Ljubljana,
01
Oktober
2020
|
14:23
Europe/Amsterdam

Monna Lisa 8000 predstavlja nov standard kakovosti tiska na blago

Tiskalnik ML-8000 je nov vstopni model družine Monna Lisa in ima vgrajenih 8 najnovejših tiskalniških glav PrecisionCore. ML-8000 zagotavlja izjemne zmogljivosti in kakovost izpisa, saj premore najnovejše Epsonove brizgalne tehnologije.

Epson, pionir tehnologije digitalnega tiska na blago in tekstil, je najavil tiskalnik ML-8000 – nov vstopni model iz družine tiskalnikov Monna Lisa, ki združuje zmogljivosti in uporabnost, katere zahteva trg digitalnega tiska na blago, kjer v ospredje stopata prilagodljivost in trajnost. Opremljen z 8 najnovejšimi tiskalniškimi glavami PrecisionCore, ML-8000 dosega tipično hitrost tiskanja 155 kvadratnih metrov na uro (v ločljivosti 600x600 dpi - 2 prehoda*1).

ML-8000 je digitalni tiskalnik na blago nove generacije, ki se ponaša z visoko kakovostjo tiska, produktivnostjo, stabilnim delovanjem z minimalnimi prekinitvami in omogoča enostavno upravljanje po dostopni ceni, zaradi česar je idealen tiskalnik za podjetja, ki želijo opraviti prehod na področje digitalnega tiska.

Visoka kakovost izpisa in produktivnostVrhunsko kakovost izpisa ML-8000 zagotavlja z uporabo najnovejših Epsonovih tiskalniških glav. Epsonova ekskluzivni tehnologiji Microweave in LUT (ang. lookup table) zmanjšata zrnatost in sledi ob barvnih prehodih, napredna nova večplastna tehnologija (MLHT), ki naključno razdeli vzorec poltonov na vsaki plasti, pa zmanjšuje poslabšanje slike zaradi neusklajenosti brizganja kapljic. Tehnologija dinamičnega stabilizatorja poravnave (DAS) zagotavlja stabilnost in visoko kakovost tiskanja z nadzorom valovanja na vsakem čipu tiskalniške glave za večjo natančnost namestitve kapljic in bolj enakomerno gostoto kapljic pri vsakem prehodu. ML-8000 ima vgrajeno tehnologijo za simetrično poravnavo barv za dosledno zaporedje barvnih prekrivanj med dvosmernim nizkoprehodnim tiskanjem, tehnologija natančnega nadzora položaja traku (ABPC) pa samodejno zazna razdaljo podajalnega traku in zagotovi zelo natančno podajanje tkanine. Rezultat sta optimalna kakovost in hitrost tiskanja z vrhunsko reprodukcijo barvnih gradacij, drobnih detajlov in zapletenih geometrijskih vzorcev.

Stabilno delovanje z minimalnimi prekinitvami

Stabilno delovanje z izjemno uporabnostjo je doseženo z naprednimi čistilnimi mehanizmi in samodejnimi funkcijami prilagajanja tiskanja in medija. Poseben sistem odstranjuje puh in drugo manjšo umazanijo s površine tkanine, preden ta vstopi v območje tiskanja, sistem za odstranjevanje črnilne meglice pa preprečuje, da bi del črnila umazal površino šobe. Tehnologija preverjanja šob (NVT) zazna morebiten manko kapljic, kar kaže na zamašitev šobe, in prilagodi dovajanje črnila, da ohrani kakovost slike in zmanjša napake pri tiskanju. Rola iz blaga neprekinjeno ter samodejno briše šobe tiskalne glave, kar zmanjša potrebo po vsakodnevnem ročnem vzdrževanju tiskalnika. Visoka natančnost tehnologije poravnave tiskalnih glav pa uporabniku omogoča hitro zamenjavo glave. Zahvaljujoč funkciji samodejnega umerjanja s kamero RGB lahko uporabnik zamenja tiskalniške glave, vključno s prilagoditvami, že v 30 minutah. Epsonov sistem za daljinsko spremljanje delovanja tiskalnika (v načinu 24/7) omogoča hiter odziv na morebitne težave, zmanjšuje čas prekinitev in število klicev v servis.

Enostavno upravljanje

Enostavnost rabe je izboljšana z 9-palčnim LCD-zaslonom na dotik, ki prikazuje trenutno stanje tiskalnika, navodila za uporabo in redne postopke vzdrževanja. Dvojne 10-litrske ali 3-litrske kartuše s črnilom z veliko kapaciteto pa omogočajo dolgotrajno neprekinjeno tiskanje.

Okolju prijazno črnilo GENESTA

Črnila Epson GENESTA so na voljo v različicah Acid, Reactive, Disperse ter Pigment, zaščitena v vakuumskem pakiranju. Vsa črnila imajo certifikat ECO PASSPORT, ki potrjuje, da ustrezajo svetovno priznanim standardom za okolju prijazno tiskanje tekstila. Poleg tega je črnilo Acid odobreno s strani bluesign®, črnili Reactive in Pigment pa s strani organizacij GOTS in ECOCERT.

Monna Lisa je srce visokotehnološke rešitveTiskalnik Monna Lisa je srce visokotehnološke rešitve – celovitega in integriranega sistema, ki nudi največjo pomoč v celotnem delovnem ciklu. Za vse komponente skrbi en sam dobavitelj: tiskalniške glave, črnila, kemično obdelavo pred in po tiskanju ter inženirsko podporo.

ML-8000 ključne lastnosti:

  • Tiskalniške glave: 8 Epson PrecisionCore tiskalniških glav. Najnovejša generacija čipa MicroTFP prinaša kombinacijo kakovosti izpisa, natančnosti in hitrosti.
  • Produktivnost: tipična hitrost tiskanja 155 m2/h (600x600 dpi – 2 prehoda*1)

največja hitrost tiskanja: do 250 m2/h (300x600 dpi; 1 prehod*2)

  • Ločljivost: do 1200 dpi.
  • Širina: 180 cm.
  • Število barv črnila: 8.
  • Vrste črnil: Genesta Acid, Reactive, Disperse in Pigment. Črnila Genesta na vodni osnovi omogočajo natančnost in obstojnost barv na blagu. Črnila Genesta dosežejo najvišjo kakovost pri katerikoli vrsti blaga.
  • Kapaciteta črnila: 10 ali 3 litre.

(*1: ločljivost 300x300dpi s 4 poltoni, *2: ločljivost 300x300dpi z 2 poltonoma)

O podjetjih F.lli Robustelli in For.TexProjekt Monna Lisa je rezultat partnerstva med podjetji F.lli Robustelli, ki skrbi za produktno inženirstvo, For.tex je zadolžen za razvoj črnil in Epson za razvoj tehnologije tiskanja.

Podjetje F.lli Robustelli je bilo ustanovljeno v mestu Villa Guardia (Como, Italija) v petdesetih letih prejšnjega stoletja in je v 100-odstotni lasti Epson Italia. Izdelalo je prvi digitalni tiskalnik na blago, ki je temeljil na Epsonovi brizgalni tehnologiji.

For.Tex s sedežem v kraju Fino Mornasco (Como, Italija) je podjetje v 100-odstotni lasti podjetja Epson Italia. For.Tex je bil izbran za razvoj črnil za projekt Monna Lisa in črnil Genesta.

 

Več informacij:

Ana Bajagić

Marketing & PR, Epson Italia spa, ogranak Beograd d.o.o. 

E-mail: ana_bajagic@epson.it