Amsterdam,
27
maart
2017
|
14:24
Europe/Amsterdam

Nederlandse werknemers bijzonder tevreden

​Positief lentenieuws in ietwat grimmige tijden: uit onderzoek dat Epson liet uitvoeren onder Europees kantoorpersoneel, blijkt dat Nederlanders bijzonder tevreden zijn over hun werk en over de balans tussen hun werk en hun privéleven.

Onderzoeksbureau Coleman Parkes Research voerde in opdracht van Epson een productiviteitsonderzoek uit onder 2400 Europese werknemers uit het MKB, waarvan 200 uit Nederland afkomstig waren. Aandachtsgebieden waren printergebruik en productiviteit, de houding ten opzichte van CSR (Corporate Social Responsibility) en de balans tussen werk en privéleven. Uit dat laatste onderwerp kwam een vrolijk stemmend beeld naar voren: we zijn over het algemeen bijzonder blije werknemers.

Koplopers in Europa
Maar liefst 83% van de respondenten gaf aan dat de verhouding tussen werk en privé goed was. Daarmee staat Nederland op de derde plaats binnen Europa, maar ook in de rest van Europa is deze balans goed op orde voor gemiddeld 82% van de ondervraagden. 88% van het Nederlandse MKB-personeel gaf bovendien aan over het algemeen tevreden te zijn over het werk en over de werkplek. Ook hier scoren we iets hoger dan het Europese gemiddelde van 86%.