23
listopad
2017
|
05:00
Europe/Amsterdam

Na koji će način tehnologija promijeniti naše radno mjesto?

Istraživanje pokazuje da radnici očekuju kako će im napredak tehnologije donijeti manje stresa, a više fleksibilnosti i kreativnosti na radnim mjestima, no jesu li za njega spremni?

Epson rado istražuje utjecaj tehnološke transformacije na radna mjesta. Novo istraživanje jasno otkriva razmjere tog utjecaja. U našem prvom blogu na tu temu, „Na koji će način tehnologija promijeniti poslovanje?” istražili smo na koji način europski radnici očekuju da će se poslovanje mijenjati tijekom idućeg desetljeća i na koji bi se način tvrtke za to trebale pripremiti. U ovom članku nastavljamo istraživati utjecaj tih promjena na pojedinačne zaposlenike i njihove svakodnevne zadatke. Jasno je vidljivo da europski radnici razmišljaju o utjecaju tehnologije.  Gotovo polovica njih (48 %) vjeruje kako će tehnologija izravno promijeniti njihovo radno mjesto, a 6 % smatra kako njihovo će njihovo radno mjesto do kraja desetljeća prestati postojati. Taj stav posljedica je ozbiljnih globalnih upozorenja. Svjetski gospodarski forum u svom je izvješću iz 2016. procijenio kako bi neto gubitak prouzročen robotičkom automatizacijom određenih radnih mjesta do 2021. godine mogao dosegnuti iznos od čak 5,1 milijuna u 15 globalnih gospodarstava.1 Jesu li, dakle, zaposlenici s pravom zabrinuti?

Učinkovitost radnih mjesta

Izbjegnemo li zamku gledanja na tehnologiju samo kao na prijetnju radnim mjestima, uvidjet ćemo nove mogućnosti koje ona donosi, predstavljene u sklopu našeg istraživanja. Unatoč pesimističnim medijskim naslovnicama koje ističu gubitke radnih mjesta, među radnom snagom vlada optimističan pogled na razvoj radnih mjesta pod utjecajem tehnologije. Trećina europske radne snage smatra da će, zahvaljujući tehnologiji, na poslu postati učinkovitiji i produktivniji te da će im ona omogućiti veću preciznost i analitičnost. Zaposlenici u proizvodnim i maloprodajnim djelatnostima vjeruju kako će upravo poboljšana učinkovitost za njih predstavljati najveću prednost. Međutim, ne očekuje se samo unaprjeđenje učinkovitosti, već i same prirode radnih mjesta.  Primjerice, 21 posto zaposlenika smatra kako će tehnološka transformacija otvoriti mogućnosti za veću kreativnost na radnim mjestima.

Komunikacija na radnom mjestu koje se neprestano mijenja

Naša poslovna okruženja također će proći kroz promjene. Gotovo polovica ispitanika vjeruje da će se povećati nadzor i kontrola, no i fleksibilnost na radnim mjestima, od čega njih 38 posto smatra kako će napredak tehnologije donijeti fleksibilnije radno vrijeme. S druge strane, samo 19 posto ispitanika vjeruje da će njihov posao postati naporniji i zahtjevniji te pritom naglašava kako očekuju bolju raspodjelu radnog i slobodnog vremena. Dobra komunikacija bit će ključna za transformaciju poslovnog okruženja. Svega 62 posto zaposlenika trenutno smatra kako je komunikacija njihovih organizacija po pitanju tehnoloških promjena dobra ili izvrsna. Taj postotak dalje pada na svega 57 posto kada se radi o komunikaciji po pitanju pojedinačnih radnih mjesta. Nadalje, svega 54 posto ispitanika smatra kako njihove organizacije dobro ili izvrsno u donošenje odluka uključuju one zaposlenike koje najviše pogađa tehnološki napredak. To znači da gotovo polovina poduzeća sa svojim zaposlenicima ne uspijeva pravilno komunicirati o ključnim promjenama koje donosi tehnologija.

Ključna je priprema

Ako organizacije žele iskoristiti prednosti tehnološke transformacije, potrebno za nju pojedinačno pripremiti radnike. Svega 65 posto ispitanika smatra da njihova organizacija dobro obučava zaposlenike za uporabu tehnologije, a njih svega 47 posto misli da njihove organizacije dobro provode prekvalifikaciju osoblja koje se pokaže tehnološkim viškom. S obzirom da 60 posto europskih zaposlenika smatra da su njihove organizacije dobre ili izvrsne u regrutiranju novih zaposlenika, naše istraživanje pokazuje kako će u budućnosti vještine biti potrebno stjecati, a ne samo razvijati. U radnom okruženju koje se neprestano mijenja, poticati zaposlenike na prilagodbu i stjecanje odgovarajućih novih vještina može se pokazati ključnim za razvoj pozitivnog poslovanja.

Želite li doznati više?

Potpuno izvješće sadrži sve uvide, možete ga preuzeti ovdje

1 http://www.reuters.com/article/us-davos-meeting-employment-idUSKCN0UW0NV