Amsterdam,
23
mei
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe A3 en A4 zakelijke inkjetseries komen tegemoet aan de hoge eisen van drukke werkgroepen

De zwart-wit-serie kan 40.000 pagina's afdrukken, het hoogste inktrendement in zijn segment

Epson heeft twee nieuwe modellenreeksen van de WorkForce Pro MFP en printers voor drukke kantoren aangekondigd. Hiermee maakt Epson zijn kenmerkende inkjettechnologie, met zijn lage milieubelasting, minder interventie en hoge productiviteit, beschikbaar voor kleine werkgroepen waarin behoefte bestaat aan A3-en A4-afdrukmogelijkheden. De WF-C8690, WF-C8610 en WF-C8190 bieden in dit segment betere prestaties voor afdrukken op A3-formaat, terwijl de WF-M5799DWF, WF-M5299DW en WF-M5298DW geschikt zijn voor snel en betrouwbaar afdrukken in zwart-wit op A4-formaat, met hoog rendement en lage totale eigendomskosten (TCO).

Oscar van der Linden, Country Manager Epson Nederland, zegt: 'Deze inkjetprinters bieden meer waar voor hun geld dan laserprinters en besparen geld, tijd en energie met de vele functies voor zakelijke productiviteit en document management. Ze zijn speciaal ontworpen om de milieu-impact te beperken, gebruikersinterventie te verminderen en de workflow te stroomlijnen, zonder de allesbepalende kostenbesparingen uit het oog te verliezen. Dankzij de minimale gebruikersinterventie en milieuvoordelen zijn deze apparaten ideaal voor diverse verticale markten, zoals het onderwijs, de gezondheidszorg, de openbare sector en detailhandel, om te voldoen aan zowel printbehoeften en de CSR-vereisten.'

Voor zakelijke klanten die behoefte hebben aan A3-afdrukmogelijkheden, maar niet het hoge afdrukrendement van Epson's Enterprise- of RIPS-systemen nodig hebben, is de WF-C8000-serie ideaal. Met deze printers worden de dagelijkse A4-documenten snel afgedrukt, met een 'first-page-out-time' (FPOT) van slechts 5,5 seconden. Daarnaast maken ze een breed scala van toepassingen mogelijk voor A3-documenten, zoals de interne productie van folders, concept-brochures om te proeflezen, Excel-spreadsheets, bouwplannen, werkbladen voor klaslokalen, boekjes en veel meer.

Tegelijkertijd voldoet de WF-M5000-serie aan de behoeften van bedrijven die een degelijke oplossing nodig hebben voor afdrukken in zwart-wit, met een concurrerende TCO voor gebruik in kleine werkgroepen met hoge afdrukvolumes. Het indrukwekkende inktrendement tot 40.000 pagina's, het hoogste in dit segment, 1 draagt bij aan de lage TCO, terwijl gebruikersinterventie tot een minimum beperkt blijft. Dit leidt niet alleen tot een verhoging van de productiviteit, maar het hittevrije en contactloze afdrukproces levert bovendien een grote mediaflexibiliteit.

Afdrukken met deze modellen kost minimaal 90% minder energie dan afdrukken met vergelijkbare laserprinters 2 , wat bijdraagt aan de vermindering van de milieu-impact en zorgt voor een lagere energierekening voor de gebruiker. En daarnaast blijft de printer nog steeds een first-page-out-time leveren van 4,8 seconden, sneller dan vergelijkbare lasermodellen 3 .

Beide printerseries zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijk gebruik en bieden software en features die voldoen aan de behoeften van diverse gebruikers. Hulpprogramma's en software zoals Epson Print Admin, Document Capture Pro 4 en Epson Device Admin voegen extra functionaliteit toe en hebben meer te bieden dan alleen afdrukken en scannen. Dankzij Epson Open Platform 5 en onze samenwerking met ISV's kunnen we nog meer oplossingen bieden, zoals PaperCut print management software.

KenmerkenWF-C8690WF-C8610WF-C8190
Afdruksnelheid tot 34 ppm in zwart-wit en kleur (24 ppm ISO)
PDL, inclusief geavanceerde PCL 5- en 6-instellingen (offset, blanco pagina overslaan, lettertype) en PostScript 3 
GDI  
MFP/SFPMFPMFPSFP
Maximum papiercapaciteit van 1835 vellen
Minder wachttijd met een FPOT van 5,5 seconden (in gereed-modus)
Verbruiksartikelen: groot inktpatroon voor zwart, tot 11.500 pagina's / voor kleur tot 8000 pagina's 
Epson Connect
Gigabit Ethernet / Wi-Fi Direct / NFC
Scannen naar e-mail, FTP en netwerkmappen zonder pc 
Automatisch dubbelzijdig afdrukken
Webconfiguratie
Ondersteuning voor LDAP-adresboeken 
Direct afdrukken en scannen vanaf USBAlleen afdrukken
Stand-alone omgekeerde volgorde vanuit mainframe – rangschikt de afdruktaken die via verouderde mainframes zijn verzonden opnieuw en correct
PrecisionCore-technologie
Automatische dubbelzijdige documentinvoer (ADF) 
1-pass dubbelzijdig scannen met ADF 
Miniatuurrapport voor fax 
Gebruiksvriendelijk kleurenaanraakscherm van 5 inch2.4 inch
Voldoet aan ENERGY STAR-normen
KenmerkenWF-M5799DWFWF-M5299DWWF-M5298DW
Multifunctioneel apparaat (MFP)  
Monofunctioneel apparaat (SFP) 
PrintertaalPCL/PSPCL/PSPCL/PS
Multi-pass scannen met hoge snelheid tot 24 ppm (in zwart-wit en kleur)
High-speed multi-pass scan 24ipm (Mono & Colour)  
Laag stroomverbruik wanneer in bedrijf25W25W25W
Geschikt voor Epson Open Platform  
Geschikt voor Epson Print Admin
DuraBrite Ultra-pigmentinkten
Standaard papierinvoer voor 330 vellen, max. papierinvoer voor 830 vellen met optionele papierlade (80 g/m²)Standard/max 331
 
1. Geschat rendement. Het daadwerkelijke rendement kan variëren afhankelijk van de afgedrukte afbeeldingen en de gebruiksomstandigheden. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/pageyield. Vergeleken met de 20 best verkochte zwart-witlaserprinters in West-, Midden- en Oost-Europa, met een afdruksnelheid van 21 tot 45 pagina's per minuut, zoals vastgesteld door IDC in de 12 maanden tot december 2017. Op basis van gegevens afkomstig van BLI waar mogelijk, of zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten.
2. Vergeleken met de 10 best verkochte zwart-witlaserprinters in West-, Midden- en Oost-Europa, met een afdruksnelheid van 21 tot 45 pagina's per minuut, zoals vastgesteld door IDC in de 12 maanden tot december 2017. Op basis van gegevens afkomstig van BLI waar mogelijk, of zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten.
3. Vergeleken met de 10 best verkochte zwart-witlaserprinters in West-, Midden- en Oost-Europa, met een afdruksnelheid van 21 tot 45 pagina's per minuut, zoals vastgesteld door IDC in de 12 maanden tot december 2017. Op basis van gegevens afkomstig van BLI waar mogelijk, of zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten.
4. Alleen op multifunctionele apparaten.
5. Alleen compatibel met multifunctionele PCL/PS-apparaten.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com