Amsterdam,
21
mei
2019
|
09:30
Europe/Amsterdam

Hoe robots kunnen bijdragen aan duurzaam ondernemen

Wereldwijde uitgaven aan robotica stijgen in 2020 met 188 miljard

Automatisering en robots: al jaren staan ze synoniem voor het verhogen van de efficiëntie. Denk maar aan vervelende klusjes als grasmaaien - in welke straat is er nog geen grasrobot aan de slag - of aan levensbedreigende taken zoals het onschadelijk maken van springstof. Ook in de productieomgeving zien multinationals en zelfs MKB-bedrijven de meerwaarde van een volledige integratie van complexe robots om hun productiviteit te optimaliseren en de kosten te verlagen. Wat vaak minder belicht wordt: robots kunnen ook de duurzaamheid van een onderneming verhogen.

Dat er meer robots gebruikt worden, bewijzen de cijfers. IDC voorspelt dat de wereldwijde uitgaven aan robotica en aanverwante diensten zullen stijgen tot meer dan 188 miljard dollar in 2020, een verdubbeling ten opzichte van 2016. Robots zijn de sleutel tot een duurzamere productie. Het Lowell Center for Sustainable Production definieert duurzame productie als "het creëren van goederen en diensten met behulp van processen die niet vervuilend zijn, energie en grondstoffen besparen en economisch levensvatbaar, veilig en gezond zijn voor werknemers, de gemeenschap en consumenten.

Robots vergeten niet

Echter: tot op heden hebben veel automatiseringsoplossingen geleid tot een hoger energieverbruik. Met de nieuwste generatie robots, die volledig geïntegreerde oplossingen en productieprocessen mogelijk maakt, verandert dit. Hun snelheid verhoogt de productiesnelheid en vermindert de standby-tijd. Ze kunnen non-stop werken en verschillende taken in een cyclus uitvoeren. Ze kunnen zonder toezicht werken, in het donker en in onverwarmde omgevingen - deze drie factoren alleen al kunnen serieuze energiebesparingen opleveren. Als mens proberen we onszelf ook te ‘programmeren’ om het licht uit te doen en randapparatuur uit te schakelen als we het niet gebruiken. Het grootste verschil met robots? Eenmaal geprogrammeerd vergeten ze het nooit.

Minder uitval, minder reserves

Robots werken heel nauwkeurig. Dit betekent niet alleen een vermindering van het energieverbruik en het afval, maar ook van materiaalverspilling. Door bijvoorbeeld precies te programmeren hoeveel lijm nodig is en vervolgens telkens hetzelfde applicatieproces te herhalen, vermindert je de hoeveelheid nodige grondstof maar ook het aantal defecte of ongeschikte eindproducten. Rechtstreeks gevolg: minder producten die worden teruggestuurd of op de stortplaats terechtkomen, wat goed is voor producent, consument en het milieu.

Een ander voordeel van de robotisering is de opslag van reserveonderdelen. Voor producten zoals auto's moeten fabrikanten reserveonderdelen leveren, tot jaren nadat de productie is beëindigd. Veel autofabrikanten schakelen bij de productie van dergelijke onderdelen nu over van grote productielijnen naar een kleiner aantal robots dat eenvoudig kan worden geprogrammeerd om een reeks reserveonderdelen te produceren waar en wanneer dat nodig is. Hierdoor hoeven grootschaliger productieprocessen niet meer te worden gehandhaafd, waardoor ruimte-, energie- en materiaalgebruik wordt verminderd. De nieuwe generatie robots, zoals bijvoorbeeld de tweearmige robot van Epson, kan meerdere producten verwerken en kan tijdig geactiveerd en geprogrammeerd worden als noodproductiesysteem.

Duurzame end of life

Robots spelen ook een rol in het recyclingproces na gebruik. Door verbeterde componentherkenning kunnen robots bijvoorbeeld helpen bij het demonteren van gebruikte goederen, zodat zoveel mogelijk onderdelen worden gerecycled. Als we een echt duurzaam productieproces willen creëren, is deze circulaire aanpak - met de hulp van robots – een vereiste om de milieuvoetafdruk te verkleinen.

Meer informatie over de robottechnologie van Epson vind je op www.epson.nl/robots