Zagreb,
01
listopad
2020
|
14:13
Europe/Amsterdam

Monna Lisa 8000, novi standard za kvalitetu ispisa na tekstilu

Novi osnovni model iz linije Monna Lisa je ML-8000 koji dolazi s 8 najnovijih PrecisionCore ispisnih glava. ML-8000 ima snagu i performanse najsuvremenijih Epson tintnih pisača i proizvodnih tehnologija svjetske klase, sve u jednom uređaju.

Pionir tehnologije digitalnog ispisa na tekstil, Epson je najavio model ML-8000 – ulazni model iz asortimana Monna Lisa koji kombinira performanse i lakoću upotrebe kako bi zadovoljio potrebe tržišta digitalnog ispisa na tekstil, kao što su fleksibilnost i održivost. Dolazi s 8 najnovijih PrecisionCore ispisnih glava i doseže uobičajenu brzinu ispisa od 155 kvadratnih metara na sat (600x600 dpi – 2 pass*1).

Model ML-8000 je digitalni tekstilni pisač iduće generacije s visokom kakvoćom ispisa, produktivnosti, stabilnim radom s minimalnim zastojima, te omogućava jednostavno rukovanje koje je pristupačno cijenom, što ga čini idealnom za tvrtke koje se žele prebaciti na digitalni ispis.

Visoka kvaliteta ispisa i produktivnost

Superiorna kvaliteta slike na modelu ML-8000 je omogućena od Epsonovih ispisnih glava visoke kvalitete, Epsonove ekskluzivne tehnologije Microweave i lookup table (LUT) , a nova unaprijeđena tehnologija Multi-Layer Halftone (MLHT), koja randomizira uzorak točkastih tonova na svakom sloju, smanjuje degradaciju slike koju prouzroči neusklađenost točkica. Dynamic Alignment Stabilizer (DAS) tehnologija također osigurava stabilnu kakvoću ispisa tako što kontrolira valne oblike na svakom čipu ispisne glave za bolju preciznost raspoređivanja točkica i veću ujednačenost gustoće točkica. Pisač ML-8000 također ima značajku simetričnog rasporeda boje za konzistentne redove preklapanja u boji tijekom dvosmjernog niskopropusnog ispisa, dok Accurate Belt Position Control (ABPC) tehnologija automatski prepoznaje udaljenost za unos na remen kako bi se osigurao vrlo precizan unos tkanine. Rezultat toga je optimalna kvaliteta i brzina, s izvrsnom reprodukcijom gradacije u boji, finih detalja i kompleksnih geometrijskih uzoraka.

Stabilan rad s minimalnim zastojima

Stabilan rad s nikad do sada viđenom lakoćom rukovanja se ostvaruje s unaprijeđenim mehanizmima čišćenja i automatskim funkcijama prilagodbe. Sustav raspuhivanja paperja miče paperje s površine tkanine prije nego uđe u dio za ispis, a sustav za uklanjanje maglice od tinte pomaže u suzbijanju prianjanja maglice na površinu mlaznica. Nozzle verification technology (NVT) pronalazi točkice koje nedostaju koje mogu dovesti do začepljenja mlaznica i prilagođava ispuštanje tinte kako bi se održavala kvaliteta slike, te smanjile graške prilikom ispisa. Rola brisača tkanine koja se lako mijenja kontinuirano i automatski briše i čisti mlaznice ispisne glave, time smanjujući dnevnu potrebu za ručnim održavanjem. Velika preciznost tehnologije raspoređivanja ispisne glave dopušta korisniku brzu zamjenu glave. Zahvaljujući funkciji automatske kalibracije ugrađene RGB kamere, operateri mogu izvršiti zamjenu ispisne glave uključujući prilagodbe unutar 30 minuta. Epson Remote Monitoring System (praćenje 24/7) omogućuje brzu intervenciju zbog potencijalnih problema, što umanjuje zastoje i pozive serviserima.

Lagano rukovanje

Lakoća upotrebe se dodatno olakšava pomoću LCD zaslona na dodir od 9 inča koji prikazuje trenutačno stanje pisača, uputstva za rukovanje, uobičajene postupke održavanja i razinu tinte u dvostrukim spremnicima od 10 litara ili spremnicima od 3 litre visokog kapaciteta što omogućava proizvodnju bez prekida.

Ekološka tinta GENESTA

Epson GENESTA tinte su dostupne u Acid, Reactive, Disperse i Pigment formulacijama u vakumiranom rasplinutom pakiranju. Posjeduju ECO PASSPORT certifikat kako bi poštovale svjetski prepoznate standarde ekološki prihvatljivih tekstilnih ispisa. Dodatno, Acid tinta je bluesign® odobrena, dok su Reactive i Pigment tinte GOTS odobrene od strane organizacije ECOCERT.

Monna Lisa je srce high-tech sveukupnog rješenja Monna Lisa je high-tech sveukupno rješenje – cjelovit i integrirani sustav koji pruža maksimalnu pomoć tijekom proizvodnog ciklusa. Samo je jedan dobavljač za sve komponente: ispisne glave, tintu, prije i poslije kemijskog tretmana i inženjersku podršku.

ML-8000 glavne značajke:

  • Ispisne glave: 8 Epson PrecisionCore ispisnih glava. MicroTFP ispisni čip najnovije generacije kombinira kvalitetu, preciznost i brzinu.
  • Produktivnost: Uobičajena brzina ispisa od 155 m2/h (600x600 dpi – 2 pass*1)

Maksimalna brzina ispisa: do 250 m2/h (300x600 dpi; 1 pass*2)

  • Rezolucija: do 1200 dpi.
  • Širina: 180 cm.
  • Boje tinti: 8.
  • Tipovi tinte: Genesta Acid, Reactive, Disperse i Pigment. Genesta tinte na bazi vode dopuštaju preciznu i brzu isporuku boje na tkaninu. Genesta tinte postižu najvišu kakvoću na bilo kojoj vrsti tkanine.
  • Kapaciteti spremnika za tintu: 10 ili 3 litre.

(*1: S 300x300dpi 4 Half Tone sloja, *2: S 300x300dpi 2 Half Tone sloja)

O F.lli Robustelli i For.TexMonna Lisa projekt je rezultat suradnje između F.lli Robustelli za dizajniranje stroja, For.tex za razvoj tinte i Epsona za Epsonovu tehnologiju ispisa.Osnovana u Villa Guardia (Como, Italy) 1950-ih godina, F.lli Robustelli je tvrtka u 100% vlasništvu tvrtke Epson Italia. Oni su osmislili prvi stroj za digitalni ispis na tekstil koji radi na Epsonovoj ispisnoj tehnologiji.Osnovana u Fino Mornasco, (Como, Italy), For.Tex je tvrtka u 100% vlasništvu tvrtke Epson Italia. For.Tex je izabran za razvijanje tinti za projekt Monna Lisa i Genesta tinte.

Za više informacija:

Ana Bajagić

Marketing & PR, Epson Italia spa, ogranak Beograd d.o.o. 

E-mail: ana_bajagic@epson.it