Amsterdam,
04
maart
2019
|
15:58
Europe/Amsterdam

Guido Weijers zette zijn oudejaarsconference luister bij met Epson-projectoren

‘Pas op. Dit is het leven. Betreden op eigen risico.’ Guido Weijers zit met zijn rug naar de zaal, tegenover een camera. Zijn gezicht verschijnt op een groot scherm achter hem. Streng kijkt zijn projectie de zaal in om deze plechtige waarschuwing goed te laten doordringen. Het is de start van een ambitieuze oudejaarsconference in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, die luister werd bijgezet door twee krachtige Epson EB-1755U projectoren.

Net als voorgaande jaren wilde Guido Weijers iets unieks in zijn Oudejaarsconference. In de zomerperiode besprak Weijers zijn eerste ideeën met leverancier Beambrothers, die vervolgens aan de slag ging om de ideeën te vertalen naar een bijzonder, steeds veranderend videodecor.

Als projectieoppervlak werd gekozen voor een Holo Gauze, een speciaal geweven gaasdoek met een hoger contrast dan standaard gaasdoek. In verband met de continu variërende afstanden in de theaters werd gezocht naar een projector die krachtig genoeg was om het gehele gaasdoek vanaf de voorzijde de projecteren. Door met twee projectoren te werken bleef er genoeg speelruimte over.

Edwin Zeegers (Beambrothers): “Omdat de projectoren voor op het podium in het decor verwerkt moesten worden waren we op zoek naar een projector die muisstil is, weinig warmte afgeeft en uiteraard voldoende output levert. Onze eerdere ervaringen met Epson waren positief, dus we zijn meteen gaan testen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Epson EB-1755U in combinatie met de Epson ELPLU04 groothoek zoomlens, geleverd door Fairlight.”

De blend tussen de 2 projectoren is gemaakt met een Modulo Pi media player, waar ook alle beelden en audiofiles mee werden afgespeeld. De voorstelling is in 70 verschillende theaters te zien geweest.

 

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 85 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com