Amsterdam,
01
september
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Epson introduceert ultra-short-throw laserprojector voor thuisgebruik

Wees niet langer gebonden aan de beperkingen van een TV en geniet van een flexibele en duurzame oplossing voor het unieke bioscoopgevoel

Epson heeft de eerste laserprojector met ultrakorte projectieafstand voor thuisgebruik (EH-LS100) geïntroduceerd. In tegenstelling tot modellen met standaard projectieafstand is dit model eenvoudig dichtbij de muur of het scherm te plaatsen, terwijl de duurzame laserlichtbron het tot een aantrekkelijke, hoogwaardige oplossing voor entertainment op een groot scherm maakt.

Iedereen kan deze Full HD-projector met minimale inspanning aan de gang krijgen. Toegang tot de content is probleemloos met drie HDMI-ingangen (met inbegrip van één MHL), voor het aansluiten van dvd-spelers, spelconsoles en meer. Dit veelzijdige model is tevens eenvoudig te bedienen; via een thuisnetwerk met behulp van de RJ45-aansluiting of met Wi-Fi-connectiviteit via de optionele ELPAP10-adapter. Bij beide opties is het eenvoudig om de projector te besturen met een smart device via de iProjection-app.

Zelfs wanneer er omgevingslicht is, kunnen gebruikers genieten van levendige en levensechte beelden dankzij 3LCD-technologie met een gelijke White en Colour Light Output (CLO) van 4000 lumen. Het biedt ook gedefinieerde schaduwen en diepe zwarttinten met zijn contrastverhouding van 2.500.000:1. Dankzij detailversterking zijn de beelden bovendien nog scherper en vloeiender.

Deze projector vormt een probleemloze optie voor de lange termijn voor thuisgebruikers. De EH-LS100 kan worden ingezet als het hoofdplatform voor het bekijken van tv-programma's, het spelen van games en het bekijken van kaskrakers, aangezien de duurzame laserlichtbron tot 10 jaar lang entertainment kan bieden 1. Het apparaat wordt bovendien geleverd met een garantie van vijf jaar voor totale gemoedsrust 2.

De EH-LS100 is verkrijgbaar vanaf november 2017 voor een prijs van € 3049.

 

Wij zijn bijzonder enthousiast over de introductie van dit fantastische nieuwe product in ons assortiment. Het beantwoordt een veelvoorkomend probleem, namelijk "hoe kan ik genieten van het unieke bioscoopgevoel zonder dat dit invloed heeft op de inrichting van mijn huis?" Een enorm zwart tv-scherm valt niet te overzien, maar een geprojecteerd scherm kan met een druk op de knop verdwijnen. Met de EH-LS100 hoeft u zich geen zorgen te maken over installatieproblemen aangezien het apparaat op niet meer dan 6 cm van het schermoppervlak kan worden geplaatst. Het is bovendien veel flexibeler dan een tv omdat de weergave kan variëren van 70 tot 130 inch. Dit soort flexibiliteit is uiterst geschikt voor het wijzigen van de schermgrootte, afhankelijk van waar u naar kijkt.
Paul White, productmanager bij Epson Europe

Belangrijkste kenmerken:

 • Ultrakorte projectieafstand
 • Dubbele laserlichtbron
 • 3LCD-technologie
 • Even hoog lichtrendement voor gekleurd en wit licht: 4,000 lumen
 • 2.500.000: 1 dynamische contrastverhouding
 • Full HD (WUXGA-standaardresolutie)
 • Detailversterking
 • Lange levensduur van laserlichtbron van 20.000 uur in ecomodus
 • Garantie van vijf jaar (of 12.000 uur) 2
 • Optionele Wi-Fi-connectiviteit (via ELPAP10-adapter)
 • iProjection
 • Ingebouwde luidspreker van 16 W
 • 3 HDMI-ingangen (met inbegrip van 1x MHL-connectiviteit)

 

- einde -

1 Gebaseerd op het dagelijks bekijken van vijf uur content met de lamp ingesteld op ecomodus.
2 Garantie van vijf jaar of 12.000 uur, wat het eerst het geval is.

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com