Amsterdam,
08
april
2019
|
15:59
Europe/Amsterdam

Glance & Vision maakt mooie dingen met de Epson SureColor SC-S80600

Mooie dingen maken, daar draait het bij Glance & Vision om. Dit zeskoppige familiebedrijf (zevenkoppig als je Hoofd Bewaking Ebby de hond meetelt) uit Eindhoven is sinds 1989 gespecialiseerd in signage, maar deinst ook zeker niet terug voor andersoortige projecten. Daarbij gaan ze vooral voor het ‘wow-effect’: ze willen de verwachtingen van hun klanten overtreffen en voegen net dat beetje extra toe om dat voor elkaar te krijgen, of het nou om een eenvoudig logobord gaat of de belettering van een compleet wagenpark. Na het zien van de kleurprestaties van de Epson SureColor SC-S80600 besloot medeoprichter Sandra van de Winkel twee jaar geleden de oude Roland-printer te vervangen voor een gloednieuwe Epson.

Glance & Vision onderscheidt zich van andere specialisten in signage door het uitgebreide machinepark: ze hebben alles in huis om de meest uiteenlopende projecten aan te nemen en succesvol uit te voeren. De Roland SC-540 was na veertien jaar trouwe dienst echter aan vervanging toe. “We zijn toen te rade gegaan bij onze leverancier Nautasign, die ook onze andere printer heeft geleverd,” vertelt Van de Winkel. “We hebben samen met hen diverse printers bekeken en toen Nautasign de Epson SureColor SC-S80600 aan ons voorstelde, waren we diep onder de indruk van de printkwaliteit. Dit maakte de keuze erg makkelijk.”

De Epson SureColor SC-S80600 is een 9-kleuren eco-solvent printer met een zeer groot kleurbereik en extra inkten in de kleuren oranje, rood, metallic en wit. De printer is geschikt voor veel verschillende afdruktoepassingen, variërend van eenvoudige signalisatiematerialen tot high-end displays en decors. Dankzij de Epson PrecisionCore TFP-printkoppen en de Epson UltraChrome GS3-inkten is er een zeer hoge printkwaliteit mogelijk en de automatische spanningscontrole en geavanceerde media-invoer voor materialen tot een breedte van 1.626 mm zorgen voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid.

Oranje boven

Inmiddels is de Epson al twee jaar het pronkstuk van het machinepark van Glance & Vision. “De printer is erg gebruiksvriendelijk, dus we konden er zonder problemen mee aan de slag,” zegt Van de Winkel. “Ook het schoonmaken en het onderhoud zijn heel eenvoudig, dat scheelt weer tijd. Daarnaast zijn we nog steeds onder de indruk van de printkwaliteit. De kleuren zijn echt prachtig.”

Niet alleen Sandra was onder de indruk van de kleurprestaties van de Epson, vertelt ze: “We hadden de Epson hier net staan en ik had vier proefafdrukken gemaakt met de kleur oranje. Ik had deze afdrukken op tafel liggen en op dat moment kwam er iemand langs die een reclamebureau en een drukkerij heeft. Hij zag de afdrukken liggen en vroeg ik soms een nieuw soort folie had. Ik zei nee, dit heb ik net geprint. Dat wilde hij niet geloven! Toen hij weg was, zag ik ineens dat er nog maar twee afdrukken op de tafel lagen. Ik heb hem toen gebeld om te vragen of hij de andere twee misschien had meegenomen. Bleek dat hij zo onder de indruk was van het oranje, dat hij ze mee moest nemen om aan zijn collega’s te laten zien. Ik heb daar hartelijk om gelachen.”

In gebruik

De printer wordt voor zeer uiteenlopende opdrachten gebruikt. Van posters tot spandoeken en van reclamezuilen tot complete transformaties van auto’s. Dat laatste heet carwrapping. Je pakt de auto in met een speciale folie die je kunt bedrukken met letters, vormen en complete kunstwerken. Het resultaat: een compleet andere auto. Naast de permanente carwrap, wordt deze techniek soms ook ingezet als tijdelijke camouflage. Zo werd de Epson onlangs nog voor de aankondiging van de komst van een nieuw model BMW gebruikt. “Omdat normaal voor de introductie van een auto nog niet bekend mag worden hoe de belijning van de nieuwe auto’s eruit gaat zien, wordt een zogenoemde spywrap gebruikt, met daarop allerlei lijnen en figuren,” vertelt Van de Winkel. “Zo kan BMW of elke ander automerk nieuwsgierige aagjes weren op de testbaan.” Deze keer fungeerde een al bestaand model BMW op deze manier als trigger voor de komst van het nieuwe model.

Een andere opvallende opdracht waarvoor de Epson werd gebruikt, was het maken van raamfolies voor opleidingsinstituut De Rooi Pannen: “Dat was een leuke opdracht, waarvoor we eerst kleur printten, dan wit eroverheen en daarop weer kleur, waardoor je op beide zijden van het raam de juiste uiting krijgt te zien.”

Ongeoorloofd gebruik

De Epson-printer wordt bij Glance & Vision overigens niet altijd volgens de specificaties gebruikt, vertelt Van de Winkel: “Soms voer ik er materialen doorheen, die misschien niet zo geschikt zijn om op te printen. Zo werd ik onlangs door een hoedenontwerper gevraagd om op zijde te printen. Met wat kunstgrepen, waarbij we de zijde op folie hebben geplakt, is dat gelukt, met een prachtig resultaat! Wij zijn niet voor een kleintje vervaard. Maar laat Epson het maar niet horen…”

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com