Hannover,
26
lipanj
2017
|
15:01
Europe/Amsterdam

Novi super brzi pisači donose simfoniju inovacije na CeBIT 2017

Europska premijera uredskog sustava za proizvodnju papira PaperLab služi kao uvod u Epsonovu viziju radnog mjesta budućnosti

Na sajmu CeBIT 2017 Epson predstavlja viziju radnog mjesta budućnosti u kojoj se očekivanja društva spajaju s tehnološkim trendovima što donosi održivi razvoj i produktivnije i motiviranije djelatnike. Predsjednik korporacije Epson, Minoru Usui, predstaviti će na tiskovnoj konferenciji i na ključnom izlaganju najvažnije podatke iz nedavno provedenog istraživanja o očekivanjima od današnjeg radnog mjesta te utjecaju tehnologije sutrašnjice na današnje djelatnike.

Epson je kao tvrtka dobro pozicioniran za podršku novom dobu rada i življenja. Nosivi uređaji, robotička rješenja, vizualna rješenja i ispis spadaju u njegove ključne tehnologije koje će biti predstavljene na sajmu CeBIT.

Predstavljena je nova generacija super brzih i eko-učinkovitih poslovnih inkjet pisača, nova serija WorkForce Enterprise. Riječ je o radikalno brzom ispisu od 100 ipm u kućištu višenamjenskog A3 uređaja namijenjenog radnim skupinama koji donosi ekološke benefite kakve može pružiti samo inkjet tehnologija. Manja potrošnja energije i repro materijala te trošak jednak laserskom ispisu. Visoka brzina ispisa i skeniranja ispunjava potrebe produktivnih poslovnih korisnika i otvara novu tržišnu nišu. Predviđanje analitičke kuće IDC govori o porastu poslovnog inkjet ispisa od 10,2 posto (CAGR) do kraja 2020. godine.

Robert Clark, stariji potpredsjednik u tvrtki Epson Europe, kaže, “Po prvi puta u Europi predstavljamo rješenje PaperLab, prvi uredski sustav za izradu papira u svijetu koji može proizvesti nove listove papira iz sigurnosnim postupkom uništenog otpadnog papira[1] te može u jednom danu izraditi na tisuće listova recikliranog papira. Uz PaperLab – ali i naše usklađeno rasplesane robote – predstavljamo širok asortiman rješenja za uporabu u poslovanju, domu i na vertikalnim tržištima. Naše višegodišnje iskustvo u razvoju tehnoloških rješenja, od proširene stvarnosti do mobilnog skeniranja, znači da je Epson odlično pozicioniran za ispunjenje potreba poslovnih i kućnih korisnika, u segmentima ispisa, video projiciranja, pametnih naočala i robotike“.

Posjetitelji se mogu informirati o Epsonovoj ostavštini i o strategiji budućnosti u prezentaciji koja se projicira na veliki zakrivljeni zaslon u rasponu od 230 stupnjeva, na štandu A38 u hali 4 – „Japanskom paviljonu“. Prezentacija uključuje postignuća u kojima je Epson bio prvi u svijetu, nastojanja u očuvanju čovjekove okoline, te inovativne proizvode koji pomažu u oblikovanju budućnosti, poput dvorukih robota.

Na štandu se predstavljen i novi višenamjenski uređaj WorkForce Pro WF-C869RDTWF koji poslovnim korisnicima omogućava uštedu do 95 posto energije, 99 posto otpada[2], te smanjenje praznog hoda u intervalu ispisa do 84 tisuće stranica[3] - bez zamjene potrošnog materijala. K tome, Epsonovi instalacijski i korporativni video projektori predstavljeni na sajmu CeBIT 2017 uključuju model EB-L25000U, trenutno najsnažniji i najmanji instalacijski laserski 3LCD projektor na tržištu[4]. Pametne naočale BT-350 konstruirane su za pružanje obogaćenog iskustva posjetiteljima muzeja, koncertnih dvorana i priredbi uz informacije kao što su životni put eksponata, informacije o događajima u stvarnom vremenu te titlovi u operama. Predstavljeni su i Epsonovi pisači Ink Tank (EcoTank) koji uklanjaju potrebu za patronama s tintom i smanjuju troškove ispisa do 74 posto[5].

Epson izlaže u hali 3, štand D17, te u „Japanskom paviljonu“ u hali Hall 4, na štandu A38.

[1] Za održavanje određene razine vlažnosti sustava koristi se mala količina vode. Sustav kao sirovinu koristi običan papir A3 i A4. PaperLab je prvi uredski sustav za izradu papira “suhim” postupkom, prema podacima iz globalnog istraživanja tvrtke Seiko Epson iz studenoga 2016.

[2] Temeljeno na testiranju BLI, tijekom dva mjeseca do veljače 2017., u usporedbi s konkurencijskim strojevima, prema Epsonovoj narudžbi. Info: http://www.epson.hr/inkjetsaving

[3] Okvirni prinos po stranici. Rezultat ovisi o ispisu slika i uvjetima uporabe. Info: www.epson.eu/pageyield

[4] Od studenoga 2016.

[5] Prosječna ušteda pri ispisu broja stranica uz komplet tinti iz originalnog pakiranja iz asortimana Ink Tank/ EcoTank uključujući i cijenu hardvera. Usporedba temeljena na prosjeku asortimana Ink Tank/ EcoTank nasuprot prosjeka najprodavanijih deset modela u zapadnoj Europi, u razdoblju od svibnja 2015. do travnja 2016. (GfK).

O tvrtki Epson
Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 72.000 djelatnika u 88 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.
www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe 
Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1750 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2016. iznosila je 1,7 milijardi eura. 
www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.
http://eco.epson.com/