronkstuk van het machinepark van Glance & Vision. “De printer is erg gebruiksvriendelijk, dus we konden er zonder problemen mee aan de slag,” zegt Van de Winkel. “Ook het schoonmaken en het onderhoud zijn heel eenvoudig, dat scheelt weer tijd. Daarnaast zijn we nog steeds onder de indruk van de printkwaliteit. De kleuren zijn echt prachtig.”

Niet alleen Sandra was onder de indruk van de kleurprestaties van de Epson, vertelt ze: “We hadden de Epson hier net staan en ik had vier proefafdrukken gemaakt met de kleur oranje. Ik had deze afdrukken op tafel liggen en op dat moment kwam er iemand langs die een reclamebureau en een drukkerij heeft. Hij zag de afdrukken liggen en vroeg ik soms een nieuw soort folie had. Ik zei nee, dit heb ik net geprint. Dat wilde hij niet geloven! Toen hij weg was, zag ik ineens dat er nog maar twee afdrukken op de tafel lagen. Ik heb hem toen gebeld om te vragen of hij de andere twee misschien had meegenomen. Bleek dat hij zo onder de indruk was van het oranje, dat hij ze mee moest nemen om aan zijn collega’s te laten zien. Ik heb daar hartelijk om gelachen.”

In gebruik

De printer wordt voor zeer uiteenlopende opdrachten gebruikt. Van posters tot spandoeken en van reclamezuilen tot complete transformaties van auto’s. Dat laatste heet carwrapping. Je pakt de auto in met een speciale folie die je kunt bedrukken met letters, vormen en complete kunstwerken. Het resultaat: een compleet andere auto. Naast de permanente carwrap, wordt deze techniek soms ook ingezet als tijdelijke camouflage. Zo werd de Epson onlangs nog voor de aankondiging van de komst van een nieuw model BMW gebruikt. “Omdat normaal voor de introductie van een auto nog niet bekend mag worden hoe de belijning van de nieuwe auto’s eruit gaat zien, wordt een zogenoemde spywrap gebruikt, met daarop allerlei lijnen en figuren,” vertelt Van de Winkel. “Zo kan BMW of elke ander automerk nieuwsgierige aagjes weren op de testbaan.” Deze keer fungeerde een al bestaand model BMW op deze manier als trigger voor de komst van het nieuwe model.

Een andere opvallende opdracht waarvoor de Epson werd gebruikt, was het maken van raamfolies voor opleidingsinstituut De Rooi Pannen: “Dat was een leuke opdracht, waarvoor we eerst kleur printten, dan wit eroverheen en daarop weer kleur, waardoor je op beide zijden van het raam de juiste uiting krijgt te zien.”

Ongeoorloofd gebruik

De Epson-printer wordt bij Glance & Vision overigens niet altijd volgens de specificaties gebruikt, vertelt Van de Winkel: “Soms voer ik er materialen doorheen, die misschien niet zo geschikt zijn om op te printen. Zo werd ik onlangs door een hoedenontwerper gevraagd om op zijde te printen. Met wat kunstgrepen, waarbij we de zijde op folie hebben geplakt, is dat gelukt, met een prachtig resultaat! Wij zijn niet voor een kleintje vervaard. Maar laat Epson het maar niet horen…”

 

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 85 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com