Amsterdam,
26
mei
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gigantische lichtshow op de muren van de Oude Stad van Jeruzalem

Samenwerking Epson en AVS levert indrukwekkkende projectieshow op

De muren van de Oude Stad van Jeruzalem zijn als nooit tevoren verlicht dankzij de krachtige EB-L25000U laserinstallatieprojectoren van Epson, tijdens het meest ambitieuze project ooit met deze modellen. Als onderdeel van een van de meest gewaagde audiovisuele projecten die ooit in Israël zijn vertoond, zijn twintig projectoren gesynchroniseerd om 4500 m² van de muren van de Oude Stad tot leven te brengen met kleurrijke geanimeerde beelden, terwijl honderd verlichte drones vormen en berichten creëren in de hemel boven het oude centrum.

Bij dit project, dat elke dag kan worden aanschouwd tussen de Jaffa Poort en de Habonim Tuinen, wordt de kracht van de nieuwste moderne technologie voor laserprojectie en drones gecontrasteerd met muren die daar al bijna vijf eeuwen staan. Het doel is om het verhaal van de stad te vertellen in levendige, kleurrijke beelden in het soort hete, stoffige omgeving dat een grote uitdaging kan vormen voor projectoren.

'Toen we werden benaderd om een van de grootste multimediaprojecten ooit in Israël te verzorgen, was het ons duidelijk dat we naast een heleboel verbeelding ook een hoeveelheid content en ideeën nodig hadden die alle bestaande grenzen zou doorbreken, plus natuurlijk de allernieuwste technologie', aldus Malki Shem-Tov, co-producent en gezamenlijk CEO van AVS, een van de grootste en meest gespecialiseerde leveranciers van multimediaoplossingen in Israël, die grote technische mogelijkheden en uitgebreide professionele ervaring inbracht, opgedaan tijdens vele grote evenementen.

Twintig projectoren en zes kilometer aan kabels

Naast de twintig Epson-projectoren zette AVS, met hulp van S.A. Systems Ltd., een strategische partner van Epson Israël, zes kilometer aan optische vezelkabel in voor het verzenden van de beelden naar de projectoren, tezamen met honderd hubs. 'Het eindresultaat dat de mensen in Israël te zien kregen tijdens de openingsavond en dat tot medio juli 2017 te bewonderen zal zijn, is het resultaat van twee maanden aan intensieve planning', aldus Lee Harrison, Development Manager voor professionele displays bij Epson Europe, die naar Israël afreisde om het project te overzien en advies te verlenen voor de uitvoer van dit bovenmaatse project.

'Het team van AVS, aangevoerd door de gezamenlijke CEO en technisch directeur Assaf Shem-Tov, koos voor de EB-L25000U, de krachtigste en meest geavanceerde laserprojector van Epson. Epson stapte daarmee een heel nieuw tijdperk van vaste projectie op zeer grote schaal binnen', vervolgt Harrison. 'Onze nieuwe toonaangevende projector, die al wordt gebruikt voor conferenties, evenementen in de buitenlucht en grootschalige shows in de gehele wereld, is lichter en kleiner dan de modellen van de concurrentie¹, maar biedt een zeer krachtige lichtbron van 25.000 lumen. Het is ook een zeer robuust model dat bestand is tegen allerlei omgevingsgevaren, wat natuurlijk heel belangrijk is als het non-stop moet werken bij een hitte van 35 graden Celsius en grote hoeveelheden stof, zoals in Jeruzalem.'

Een duurzame oplossing voor de lastigste omgevingen

Volgens Oren Fleisher, CEO van Epson Israël, betekenen de nieuwe laserprojectoren een grote sprong vooruit in prestaties, en versterken ze ook de leidende positie van het bedrijf op de projectiemarkt. Hij zegt: 'Epson is door Futuresource² als de wereldwijd toonaangevende projectorfabrikant aangemerkt. Dit leiderschap op de markt nemen we uiterst serieus, want de concurrentie komt van alle kanten op ons af. Een groot deel van ons succes is te danken aan onze leidende rol als wereldwijde innovator. Ons doel, dat nog eens wordt benadrukt door dit project, is verder te gaan dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden, en onmogelijk geachte oplossingen te vinden. Vervolgens gaan we met die oplossingen nog een stap verder, waarbij we voortdurend luisteren naar wat onze klanten van ons willen.'

De duurzame en betrouwbare EB-L25000U is uitermate geschikt voor de hete en stoffige omstandigheden waarin het apparaat zijn werk moest doen. Bovendien bleek het eenvoudig te installeren dankzij een geoptimaliseerd koelsysteem waarmee de projector kan worden geïnstalleerd en kan projecteren vanuit elke willekeurige hoek, en de combinatie van het robuuste buizenframe en de stevige structuur van de onderplaat, waardoor schade door schokken bij vervoer en installatie kan worden voorkomen. Daarnaast levert de constructie met een verzegelde optische eenheid en een anorganisch fosforwiel 20.000 uur aan betrouwbare werking³ zonder enige behoefte aan onderhoud. Dit betekent dat organisatoren van festivals zoals dit, de projector kunnen 'installeren zonder omkijken', omdat ze kunnen beschikken over de gemoedsrust van non-stop, probleemloze prestaties.

---
¹ Met ingang van september 2016.
² Grootste marktaandeel in verkochte eenheden voor projectoren van 500 lumen en hoger. Onderzoek uitgevoerd door Futuresource Consulting Limited in de periode van 2001 tot 2016.
³ Geschatte tijdsduur totdat de helderheid met 50% afneemt vanaf het moment van ingebruikname. Gemeten met versnellingstest bij aangenomen aanwezigheid van 0,04 - 0,20 mg/m3 aan fijnstof. Tijd is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en -omgevingen.

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 72000 werknemers in 88 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.
www.global.epson.com

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1750 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2016 een omzet van 1.7 miljard euro.
www.epson.eu

Ecologische visie 2050
http://eco.epson.com/