Amsterdam,
19
augustus
2016
|
11:02
Europe/Amsterdam

Nieuwe Epson-krachtsensoren voor robots ten behoeve van automatisering van moeilijke taken

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") heeft de ontwikkeling aangekondigd van de nieuwe S250-serie high-precision krachtsensoren. De S250-serie is wereldwijd geïntroduceerd en komt beschikbaar als extra optie voor Epson's zes-assige en SCARA-robots1.

Robot kan krachten automatisch afstemmen

De nieuwe duurzame en gevoelige krachtsensoren maken gebruik van Epson's zelf ontwikkelde piëzo-elektrische kwartssensor-technologie, waardoor ze minieme krachten in zes verschillende richtingen kunnen detecteren op een nauwkeurige en consistente manier2. Deze technologie stelt klanten in staat om complexe fabricageprocessen te automatiseren en zorgt voor een hogere productiviteit. Opdrachtcommando’s voor de bediening van de robot worden meegeleverd bij de sensor, zodat klanten het systeem eenvoudig kunnen invoeren.

Fabrikanten maken steeds meer gebruik van robots vanwege krapte op de arbeidsmarkt, dalende geboortecijfers en vergrijzing van de bevolking, waardoor veel bedrijven in de toonaangevende economieën wereldwijd worden getroffen. Daarnaast zet de reshoring-trend door in onder andere Europa en Noord-Amerika. De innovatieve krachtsensoren van Epson spelen in op deze problematiek en vormen een belangrijke stap voorwaarts in Epson´s missie om meer robots te introduceren ter verbetering van het productieproces.

Dankzij de S250-serie kunnen robots minieme krachten voelen, zelfs tot 0,1 N, wat ze geschikt maakt voor het automatiseren van complexe taken zoals het met hoge precisie assembleren van kwetsbare onderdelen. De sensoren kunnen eveneens worden gebruikt voor taken die voorheen afhankelijk waren van menselijke zintuiglijke waarneming, zoals polijsten en ontbramen, waardoor werknemers worden verlost van repetitieve handmatige werkzaamheden.

"De nieuwe krachtsensoren betekenen een belangrijke ontwikkeling voor Epson en de productie-industrie in het algemeen," aldus Yoneharu Fukushima, COO van Epson's Robotics Solutions Operations Division. "Voor ons bedrijf, dat streeft naar de bevordering van innovatie in de productie-industrie, bieden de nieuwe sensoren mogelijkheden om de toepassingen van robots uit te breiden, en brengen ze ons een belangrijke stap verder in de richting van ons doel om een wereld te creëren waarin robots mensen ondersteunen in vele uiteenlopende situaties."

1. Neem contact op met uw lokale Epson-dealer voor de introductiedatum in uw regio.

2. Langs, en draaiend om de x-, y- en z-assen.