Amsterdam,
24
september
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Labelexpo 2019 - Epson introduceert vier on-demand labelprinters voor op maat gemaakte, flexibele kleuretiketten

De nieuwe ColorWorks-serie is van 24-27 september te zien op de Epson-stand (A50, hal 9) tijdens Labelexpo 2019 in Brussel.

Vandaag kondigt Epson vier nieuwe ColorWorks-labelprinters aan, de ColorWorks CW-C6000Ae, CW-C6000Pe, CW-C6500Ae en CW-C6500Pe. Deze on-demand labelprinters breiden het bestaande assortiment van Epson uit om te voorzien in de behoeften van kleine tot middelgrote klanten in tal van sectoren (voedingsmiddelen, chemie, dranken, tuinbouw, logistiek enz.). Het assortiment omvat modellen met automatische papiersnijder (Ae) en tijdbesparende automatische peelerfunctionaliteit (Pe), die automatisch het vel aan de achterkant van etiketten verwijdert en naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande productielijnsystemen voor afdrukken en aanbrengen.

Alle producten ondersteunen een breed scala aan vormen, materialen en labelgroottes: de CW-C6000Ae en CW-C6000Pe kunnen mediabreedten van 25,4 mm tot 112 mm ondersteunen en de CW-C6500Ae en CW-C6500Pe van 25,4 mm tot 215,9 mm. Praktisch gezien kunnen deze ColorWorks-labelprinters alles afdrukken, van piepkleine etiketten voor flesjes met vloeistof voor elektronische sigaretten tot grote duurzame etiketten die geschikt zijn voor chemische vaten. Deze mediaflexibiliteit en de mogelijkheid voor on-demand digitaal afdrukken in vier kleuren (zelfs bij kleine labelformaten) maken het leven gemakkelijker voor tijdgevoelige bedrijven die veel SKU's moeten beheren.

"Dit ColorWorks-assortiment is ontwikkeld om een breed gebruikspotentieel te bieden", aldus Jacob Kallergis, Manager Product Management bij Epson Europe. "We zijn er zeker van dat gebruikers enorm zullen profiteren van de snelheid, controle, efficiëntie en flexibiliteit die wordt geboden, samen met een schat aan nieuwe ondersteunende functies. We zijn met name verheugd dat de modellen CW-C6000Pe en CW-C6500Pe (met peelers) kunnen worden gecombineerd met productielijnsystemen om één-op-één labels met variabele gegevens af te drukken en de achterkant te verwijderen. Wij geloven dat dit 's werelds eerste inkjetlabelprinter is die met een peeler is uitgerust en zowel etiketten kan afdrukken als het vel aan de achterkant kan verwijderen."

Samengevat bieden de ColorWorks CW-C6000Ae, CW-C6000Pe, CW-C6500Ae en CW-C6500Pe onder andere de volgende nieuwe en afwijkende functies:

  • Mediaflexibiliteit: mediabreedtes van 25,4 mm tot 215,9 mm.
  • Compact en eenvoudig in gebruik: alle activiteiten uitgevoerd vanaf de voorkant, waardoor op bedrijfsruimte kan worden bespaard. Rolvervanging is mogelijk vanaf de voorzijde, vanaf rechts en vanaf links.
  • Hoge resolutie met kleuraanpassing: goede afdrukkwaliteit, gebruik van ICC-profielen in de driver en steunkleurbeheer,
  • Afdrukken van alle etiketvormen: dankzij de beweegbare sensor. Een tweede keer voorsnijden is niet nodig.
  • Eenvoudige integratie: directe ondersteuning voor SAP, ESC/Label, Linux- en Mac-drivers
  • Geldbesparend: het is niet nodig om etiketten vooraf af te drukken. Druk af in full-colour op blanco etiketten
  • Integratie: Modellen met peeler-functionaliteit (Pe) passen naadloos in productielijnen
  • Bediening en onderhoud op afstand: beschikbaar via webinterface

Ga voor meer informatie over Epson tijdens de Label Expo 2019 naar http://www.epson.eu/labelexpo

De ColorWorks CW-C6000Ae, CW-C6000Pe, CW-C6500Ae en CW-C6500Pe zijn leverbaar vanaf 2019 december.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com