24
April
2019
|
15:49
Europe/Amsterdam

Meet the team: Matteo Poropat

För tre månader sedan klev Matteo Poropat in i rollen som Senior Partner Manager på Epson. Hur har hans första tid på Epson varit? Och vad tycker han om att göra på fritiden? Läs vidare för att lära känna Matteo lite bättre!

Hej Matteo! Hur är läget?

Det är bara bra!

Vad gjorde du innan du började på Epson?

Jag arbetade på Ricoh i nästan åtta år, som storkundsansvarig inom offentlig sektor. Det var väldigt spännande att jobba mot just offentlig sektor och få inblick i hur tekniken faktiskt används i till exempel skolan.

Hur har din första tid på Epson varit? Vad är viktigast för dig i din nuvarande roll?

Den har varit intensiv – mycket att lära och ta in! Jag arbetar med kanalen istället för mot slutkund vilket är nytt. Samtidigt känner jag mig väldigt bekväm med produkterna eftersom jag har arbetat med liknande produkter tidigare.

Det viktigaste för mig i min nuvarande roll är att sprida Epsons budskap. Det är också viktigt för mig att utveckla relationerna med våra nuvarande återförsäljare och bygga nya relationer. Jag ser verkligen fram emot att besöka våra lokala återförsäljare.

Vad är det mest spännande som händer på Epson just nu?

Epson är inne i en otroligt expansiv fas och vi storsatsar inom alla affärsområden, i hela Norden. Detta är såklart jättespännande. Jag tror stenhårt på satsningen, och det är extremt kul att jobba med produkter som faktiskt är bäst i klassen.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag tycker om att träna, allt från gym och crossfit, till fotboll. Jag försöker också resa så ofta jag kan, gärna med barnen, och till varmare breddgrader. Mexiko och Miami är favoriter.

Du är på väg till jobbet, det regnar och du har glömt paraplyet hemma. Dessutom är tunnelbanan sen. Vad gör du för att vända en dålig start på dagen?

Jag tar en paus och återhämtar mig. Jag lägger de tråkiga eller jobbiga arbetsuppgifterna åt sidan ett tag och fokuserar på de roliga uppgifterna istället. Då brukar det bli kanon!

Epson värdesätter hållbarhet – vad gör du personligen för att värna om vår planet?

Jag försöker dra mitt strå till stacken, genom att till exempel ta videosamtal istället för att resa till möten och källsortera och så vidare.