Amsterdam,
30
september
2020
|
08:30
Europe/Amsterdam

Monna Lisa 8000: de nieuwe norm in beeldkwaliteit voor textielprinten

De ML-8000 is het nieuwe instapmodel in de Monna Lisa-serie met acht nieuwe PrecisionCore-printkoppen. De printer combineert de kracht en prestaties van Epson’s nieuwste inkjetprint- en fabricagetechnologieën in één product.

Epson, pionier op het gebied van digitale textielprinttechnologie, introduceert de ML-8000 - het instapmodel in de Monna Lisa-serie, dat prestatie en functionaliteit combineert om flexibiliteit en duurzaamheid aan de digitale textielmarkt te leveren. Met zijn acht nieuwe PrecisionCore-printkoppen haalt de ML-8000 een gemiddelde printsnelheid van 155 vierkante meter per uur (600x600 dpi - 2 pass*1).

De ML-8000 is een innovatieve digitale textielprinter die uitblinkt op het gebied van printkwaliteit, productiviteit, en stabiliteit met minimale uitvaltijd. De eenvoudige bediening en de betaalbare prijs maken het de ideale printer voor bedrijven die digitaal willen gaan printen.

Hoge printkwaliteit en productiviteit

Dankzij de hoogwaardige printkoppen van Epson, levert de ML-8000 een superieure beeldkwaliteit. Epson’s exclusieve Microweave en Lookup Table (LUT)-technologieën verminderen banding en korreligheid, en de geavanceerde nieuwe Multi-Layer Halftone-technologie (MLHT), die het halftoonpatroon op elke laag randomiseert, vermindert beelddegradatie als mogelijk gevolg van een verkeerde plaatsing van de druppels. Dynamic Alignment Stabilizer (DAS)-technologie zorgt voor een stabiele printkwaliteit door golfvormen op elke afzonderlijke printkopchip te regelen. Dit zorgt voor een hogere nauwkeurigheid van de druppelplaatsing en een meer uniforme druppeldichtheid bij elke doorgang. De ML-8000 beschikt bovendien over symmetrische kleuruitlijning voor een consistente volgorde van kleuroverlapping bij bi-directioneel low-pass-printen. De Accurate Belt Position Control (ABPC)-technologie detecteert automatisch de invoerafstand voor een zeer nauwkeurige textieldoorvoer. Het resultaat is optimale kwaliteit en snelheid, met een superieure reproductie van kleurgradaties, kleine details en complexe geometrische patronen.

Betrouwbaar met minimale uitvaltijd

De geavanceerde reinigingsmechanismen en geautomatiseerde afstelfuncties zorgen voor betrouwbaarheid en een ongekend hoge beschikbaarheid voor gebruik. Een pluizensysteem blaast pluisjes van het stofoppervlak voordat ze in het printgebied terechtkomen en een extractiesysteem voorkomt dat inktnevel zich aan het oppervlak van de spuitmond hecht. De nozzle-verificatietechnologie (NVT) detecteert ontbrekende punten die wijzen op verstopping van de spuitmond en past de inkttoevoer aan om de beeldkwaliteit te behouden en printfouten te verminderen. Een eenvoudig te vervangen stoffen wisserrol veegt continu en automatisch de spuitopeningen van de printkop schoon, wat resulteert in minder handmatig onderhoud. De nauwkeurige uitlijningstechnologie van de printkoppen zorgt ervoor dat operators de printkoppen snel kunnen vervangen. De automatische kalibratiefunctie door een RGB-camera zorgt ervoor dat vervanging, inclusief aanpassingen, slechts 30 minuten in beslag neemt. Met het Epson Remote Monitoring System (24/7 bewaking) kan snel worden gereageerd op mogelijke problemen, waardoor uitvaltijd en serviceoproepen worden verminderd.

Eenvoudige bediening

Het gebruiksgemak wordt nog verder verhoogd door een 9-inch LCD-touchscreen dat de printerstatus, de gebruiksinstructies en de onderhoudsprocedures weergeeft. Dankzij de dubbele 10-liter of 3-liter inktpatronen, die tijdens gebruik te vervangen zijn, wordt een ononderbroken productie mogelijk.

Milieuvriendelijke GENESTA-inkt

Epson GENESTA-inkten zijn verkrijgbaar in Acid, Reactive, Disperse, and Pigment formules in een ontgaste vacuümverpakking. Ze zijn ECO PASSPORT-gecertificeerd en voldoen aan wereldwijd erkende normen voor milieuvriendelijke textieldruk. Bovendien is Acid inkt bluesign®-goedgekeurd en zijn de Reactive en Pigment inkten GOTS-goedgekeurd door ECOCERT.

Het hart van een hoogtechnologische totaaloplossing

Monna Lisa vormt het hart van een hoogtechnologische totaaloplossing: een compleet en geïntegreerd systeem dat maximale ondersteuning biedt tijdens de hele productiecyclus. Er is één leverancier voor alle componenten: printkop, inkt, chemische behandeling voor en na het printen en technische ondersteuning.

Belangrijkste specificaties van de ML-8000:

 • Printkoppen: acht Epson PrecisionCore-printkoppen. De nieuwste generatie MicroTFP-printchips combineren kwaliteit, nauwkeurigheid en snelheid.
 • Productiviteit:
  • gemiddelde printsnelheid van 155 sqm/h (600x600 dpi – 2 pass*1)
  • maximale printsnelheid: tot 250 sqm/h (300x600 dpi; 1 pass*2)
 • Resolutie: tot 1200 dpi
 • Breedte: 180 cm
 • Inktkleuren: 8
 • Inktsoorten: Genesta Acid, Reactive, Disperse en Pigment. Genesta-inkten op waterbasis zorgen voor precisie en kleurechtheid in textielprints. Genesta-inkten zorgen voor de hoogste kwaliteit op elk type stof.
 • Inktcapapciteit: 10 of 3 liter

(*1: met 300x300dpi 4 halftoonlagen, *2: met 300x300dpi 2 halftoonlagen)

 

Over F.lli Robustelli en For.Tex

Het Monna Lisa-project komt voort uit een samenwerking tussen F.lli Robustelli voor product engineering, For.tex voor de ontwikkeling van inkt en Epson voor de Epson-printtechnologie. F.lli Robustelli, opgericht in Villa Guardia (Como, Italië) in de jaren 50, is een bedrijf dat 100% eigendom is van Epson Italia. Ze ontwikkelden de eerste digitale textieldrukmachine op basis van de afdruktechnologie van Epson. For.Tex, opgericht in Fino Mornasco, (Como, Italië), is een bedrijf dat 100% eigendom is van Epson Italia. For.Tex ontwikkelde de inkten voor het Monna Lisa-project en voor Genesta-inkt.

 

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com